American Express Flying Blue Gold Card

American Express Flying Blue Gold Card

Spaar automatisch voor vluchten bij KLM, Air France of Delta met de American Express Flying Blue Card. Met de AMEX FB Gold Card spaar je voor elke uitgegeven euro 1 Mile.

Lees onze review en ervaring met de American Express Flying Blue Gold Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Flying Blue Gold Card

Over American Express Flying Blue Gold Card

In Nederland heeft American Express twee type creditcards uitgebracht, de reguliere AMEX kaarten en de Flying Blue AMEX kaarten. Met de Flying Blue kaarten is American Express een exclusieve samenwerken aangegaan met KLM/Air France en Flying Blue.

Flying Blue XP en Miles

De Flying Blue Gold Card is één van de populaire Flying Blue kaarten. Door de samenwerking tussen American Express en Flying Blue, ontvang je jaarlijks 30XP (Experience Points) die je helpen bij het behalen of behouden van je Flying Blue status. Tevens ontvang je voor elke uitgegeven euro met de kaart 1 Mile. Deze Miles kun je inwisselen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Gespreid betalen

Daarnaast hebben de AMEX Flying Blue kaarten het voordeel dat je vliegtickets gespreid kan betalen. Heb je een vliegtickets geboekt via KLM, dan heb je de mogelijkheid om deze in 3 gelijke termijnen te betalen, zonder rente!

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een Travel Card verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De Flying Blue Gold Card kent twee verzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering en een Aanvullende reisongevallenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard. Naast de reisverzekeringen biedt deze creditcard ook een aankoopverzekering aan met 90 dagen Geld-Terug-Garantie voor de aankopen die zijn betaald met de creditcard.

Bestedingslimiet

Waar je bij andere creditcards een vast bestedingslimiet hebt, is dit bij alle American Express creditcards anders. Aan de hand een profiel, inkomen en uitgavenpatroon wordt gekeken wat je maandelijkse limiet is. Uiteraard groeit dit limiet mee n.a.v. je lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. 

Tijdelijk gratis

Vraag je kaart via CardMapr aan, en gebruik de kaart het eerste jaar gratis. Daarnaast ontvang je 20.000 Miles die je kunt besteden aan vliegtickets en hotelovernachtingen. Je kunt de kaart voor het einde van het jaar kosteloos opzeggen.

Netwerk

American Express

Type kaart

Credit

Jaarlijkse kosten

€170,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

Onbekend

Aankoopverzekering

180 dagen

Tijdelijk eerste jaar gratis + 20.000 Miles

Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express Flying Blue Gold Card creditcard

De American Express Flying Blue Gold Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
  • Jaarlijks 30 Flying Blue XP cadeau
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Gespreid betalen bij KLM tickets
  • Eerste jaar gratis en 20.000 Miles
  • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
  • Extra privileges bij Hertz autoverhuur
  • Snel betalen met Apple Pay

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Flying Blue XP (Experience Points) zijn punten die u nodig heeft om een Flying Blue-status te behouden, of een level omhoog te gaan. U ontvangt XP punten door te vliegen, of door een Flying Blue American Express kaart aan te vragen.

Bij genoeg Flying Blue XP punten heeft U toegang tot de KLM Lounge op Schiphol Airport en heeft u voorrang (Sky Priority bij het boarden van uw vlucht.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Met Flying Blue Miles kunt u sparen voor upgrades en vliegtickets bij o.a. KLM.

Door met een Flying Blue American Express kaart uw uitgaven te doen, spaart U automatisch voor elke uitgegeven euro een aantal Miles.

Vraagt u een American Express kaart via CardMapr aan, dan ontvangt u tot 20.000 Miles cadeau.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Flying Blue Gold Card creditcard. Heb je deze American Express zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Overnachting 843 locaties
Restaurant 823 locaties
Mode 661 locaties
Woonwinkel 539 locaties

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Flying Blue Gold Card creditcard. Met CardMapr vind je locaties waar je kunt betalen met jouw American Express.

Je kunt natuurlijk altijd creditcard vergelijken voor de beste voordelen op basis van je wensen en uitgaven.

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Flying Blue Gold Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken

Artikelen over American Express Flying Blue Gold Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Flying Blue Gold Card creditcard.

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van januari 2022 Flying Blue

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van januari 2022

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand januari. Goedkope vliegtickets met kortingen tot 50% bij KLM en Air France.

Kerstcadeaus kopen met een creditcard Tips & Tricks

Kerstcadeaus kopen met een creditcard

De kerstdagen zitten er weer aan te komen, en dat betekent cadeautjes. Maar waarom deze cadeautjes kopen met je creditcard in plaats van je pinpas? Wij leggen de voordelen graag uit in deze blog.

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van december 2021 Flying Blue

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van december 2021

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand december. Goedkope vliegtickets met kortingen tot 50% bij KLM en Air France.

American Express Flying Blue Gold Card creditcard aanvragen

Via de onderstaande knop kun je direct een American Express Flying Blue Gold Card aanvragen. Vaak ontvang je via CardMapr extra kortingen of bonussen.

American Express Flying Blue Gold Card

American Express Flying Blue Gold Card

€170,- per jaar

Tijdelijk eerste jaar gratis + 20.000 Miles