American Express Gold Card

American Express Gold Card

Gratis upgrades en 2x luchthaven loungetoegang. Ontvang 1,2 Reward per uitgegeven Euro. Spaar voor vliegtickets, upgrades en cadeaus.

Lees onze review en ervaring met de American Express Gold Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Gold Card

Over American Express Gold Card

Netwerk

American Express

Type kaart

Credit

Jaarlijkse kosten

€198,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

€2.236,-

Aankoopverzekering

180 dagen

Tijdelijk 6 maanden gratis + 20.000 Member Rewards

Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express Gold Card creditcard

De American Express Gold Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • 2x per jaar gratis luchthaven loungetoegang
  • Spaar 1,2 punt per uitgegeven euro voor mooie ervaringen.
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Eerste jaar 50% korting
  • Gratis upgrades in meer dan 500 hotels wereldwijd 
  • Snel betalen met Apple Pay

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

In tegenstelling tot de AMEX Flying Blue creditcards, spaar je met de reguliere kaarten voor Membership Rewards Points. De punten zijn in te wisselen via American Express voor o.a. vliegtickets, hotelovernachting, giftcards en andere kortingen.

De waarde van AMEX Rewards Points zijn verschillend en hangen af van de partners waar je deze punten kunt inwisselen. 

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Met een American Express (AMEX) creditcard kun je net als met een pinpas van je bank geld opnemen uit een geldautomaat. Hier worden helaas wel extra kosten voor in rekening gebracht. 

Wat zijn de kosten voor het opnemen van geld met American Express?

Voor het pinnen met een American Express creditcard worden extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten bedragen 3,5% over het opnamebedrag met een minimum van € 4,50.

Bij de Blue Card, Green Card is activering van Express Cash pas mogelijk vanaf 1 jaar lidmaatschap. Hierdoor kun je in het eerste jaar nog geen gebruik maken van het opnemen van geld met een creditcard.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Gold Card creditcard. Heb je deze American Express zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Overnachting 843 locaties
Restaurant 823 locaties
Mode 661 locaties
Woonwinkel 539 locaties

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Gold Card creditcard. Met CardMapr vind je locaties waar je kunt betalen met jouw American Express.

Je kunt natuurlijk altijd creditcard vergelijken voor de beste voordelen op basis van je wensen en uitgaven.

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Gold Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken

Artikelen over American Express Gold Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Gold Card creditcard.

Kerstcadeaus kopen met een creditcard Tips & Tricks

Kerstcadeaus kopen met een creditcard

De kerstdagen zitten er weer aan te komen, en dat betekent cadeautjes. Maar waarom deze cadeautjes kopen met je creditcard in plaats van je pinpas? Wij leggen de voordelen graag uit in deze blog.

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming Tips & Tricks

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming

Veel ondernemers hebben het idee dat het accepteren van creditcards in hun onderneming extreem duur en overbodig is. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn om creditcards te accepteren binnen je onderneming.

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review) Reviews

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Je hebt ze vast al gezien in grote steden; de groene deelscooters van GO Sharing. Wij leggen in onze review uit wat GO Sharing is en wat onze bevindingen zijn.

American Express Gold Card creditcard aanvragen

Via de onderstaande knop kun je direct een American Express Gold Card aanvragen. Vaak ontvang je via CardMapr extra kortingen of bonussen.

American Express Gold Card

American Express Gold Card

€198,- per jaar

Tijdelijk 6 maanden gratis + 20.000 Member Rewards