Creditcard vergelijken in Nederland

Kennisbank

Vind antwoorden op al jouw creditcard vragen. Kom te weten hoe de creditcards van American Express, MasterCard en VISA werken en hoe je deze kunt aanvragen.

Categorieën

Flying Blue 3 artikelen

Flying Blue

Flying Blue, het frequentflyerprogramma van KLM / Air France. Spaar met een American Express creditcard voor gratis vluchten en upgrades. Hoe haal je het meeste uit het Flying Blue programma? Wij leren het je!

Tips & Tricks 2 artikelen

Tips & Tricks

Geld besparen met je creditcard, het kan. Dit zijn de beste tips en tricks om alles uit je creditcard te halen.

Vliegtickets 3 artikelen

Vliegtickets

Reis je graag en ben je opzoek naar (goedkope) vliegtickets? Maandelijks schrijven we over de Flying Blue Promo Rewards. Ontdek naast bestemmingen ook voordelen met je creditcard.

American Express 13 artikelen

American Express

De creditcardmaatschappij met het beste spaarprogramma in Nederland. Lees alles over de reguliere American Express creditcards en de Flying Blue creditcards.

Creditcards 26 artikelen

Creditcards

Het hart van CardMapr. Van nieuwe creditcards tot aan unieke promoties, wij schrijven erover.

Vervoer 1 artikelen

Vervoer

Hoe kom je het leukste van plek A naar B. Welke diensten kun je het beste gebruiken als je een creditcard hebt? Wij testen het!

Restaurants 2 artikelen

Restaurants

Ontdek de mooiste restaurants in Nederland. Bekijk onze reviews over de lekkerste restaurants in Nederland.

Bar & Uitgaan 1 artikelen

Populaire artikelen

Creditcards

Wat betekenen American Express, MasterCard en VISA?

In Nederland kennen we drie creditcardnetwerken, namelijk American Express, MasterCard en VISA. De meeste banken in Europa geven een creditcard uit in samenwerking met MasterCard of VISA. American Express (AMEX), MasterCard en VISA zijn dus bedrijven die creditcards maken. 

Creditcards

Ik gebruik een pinpas, dit is toch ook prima?

Ja hoor, een pinpas is voor de meeste doeleinden een prima betaalmiddel. Maar door een creditcard te gebruiken, heb je automatisch een aankoopverzekering, reisverzekering, en spaar je bij enkele kaarten voor kortingen, cashback of zelfs gratis vluchten. Dit de reden waarom creditcardhouders graag overal met een creditcard betalen.

Vliegtickets

Ik spaar Air Miles bij Albert Heijn, hoe boek ik een gratis vlucht?

Kom je bij de Albert Heijn, Praxis of Shell dan heb je de vraag of je Air Miles spaart wel eens gehoord. Tegenwoordig stelt het Air Miles programma niet meer zo veel voor, en moet je behoorlijk wat Air Miles hebben om een dagje naar de dierentuin te verzilveren. Laat staan een vliegticket.. Onthoud dat Air Miles niks te maken heeft met KLM, of ieder ander vliegmaatschappij. Het sparen van Air Miles is gratis, en daarom verstandig om deze altijd te innen door je Air Miles-kaart te scannen. Je kunt deze punten beter inwisselen voor een dagje weg of kortingen. Wil je écht sparen voor een vlucht, dan kun je beter kijken naar een American Express (AMEX) creditcard. Hierdoor spaar je sneller én heb je voordelen zoals een aankoopverzekering en reisverzekering. 

Creditcards

Waarom zijn sommige creditcards zo duur?

Waarom zijn sommige auto's zo duur? Dit geldt ook voor een creditcard. De voordelen zoals verzekeringen en spaarprogramma's zijn bij duurdere creditcards beter dan bij een goedkopere creditcard. Een simpele creditcard van €18,50 per jaar (uitgegeven door je bank), geeft je weinig voordelen ten opzichte van een kaart van €35 per jaar (uitgegeven door American Express). De kosten van een duurdere creditcard met een reisverzekering én een spaarprogramma haal je er vaak uit, mits je de kaart zo veel mogelijk gebruikt. 

American Express

Waar kan ik betalen met American Express (AMEX)?

Met een creditcard van American Express wil je het liefst overal kunnen betalen met deze amex creditcard. Als houder ontvang je voor iedere uitgegeven euro Flying Blue Miles of Reward points.  Het is bekend dat AMEX creditcards minder worden geaccepteerd dan Mastercard en VISA kaarten, maar desondanks zijn er nog genoeg locaties waar je kan betalen met American Express. Overzicht American Express accepterende locaties Ben je opzoek naar een overzicht met American Express locaties, dan zit je bij ons goed. CardMapr houdt een overzicht bij met alle accepterende American Express locaties in Nederland. Denk aan restaurants, modewinkels, supermarkten, tankstations en meer.   

Alle artikelen