Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Enschede

Enschede is een super gezellige stad. Dit komt niet alleen door de vele terrassen, restaurants, evenementen en uitgaansgelegenheden, maar door de studenten. Enschede staat namelijk in de top 12 leukste studentensteden. Enschede is hartstikke leuk, zelfs als je geen student meer bent!

Enschede heeft 102 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Enschede kunt doen en beleven.

City Guide Enschede

Naast een studentenstad, is Enschede ook een historische stad. Zo heeft Enschede het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook heeft Enschede een wat recentere geschiedenis. Op 13 mei 2000 vond namelijk een vuurwerkramp plaats. 

Wie Enschede zegt, zegt Grolsch. Een van de grootste bierbrouwerijen van Nederland staat in Enschede. Grolsch gaat ook gepaard met de terrassen, restaurants en het bier wat geschonken wordt bij De Grolsch Veste. Dit is het Stadion van FC Twente. 

  • Studentenstad
  • Historische stad
  • Winkelstad
  • Bier stad

Leuke dingen om te doen in Enschede

Ga de strijd aan bij The Game Box! Met vele spelletjes zal je je hier zeker niet vervelen. Ga met je vrienden, collega's, kinderen of simpelweg alleen naar The Game Box en je zult je de hele dag niet vervelen!

Zoals eerder gezegd, is Enschede een historische stad. Breng een bezoek aan het Rijksmuseum Twenthe. Echter is dit museum niet alleen op historie gericht! Ze hebben hier ook moderne tentoonstellingen, zoals "SOLD" van Ernst Coppejans.  

Even de frisse lucht opzoeken, kan ook erg goed in Enschede. Het Volkspark is namelijk een groen park die perfect is om in de zomer te liggen, lekker te wandelen of de kinderen te laten uitwaaien. Ontsnap even de drukke stad. 

Ben je met de auto naar Enschede? Parkeren kan dan erg lastig zijn. Je kan goedkoop parkeren in het centrum van Enschede bij Interparking. Zo reserveer je een parkeerplek vanaf € 10,- voor een hele dag!

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Enschede?

Geniet van heerlijke gerechten in Enschede. Op de Oude Markt heb je vele restaurants en eetcafe's waar je goed kan dineren of lunchen! In Enschede is er voor ieders wat.

Humphrey's Restaurant Enschede
8

Humphrey's Restaurant Enschede

Een leuke sfeer, lekkere drankjes en overheerlijke gerechten, daar staat Humphrey’s voor. Geniet van een kalkoenspies, Rundercarpaccio of een heerlijke IJscoupe.

Happy Italy Enschede
8

Happy Italy Enschede

Bij Happy Italy Enschede kan je met het hele gezin genieten van heerlijke pizza's, pasta's en desserts. Hier kan je het overheerlijke Italy proeven!

Loetje Enschede
8

Loetje Enschede

Denk je aan Loetje, dan denk je aan biefstuk. Ook in Enschede eet je o.a. deze specialiteit. Voor ontbijt, lunch of dinner ben je bij Loetje aan het juiste adres.

Overnacht in de mooiste hotels in Enschede

Overnacht in het gezellige en leuke Enschede. Zo kan je erg goed bij Van der Valk overnachten. Dit hotel biedt alle luxe aan die je nodig zal hebben. 

Benieuwd naar de beste hotels in Nederland?  Wij hebben een artikel geschreven over de 10x de mooiste en luxe design en boutique hotels in Nederland

City Guides

City Guides in Overijssel

Wil je een dag in Enschede combineren met een andere stad in Overijssel? Met onze City Guides van populaire steden in Overijssel ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Enschede.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Enschede? Laat het ons weten via de contactpagina.