Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Amsterdam

Het bruisende Amsterdam. Een stad die over de hele wereld bekend is. De stad die vol charme zit, met haar grachten, gezellige horeca en genoeg musea.

Amsterdam heeft 1.036 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Amsterdam kunt doen en beleven.

City Guide Amsterdam

In Amsterdam hoef je je nooit te vervelen. Alleen al lopend, is er zoveel te zien. Amsterdam zit vol met oude panden en de Gouden Eeuw is nog goed terug te zien.

Vanaf elke station in Nederland is Amsterdam goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vervolgens ben je vanaf het centraal station binnen 10 minuten lopen in het centrum, waar het barst van de winkels en horeca. 

  • Hoofdstad van Nederland
  • Goed te bereiken met OV
  • Veel museums
  • Mooie grachten

Leuke dingen om te doen in Amsterdam

Het Moco museum in Amsterdam is te vinden op het Museumplein. Het museum zit in een oud herenhuis, wat wat extra sfeer geeft. Hier kan je genieten van kunstenaars zoals THE KID, Kaws en de wereldberoemde Banksy. 

Bij A'DAM LOOKOUT kan je over de hele stad heen kijken. Want het uitkijk punt is maar liefst op 100 meter hoog. Voor de echte durfallen is er zelfs een schommel op het dak. Hier kan je al schommelend de stad bekijken. Op het dak is er een bar en restaurant aanwezig. Zo geniet je van je gerecht of drankje op grootte hoogte.

Het Vondelpark kan je goed picknicken. Dit is een van de vele gezellige parkjes in Amsterdam waar je goed met je kinderen kan picknicken, voetballen of kan relaxen. Een bootje varen kan erg goed in Amsterdam. Zo ontdek je Amsterdam op de meest relaxte manier. 

Heb je een overnachting geboekt in Amsterdam? Dan kunnen we bakker de Drie Graefjes erg aanraden voor je ontbijtje. Hier kan je heerlijk ontbijten en genieten van een goed kopje koffie. 

Er zitten meerdere goede brouwerijen in Amsterdam. Denk dan aan Delirium, Two Chefs, 't IJ en natuurlijk de wereldbekende Heineken brouwerij. Leuk om een kijkje te nemen in de brouwerij! Nog veel leuker om het bier te proeven natuurlijk. 

Ben je met de auto naar Amsterdam? Parkeren kan dan erg lastig zijn. Je kan goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam bij Interparking. Zo reserveer je een parkeerplek vanaf € 10,- voor een hele dag!

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Amsterdam?

Dit zijn de leukste, lekkerste en gezelligste restaurants in Amsterdam. Zo kan je door heel Amsterdam heerlijk uit eten gaan. Vooral in de pijp heb je veel gezellige restaurantjes.

The Hoxton Amsterdam
10

The Hoxton Amsterdam

The Hoxton is op 500 meter lopen van de Dam. Perfect gelegen voor mensen die graag in het hartje van Amsterdam willen verblijven.

Anne&Max Amsterdam Zuid
8

Anne&Max Amsterdam Zuid

Bij Anne & Max kan je heerlijk lunchen. Zo begin je je dag met een overheerlijk broodje bananenbrood en een cappuccino.

Loetje
8

Loetje

Denk je aan Loetje, dan denk je aan biefstuk. Ook in Amsterdam eet je o.a. deze specialiteit. Voor ontbijt, lunch of dinner ben je bij Loetje aan het juiste adres.

The Avocado Show
8

The Avocado Show

Dit restaurant is perfect voor de avocado liefhebbers. The Avocado Show, zoals je misschien al kan raden aan de naam, serveert elk gerecht met avocado.

De Volkslust
8

De Volkslust

Gelegen in het Centraal Station zit De Volkslust. Hier kan je heerlijk ontbijten, lunchen en broodjes to go kopen.

Ontdekken

De leukste plekjes in Amsterdam volgens onze community

Gebruikers van CardMapr hebben zelf ook lijstjes gemaakt met de leukste plekken in Amsterdam. Met deze locaties kun je een dagje Amsterdam perfect vullen. Je ontdekt de leukste restaurants of dingen om te doen.

Bekijk alle lijsjes
City Guides

City Guides in Noord-Holland

Wil je een dag in Amsterdam combineren met een andere stad in Noord-Holland? Met onze City Guides van populaire steden in Noord-Holland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Amsterdam.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Amsterdam? Laat het ons weten via de contactpagina.