Creditcard vergelijken in Nederland

City Guides

Ontdek de mooiste hotspots van Nederland. Met onze City Guides leer je Nederlandse steden kennen alsof je een local bent. Help mee en maak een City Guide voor jouw eigen stad.

Ontdek populaire steden alsof je een local bent

Opzoek naar leuke nieuwe locaties in Nederland? Ontdek o.a. de mooiste hotels, de beste burgers van Nederland, de hipste koffiezaakjes of de leukste plekken voor een dagje uit.

Met onze City Guides weet je precies wat er te doen is in een stad!

Noord-Holland

Amsterdam
21 locaties

Amsterdam

Het bruisende Amsterdam. Een stad die over de hele wereld bekend is. De stad die vol charme zit, met haar grachten, gezellige horeca en genoeg musea.

Hilversum
15 locaties

Hilversum

Hilversum, de bruisende mediastad van Nederland, is een kruispunt waar muziek, groen en cultuur samenkomen.

Zaandam
13 locaties

Zaandam

Zaandam is een leuke stad, die niet te groot is. Ondanks dat barst Zaandam van gezellige terrassen en restaurants. Maar Zaandam staat voornamelijk bekend om haar Zaanse huisjes. Zaandam is een stad die je moet hebben gezien!

Alkmaar
10 locaties

Alkmaar

Alkmaar is een echte kaasstad. Maar Alkmaar heeft veel meer te bieden dan lekkere kaas. Het barst ban de leuke cafe's, musea en restaurants. Alkmaar is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Zuid-Holland

Den Haag
18 locaties

Den Haag

Den Haag, ook wel The Hague en 's-Gravenhage genoemd. Hét centrum van de Nederlandse politiek. Den Haag is een gezellige en sfeervolle stad. Er is hier veel cultuur te ontdekken.

Rotterdam
15 locaties

Rotterdam

Rotterdam, een stad vol geschiedenis. Bekend om zijn Euromast, accent, zijn grote haven en Erasmusbrug. Rotterdam moet je zeker bezoeken om zijn moderne gebouwen en zijn havenstad.

Leiden
15 locaties

Leiden

Leiden is een van de gezelligste steden van Zuid-Holland. De stad bruist van de studenten en gezelligheid. Naast alle barren en restaurants heeft Leiden ook veel cultuur en groen.

Delft
14 locaties

Delft

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfs blauw aardewerk. Iedereen kent de blauw witte aardewerk schaaltjes wel. Delft is meer dan alleen haar aardewerk, het is namelijk een mooie, culturele, bruisende stad, die het ontdekken zeker waard is!

Utrecht

Utrecht
18 locaties

Utrecht

Het mooie Utrecht, met haar grachtjes en zweer volle straatjes.

Amersfoort
14 locaties

Amersfoort

Amersfoort is een echte bierstad en dat merk je niet alleen aan de bierroutes of brouwerijen. Overal heb je gezellige café's en restaurants. De inwoners van Amersfoort zijn dan ook erg gemoedelijk.

Noord-Brabant

's-Hertogenbosch
19 locaties

's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch is een van de gezelligste steden van Nederland. Hier ervaar je de Brabantse gezelligheid. in Den Bosch zijn ze erg bourgondisch en gezellig. Dit merk je aan de vele leuke restaurants en café's.

Eindhoven
16 locaties

Eindhoven

Designstad Eindhoven, waar ooit het hoofdkantoor van Philips was, is een bestemming die cultuurliefhebbers niet mogen missen.

Breda
12 locaties

Breda

Waar is Breda bekend om? Breda is bekend om zijn prachtige oude gebouwen en Brabantse gezelligheid. Door zijn compacte binnenstad is Breda een top stad om in te winkelen.

Tilburg
7 locaties

Tilburg

Maar 18 minuten van het centrum rijden is de Efteling. Dus je kan heel goed een dagje Tilburg en de Efteling combineren. Zo kan je een avontuurlijke dag combineren met de Brabantse gezelligheid.

Gelderland

Arnhem
20 locaties

Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. Arnhem staat vooral bekend om de slag bij Arnhem en haar rijke geschiedenis.

Nijmegen
13 locaties

Nijmegen

Nijmegen is een oude stad, maar laat je niet foppen, want ondanks de vele oude gebouwen, is dit een erg levendige en jonge stad. Zo bruist deze stad van de studenten en hun gezelligheid.

