American Express Flying Blue Silver Card

8 · 2 reviews

American Express

Spaar automatisch voor vluchten bij KLM, Air France of Delta met de American Express Flying Blue Card. Met de AMEX FB Silver Card spaar je voor elke uitgegeven euro 0,8 Mile.

 • Gespreid betalen bij KLM tickets
 • Sparen voor upgrades en vluchten
 • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
American Express Flying Blue Silver Card

Over deze kaart

In Nederland heeft American Express twee type creditcards uitgebracht, de reguliere AMEX kaarten en de Flying Blue AMEX kaarten. Met de Flying Blue kaarten is American Express een exclusieve samenwerken aangegaan met KLM/Air France en Flying Blue.

Flying Blue XP en Miles

De Flying Blue Silver Card is één van de populaire Flying Blue kaarten. Door de samenwerking tussen American Express en Flying Blue, ontvang je jaarlijks 15XP (Experience Points) die je helpen bij het behalen of behouden van je Flying Blue status. Tevens ontvang je voor elke uitgegeven euro met de kaart 0.8 Miles. Bij uitgaven die je direct bij KLM, Air France of Hertz doet loopt dit zelfs op tot 1 Mile per euro. Deze Miles kun je inwisselen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Gespreid betalen

Daarnaast hebben de AMEX Flying Blue kaarten het voordeel dat je vliegtickets gespreid kan betalen. Heb je een vliegtickets geboekt via KLM, dan heb je de mogelijkheid om deze in 3 gelijke termijnen te betalen, zonder rente!

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een Travel Card verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De Flying Blue Silver Card kent twee verzekeringen voor het reizen; reisongevallenverzekering en een reisongemakkenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard. Naast de reisverzekeringen biedt deze creditcard ook een aankoopverzekering aan met 90 dagen Geld-Terug-Garantie voor de aankopen die zijn betaald met de creditcard.

Bestedingslimiet

Waar je bij andere creditcards een vast bestedingslimiet hebt, is dit bij alle American Express creditcards anders. Aan de hand je persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon groeit je maandelijkse limiet met je mee.

Tijdelijk gratis

Vraag je kaart via CardMapr aan, en gebruik de kaart het eerste jaar met korting. Daarnaast ontvang je 2.500 Miles die je kunt besteden aan vliegtickets en hotelovernachtingen. Je kunt de kaart voor het einde van het jaar kosteloos opzeggen.

Dit moet je weten

Specificaties

Wil je een American Express Flying Blue Silver Card creditcard aanvragen? Bekijk alle specificaties en kom erachter of American Express kaart bij je past.

Kenmerken

Jaarlijkse bijdrage Gratis 1ᵉ jaar Daarna €75,00
Bestedingslimiet Persoonlijk
Minimum inkomen €1.654,-
Wisselkoersopslag 2.30%
Type kaart Credit
Creditcardmaatschappij American Express logo American Express
Spaarsysteem Ja
Welkomstbonus Ja
BKR-toetsing Ja

Verzekeringen

Aankoopverzekering 90 dagen
Fraudeverzekering Ja
Reisverzekering Ja
Annuleringsverzekering Nee
Vluchtvertragingsverzekering Ja
Bagageverzekering Ja
Autohuurverzekering Nee
FAQ

Veelgestelde vragen

Voordelen

Voordelen van een American Express Flying Blue Silver Card

De American Express Flying Blue Silver Card is één van de 11 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express Flying Blue Silver Card creditcard op rijtje gezet.

 • Persoonlijke bestedingslimiet
 • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
 • Jaarlijks 15 Flying Blue XP cadeau
 • Sparen voor upgrades en vluchten
 • Gespreid betalen bij KLM tickets
 • Eerste jaar gratis en 2.500 Miles
 • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
 • Extra privileges bij Hertz autoverhuur
 • Snel betalen met Apple Pay
American Express logo

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Flying Blue Silver Card creditcard zijn er nog 11 andere American Express kaarten. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Entry Card
American Express Business Green Card
American Express Business Green Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Blue Card
American Express Green Card
American Express The Gold Card
American Express Platinum Metal Card
Ontdekken

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Flying Blue Silver Card creditcard. Op CardMapr staan 7.470 locaties waar je kunt betalen met een American Express.

Bekijk alle American Express locaties

We schreven over American Express Flying Blue Silver Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 4 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Flying Blue Silver Card creditcard.