American Express Flying Blue Gold Card

American Express Flying Blue Gold Card

Spaar automatisch voor vluchten bij KLM, Air France of Delta met de American Express Flying Blue Card. Met de AMEX FB Gold Card spaar je voor elke uitgegeven euro 1 Mile.

Lees onze ervaring met de American Express Flying Blue Gold Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Flying Blue Gold Card

Over American Express Flying Blue Gold Card

In Nederland heeft American Express twee type creditcards uitgebracht, de reguliere AMEX kaarten en de Flying Blue AMEX kaarten. Met de Flying Blue kaarten is American Express een exclusieve samenwerken aangegaan met KLM/Air France en Flying Blue.

Flying Blue XP en Miles

De Flying Blue Gold Card is één van de populaire Flying Blue kaarten. Door de samenwerking tussen American Express en Flying Blue, ontvang je jaarlijks 30XP (Experience Points) die je helpen bij het behalen of behouden van je Flying Blue status. Tevens ontvang je voor elke uitgegeven euro met de kaart 1 Mile. Deze Miles kun je inwisselen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Gespreid betalen

Daarnaast hebben de AMEX Flying Blue kaarten het voordeel dat je vliegtickets gespreid kan betalen. Heb je een vliegtickets geboekt via KLM, dan heb je de mogelijkheid om deze in 3 gelijke termijnen te betalen, zonder rente!

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een Travel Card verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De Flying Blue Gold Card kent twee verzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering en een Aanvullende reisongevallenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard. Naast de reisverzekeringen biedt deze creditcard ook een aankoopverzekering aan met 90 dagen Geld-Terug-Garantie voor de aankopen die zijn betaald met de creditcard.

Bestedingslimiet

Waar je bij andere creditcards een vast bestedingslimiet hebt, is dit bij alle American Express creditcards anders. Aan de hand een profiel, inkomen en uitgavenpatroon wordt gekeken wat je maandelijkse limiet is. Uiteraard groeit dit limiet mee n.a.v. je lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. 

Tijdelijk gratis

Vraag je kaart via CardMapr aan, en gebruik de kaart het eerste jaar gratis. Daarnaast ontvang je 20.000 Miles die je kunt besteden aan vliegtickets en hotelovernachtingen. Je kunt de kaart voor het einde van het jaar kosteloos opzeggen.

Netwerk

American Express

Type creditcard

Credit

Jaarlijkse bijdrage

€170,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

Onbekend

Aankoopverzekering

180 dagen

Eerste jaar gratis + tijdelijk 20.000 Miles

Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express creditcard

De American Express Flying Blue Gold Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
  • Jaarlijks 30 Flying Blue XP cadeau
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Gespreid betalen bij KLM tickets
  • Eerste jaar gratis en 20.000 Miles
  • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
  • Extra privileges bij Hertz autoverhuur

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Flying Blue XP (Experience Points) zijn punten die u nodig heeft om een Flying Blue-status te behouden, of een level omhoog te gaan. U ontvangt XP punten door te vliegen, of door een Flying Blue American Express kaart aan te vragen.

Bij genoeg Flying Blue XP punten heeft U toegang tot de KLM Lounge op Schiphol Airport en heeft u voorrang (Sky Priority bij het boarden van uw vlucht.

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Met Flying Blue Miles kunt u sparen voor upgrades en vliegtickets bij o.a. KLM.

Door met een Flying Blue American Express kaart uw uitgaven te doen, spaart U automatisch voor elke uitgegeven euro een aantal Miles.

Vraagt u een American Express kaart via CardMapr aan, dan ontvangt u tot 20.000 Miles cadeau.

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Flying Blue Gold Card creditcard. Heb je deze creditcard zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Hoe veel sterren geef je deze creditcard?

in het eerste jaar behoorlijk wat miles verdient. ook nog eens helemaal gratis

daan, 21 Sep 11:37

Fijne creditcard om ongemerkt snel miles te sparen door boodschappen te doen of te tanken. Bijbehorende app werkt ook fijn!

Vincent, 11 Jul 10:44

Boodschappen doen en tegelijk sparen voor vliegtickets. Zo heb ik de afgelopen jaren al wat vluchten bij KLM en Delta kunnen boeken.

Bjorn, 10 Jul 12:58

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Flying Blue Gold Card creditcard. Gebruik CardMapr bij het vinden van creditcard locaties in jouw stad!

Supermarkt 1368 locaties

Supermarkten

Verse groente, brood of vlees. Vanaf vandaag doe je hier je (dagelijkse) boodschappen. Wat eten we morgen?

Drogisterij 1003 locaties

Drogisterijen

Medicijnen en persoonlijke verzorgings- en huishoudproducten. Steeds verrassend, altijd voordelig!

Overnachting 780 locaties

Hotels

Overnacht in een hostel, hotel, (luxe) suite of ga voor een eigen appartement. Bij ketens als Van der Valk, Hilton en NH Collection heb je genoeg opties. Welterusten!

Mode 607 locaties

Modewinkels

Shop till you drop. Scoor je nieuwe outfit bij deze winkels.

Opticien 595 locaties

Opticiens

Voor een nieuwe bril of contactlenzen bij hier aan het juiste adres. Vanaf vandaag zie je weer haarscherp!

Restaurant 579 locaties

Restaurants

Geen zin om te koken? Gaan we voor een mals biefstukje, Italiaase pizza, maaltijd salade of bepaalt de chef het? Met deze lijst aan restaurants vind jij ongetwijfeld een restaurant bij jou in de buurt. Eetsmakelijk!

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Flying Blue Gold Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Artikelen over American Express Flying Blue Gold Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 6 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Flying Blue Gold Card creditcard.

Flying Blue Promo Rewards in Juni 2021 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in Juni 2021

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand juni. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.

Flying Blue Miles sparen terwijl je Netflix, Videoland of Disney+ streamt Flying Blue

Flying Blue Miles sparen terwijl je Netflix, Videoland of Disney+ streamt

Er bestaan steamingdiensten waarmee je tijdens het kijken van je serie ook nog eens Miles spaart! Met een American Express creditcard blijf je KLM Miles sparen, ook als je niet mag vliegen.

Flying Blue Promo Rewards in Maart 2021 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in Maart 2021

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand maart. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.

Betalen met een American Express creditcard nu ook bij Kruidvat en Trekpleister American Express

Betalen met een American Express creditcard nu ook bij Kruidvat en Trekpleister

Betaal nu ook met een American Express creditcard bij drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister.

Tijdelijk 10 euro cashback bij Makro met een American Express creditcard American Express

Tijdelijk 10 euro cashback bij Makro met een American Express creditcard

American Express creditcards zijn vanaf nu te gebruiken bij Makro Nederland. Ontvang tijdelijk €10 cashback bij groothandel Makro als je betaalt met je AMEX creditcard.

Flying Blue Promo Rewards in November 2020 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in November 2020

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand november. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.