Hoe besteed je Flying Blue Miles aan vliegtickets en wat kost een KLM vlucht? (tool)

Bjorn

12 juli 2021

Bjorn Hoe besteed je Flying Blue Miles aan vliegtickets en wat kost een KLM vlucht? (tool)

Heb je punten (miles) gespaard bij Flying Blue of wil je hiermee beginnen? We vertellen je hoeveel miles een vliegticket kost bij KLM en hoe je het beste een gratis vlucht kunt regelen. Met onze tool bereken je snel hoeveel je nog moet sparen.


Maandelijks schrijven we over de nieuwe Promo Rewards van Flying Blue. Met Flying Blue miles (punten) kun je sparen voor vliegtickets of upgrades bij KLM, Air France en SkyTeam partners. In dit artikel leggen we je uit aan de hand van onze tool hoe je jouw miles het beste kunt besteden en hoeveel punten je nodig hebt voor een vliegticket.

Berekenen met onze tool

Onderaan dit artikel staat een tool waarmee je direct het aantal miles kunt berekenen. Hiermee zie je direct of je genoeg hebt gespaard voor een vliegticket.  

Wat is het Flying Blue programma?

Nog even in het kort. Flying Blue is het gratis frequentflyerprogramma van KLM en Air France. Met honderden verschillende vliegmaatschappijen proberen airlines je te binden met kortingen, service en beloningen. Een frequentflyerprogramma is dus een gratis ledenprogramma van vliegmaatschappijen om reizigers te belonen om opnieuw gebruik maken van deze airlines. 

Flying Blue is dus zo'n loyaliteitsprogramma. Onder andere KLM, Air France en Transavia gebruiken dit programma. Dit houdt in dat het vliegen met deze airlines wordt beloond. Uiteraard ben je niet verplicht om altijd met deze airlines te vliegen, maar dit spaart natuurlijk wel het snelste.

Pak je maar één keer in het jaar het vliegtuig? Zelfs dan is het interessant om je aan te melden. Als Flying Blue lid ontvang je namelijk altijd korting op je bagage en spaar je ook nog eens miles voor een gratis vlucht of upgrade. Het programma is net als vrijwel alle loyaliteitsprogramma's helemaal gratis!

Wat spaar ik met Flying Blue en wat kan ik er mee?

De airline is natuurlijk blij dat je (opnieuw) een vliegticket hebt geboekt, maar je wilt er zelf natuurlijk ook op vooruit gaan. Bij het Flying Blue programma ontvang je bij elke gemaakte vlucht miles en XP (Experience Points). Miles zijn punten die je weer kunt besteden aan upgrades, vluchten of andere kortingen. Flying Blue XP zijn punten die je helpen om een hogere status te krijgen binnen het programma.

In dit artikel behandelen we vooral het besteden van miles aan vliegtickets. We hebben eerder een artikel geschreven over Flying Blue XP (Experience Points). Vlieg je wél vaker in een jaar met de eerder genoemde airlines? Dan is het XP artikel zeker de moeite waard om even te lezen.

Als Flying Blue lid ontvang je altijd:

  • Standaard €10 korting op ruimbagage
  • 10% korting op een stoelselectie
  • Miles op basis van ticketprijs, afstand en klasse
  • XP op basis van ticketprijs, afstand en klasse

Verschillende levels

Flying Blue kent verschillende "levels". Doormiddel van XP (Experience Points) haal je een hogere level. Op basis van je level wordt bepaald hoeveel extra miles en kortingen je ontvangt.

AfbeeldingAfbeelding

Flying Blue miles besteden aan gratis vliegtickets

Het leukste aan miles sparen is dat je ze ook weer kunt besteden aan vliegtickets. Je hoeft dus echt niet 10x per jaar op vakantie om eindelijk genoeg punten te hebben om ze te kunnen besteden. Daarnaast kun je ze gewoon bewaren voor wanneer je ze wel wilt besteden.

De waarde van Flying Blue miles wordt geschat op ongeveer € 0,005 per punt. 

Heb je toevallig een American Express Flying Blue creditcard dan spaar je niet alleen punten door te vliegen, maar ook door je dagelijkse uitgaven. Zo spaar je dus onder andere Flying Blue miles door boodschappen te doen. 

Flying Blue Promo Rewards en normale Reward tickets

Zoals we eerder beschreven zet Flying Blue elke eerste dag van de maand nieuwe Promo Rewards vliegtickets online met fikse kortingen. Dit zijn vliegtickets die je kunt kopen met  je Flying Blue miles tegen kortingen tot wel 50%.  

Heeft jouw bestemming geen Promo Rewards, dan kun je natuurlijk altijd een standaard Reward vliegticket kopen. Dit zijn normale vliegtickets die je kunt kopen met punten, maar dan zonder korting. Met onze "Hoeveel miles kost een vliegticket"-tool bereken je gemakkelijk hoeveel miles je kwijt bent aan een vliegticket. Deze tool vind je onderaan dit artikel.

Hoeveel Flying Blue miles heb ik nodig voor een gratis vlucht? Miles-prijzenchecker tool

De prijs van een vliegticket wordt door veel factoren bepaald. Onder andere afstand, boekingsklasse, bestemming, en periode van de vlucht bepalen hoeveel miles een vliegticket kost. Een vliegticket in het hoogseizoen naar Spanje zal ongetwijfeld duurder zijn dan een vliegticket in de winter naar Spanje.

De bovenstaande tool geeft het aantal miles weer voor een enkele vlucht uitgevoerd door KLM, Air France of andere SkyTeam partners. Bij het boeken heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld in Economy heen te gaan en in Business terug te vliegen. 

Flying Blue miles sparen met een American Express creditcard

Flying Blue heeft samen met American Express vier verschillende creditcards uitgebracht. Dit zijn de Flying Blue Entry, Silver, Gold en Platinum creditcards. Bij al deze creditcards spaar je voor iedere uitgegeven euro een aantal Flying Blue miles. Je spaart dus tijdens het boodschappen doen, shoppen, uiteten of online aankopen. Hierdoor hoef je niet alleen maar te vliegen om punten te verdienen.

Heb je nog geen American Express Flying Blue creditcard? De AMEX Flying Blue Gold card is het eerste jaar gratis. Je ontvangt tijdelijk 20.000 Flying Blue Miles cadeau als je via CardMapr deze creditcard aanvraagt. Via de bovenstaande tool zie je precies waaraan je 20.000 punten kunt besteden. Bijvoorbeeld Amsterdam - Parijs of Amsterdam - Milaan.