Apeldoorn
11 locaties

Apeldoorn

Apeldoorn is een knus en gezellige stad, waar je perfect kan winkelen en waar je je zeker niet zult vervelen. Apeldoorn barst van de leuke kroegjes en restaurants.

Overijssel

Zwolle
18 locaties

Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Zwolle staat bekend om zijn rijke historie en opgewekte binnenstad. Zo vind je in Zwolle genoeg restaurantjes waar je lekker kan lunchen en/of dineren, winkels om dat ene kledingstuk te scoren en vele monumenten en musea.

Deventer
9 locaties

Deventer

De stad langs de IJssel. Met het plein de Brink vol terrasjes en kroegjes.

Enschede
9 locaties

Enschede

Enschede is een super gezellige stad. Dit komt niet alleen door de vele terrassen, restaurants, evenementen en uitgaansgelegenheden, maar door de studenten. Enschede staat namelijk in de top 12 leukste studentensteden. Enschede is hartstikke leuk, zelfs als je geen student meer bent!

Limburg

Maastricht
16 locaties

Maastricht

Maastricht staat bekend om zijn bourgondische levensstijl, historische binnenstad en gezellige bewoners. Maastricht is al tweeduizend jaar ononderbroken bewoond. Hierdoor heeft Maastricht een rijke geschiedenis.

Valkenburg
12 locaties

Valkenburg

Valkenburg, ook wel Valkenburg aan de Geul genoemd, is een stad met veel historie. Door zijn ligging midden in de heuvels, wordt deze stad omringt door natuur. Met haar schattige bruggetjes en rivier, zul je al snel verliefd worden op Valkenburg.

Roermond
12 locaties

Roermond

Roermond heeft de zuidelijke gezelligheid, waar Limburg zo bekend om staat. De gezelligheid merk je goed in de cafe's en restaurants.

Friesland

Leeuwarden
15 locaties

Leeuwarden

Leeuwarden is een stad vol charme. Hier kan je ronddwalen en de vele monumenten bekijken, genieten van de historie en/of van een biertje genieten in een van haar leuke speciaalbier café's.

Sneek
8 locaties

Sneek

Wie Sneek zegt, zegt Sneekweek en Friesland. Sneek is misschien wel de leukste stad van heel Friesland. Deze stad staat bekend om haar festiviteiten en haar watersport.

Groningen

Groningen
15 locaties

Groningen

Misschien wel een van de leukste studentenstad van Nederland. Vooral het nachtleven van Groningen is iets wat je moet hebben meegemaakt. Groningers staan ook bekend om hun gezelligheid.

Appingedam
6 locaties

Appingedam

Appingedam is een kleine stad. Met haar twaalfduizend inwoners is dit geen stad zoals je misschien gewend bent. Appingedam is namelijk erg pittoresk, door haar oude huizen en gebouwen.

Drenthe

Emmen
10 locaties

Emmen

Emmen is een stad die iedereen aanbevelen kan. Het is een stad die rust uitademt, maar toch ook volop plezier te bieden heeft. Je kunt er ontspannen en genieten van alles wat Emmen te bieden heeft.

Assen
7 locaties

Assen

Assen bezoeken? Ontdek de beste plekken om te verblijven, eten, drinken, winkelen en spelen in onze stadsgids voor 2022.

Flevoland

Almere
15 locaties

Almere

Almere Centrum is uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2017/2020. Almere is een jonge en bruisende stad in Flevoland. Hier kom je om te shoppen of lekker te eten.

Lelystad
10 locaties

Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland. Lelystad is echter een relatief nieuwe stad. Deze stad is pas gebouwd in 1950 na een drooglegging. Ondanks dat bruist Lelystad van de leuke dingen, mooie natuurgebieden en winkels.

Zeeland

Middelburg
10 locaties

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en ondanks dat Middelburg zo'n twee en een half uur rijden vanaf Amsterdam is, is dit het zeker waard. In Middelburg kan je nog goed de sporen van de Gouden Eeuw bewonderen.

Goes
8 locaties

Goes

Goes, de stad met de historische stadshaven. Door zijn kleine pleinen zoals de Vlasmarkt, Oude Vismarkt en Beestenmarkt, is Goes een erg gezellige en warme stad. Deze historische stad is dan perfect voor een stadswandeling of gewoon om lekker te shoppen!