Binnen een paar minuten je boodschappen op de stoep hebben bezorgd

Daniël

15 februari 2022

Daniël Binnen een paar minuten je boodschappen op de stoep hebben bezorgd

Iedereen heeft ze wel gezien, de bezorgers die binnen enkele minuten je boodschappen komen bezorgen. Maar welke zijn er allemaal en wat zijn nou de voordelen en nadelen?


Flits bezorgers zijn helemaal up coming. In Nederland. Zo heb je momenteel al Flink en Gorillas. Deze services bezorgen je boodschappen tot aan de deur. Het mooie aan dit concept is ook dat je het binnen enkele minuten hebt. Vandaar dat ze dit flitsbezorgen/snelbezorgen noemen. 

Verschillende flitsbezorgservices

Er zijn al meerdere bezorgservices in Nederland. Dit de services niet direct door heel Nederland kunnen gaan zitten. Zo zit er maar een enkeling in de kleinere steden. 

Gorillas  ⭐️⭐️⭐️

Zit gevestigd in: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht

Gorillas heeft geen minimum bedrag voor je bestelling. Hierdoor kan je wanneer je een ingrediënt of product vergeten bent, dit snel laten bezorgen. Echter zit er wel een toeslag voor bestellingen onder de 10 euro. Je betaald dan 2 euro extra. Dit is bovenop de standaard bezorgkosten. Bestellen kan gemakkelijk tussen 8 uur ochtends en 11 uur in de avond. Je bestel je boodschappen het gemakkelijkst bij Gorillas. Zij accepteren namelijk als een van de enigste Paypal. Hierdoor spaar je direct voor Miles wanneer je via PayPal met je American Express kaart betaald. Gorillas is onlangs in zee gegaan met de Jumbo. Binnenkort kan je dan een gedeelte van het Jumbo-assortiment, super snel aan je deur geleverd hebben.

Wil je Gorillas uitproberen en direct korting krijgen op je eerste bestelling? Dat kan! Als je je aanmeld via CardMapr, krijg je bij een minimale bestelwaarde van 20 euro, 15 euro korting! Gebruik dan de code DL659039.

Flink  ⭐️⭐️⭐️⭐️

Zit gevestigd in: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Ede, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Maastricht, Leeuwarden, Nijmegen, Rijswijk, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zeist, Zoetermeer

Zoals je kan zien is Flink een grote speler in het snelbezorger van boodschappen. Ze zitten door heel Nederland en zijn zelfs ook nog aan het uitbreiden. Flink beloofd je boodschappen binnen 10 minuten te bezorgen. Deze kan je bestellen tussen 8 uur ochtends en tot 12 uur in de avond. Je moet echter wel aan het minimum bedrag van 5 euro komen er te kunnen bestellen. 

Flink beloond je als je vrienden uitnodigt die nog geen Flink hebben. Zo krijgen jullie beide 10 euro korting op je eerste bestelling van meer dan 30 euro! Dat is dan lekker meegenomen! Gebruik dan de code VRIENDEN.

Gorillas bezorgersFlink

Getir  ⭐️⭐️

Zit gevestigd in: Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Utrecht

Getir is minder populair dan Flink en Gorillas. Ze proberen zich te onderscheiden van deze twee grootmachten, door een van de goedkoopste opties te zijn (bron: snellesupers.nl). Voor de rest komt deze snelbezorger niet helemaal mee met de grote jongens. 

Getir heeft geen uitnodiging aanbieding. Echter doen ze zeker wel aan acties en kortingen! In de app heb je namelijk acties die je direct kan selecteren. Zo kan je bijvoorbeeld 10 euro korting krijgen wanneer je 20 euro besteed. 

Zapp  ⭐️

Zit gevestigd in: Amstelveen, Amsterdam, Rotterdam

Niet alleen is Zapp maar in enkele steden gevestigd, is Zapp ook een van de lastigere snelbezorgservices. De app werkt minder goed op IOS, waardoor de ervaring minder wordt. Zapp hanteert net als Gorillas geen minimum bedrag voor bezorging. Echter wel de 2 euro toeslag, wanneer je onder de 10 euro besteld. Het meest unieke aan Zapp is, dat ze 24 uur per dag bezorgen. Geen andere bezorgingsdienst heeft deze tijden. Echter levert Zapp niet zo snel als de anderen. Zapp hanteert een bezorgtijd van onder de 20 minuten. je kan gelukkig wel met MasterCard, Visa, American Express, IDeal en Apple Pay betalen. Zo spaar je in ieder geval wel Miles wanneer je met een American Express kaart betaald.

Zapp beloond je wanneer je je vrienden uitnodigt. Gebruik je namelijk onze code DL5ZVMA, dan krijg je 10 euro tegoed! Je moet dan wel voor meer dan 20 euro besteden. Echter kom je hier vaak wel snel aan. 

Hieronder hebben we nog eventjes alle bezorgers op een rijtje gezet. 

  🕐 Tijdbestek ⏱ Snelheid 🛒 Bestelbedrag 💳 Betaalopties
Gorillas 08.00 - 23.00 10 min 10 euro* MasterCard, Visa, American Express, IDeal en PayPal
Flink 08.00 - 00.00 10 min 5 euro MasterCard, Visa, American Express, IDeal, PayPal en Apple Pay
Getir 08.00 - 00.00 10 min 10 euro MasterCard, Visa, American Express en IDeal
Zapp 24 uurs 20 min 10 euro* MasterCard, Visa, American Express, IDeal en Apple Pay

*Als je onder de 10 euro besteld, moet je een 2 euro 'toeslag' betalen.

Voordelen en nadelen snelbezorgers

Er zitten veel voordelen aan wanneer je bij een flitsbezorger besteld. Zo kan je namelijk gemakkelijk en snel boodschappen in huis halen. Dit kan veel geld besparen, wanneer je bijvoorbeeld normaal gesproken thuisbezorgd had besteld. Nu kan je snel voor minder geld zelf een broodje maken. Wanneer je per ongeluk te weinig ingrediënten hebt gekocht en daardoor je weer helemaal naar de winkel moet, kan je nu deze kleine boodschappen binnen enkele minuten voor je voordeur hebben. Of wanneer je een bbq geeft en er toch net te weinig bier/wijn in huis is. Nu hoef je de pret niet te bederven en is dit zo bezorgd! Je bent ook goedkoper uit dan bijvoorbeeld de bezorging services van grotere supermarkten. Die hanteren al vaak een minimaal bestelbedrag van 50 euro. Dit is voor een klein huishouden vaak onnodig. 

Echter zijn er ook een aantal nadelen aan deze snelbezorgers. Sommige snelbezorgers hebben hun opslag midden in woonwijken. Dit is momenteel al een grote irritatie voor omwonenden. Er zijn ook veel klachten over bezorgers in het verkeer. Niet alleen overlast geeft het, maar je wordt zelf ook minder bewust van wat je koopt. Hierdoor zal je al snel weer bestellen, terwijl je het wellicht helemaal niet nodig hebt. Ook heb je minder keuze dan in de normale supermarkt. 

Conclusie

Flink en Gorillas zijn dan toch echt wel de beste keuze. Bij hen kan je heel snel je boodschappen bezorgd hebben. Flink is de beste keuze. Aangezien zij in de meeste steden zitten, een minimum bestelbedrag van 5 euro maar hebben en 16 uur per dag open zijn. Ook kan je bij Flink met elk soort betaalmiddel betalen.