Wanneer wordt mijn creditcard afgeschreven?

1 mei 2022

Afhankelijk van het type creditcard dat je gebruikt, kiezen creditcardmaatschappijen wanneer je creditcard betalingen worden afgeschreven.

Bij een debit creditcard worden uitgaven direct van je creditcard afgeschreven. Maar bij een creditcard op krediet (credit) betaal je vaak later. Je ontvangt eerst een overzicht met alle betalingen waarna binnen enkele dagen tot weken een automatische incasso plaats vindt. Bij sommige creditcardmaatschappijen is een betaling middels iDEAL ook mogelijk.

Creditcard rekeningoverzicht

Doorgaans ontvang je tussen de 25e en 30e van elke maand een rekeningoverzicht van alle uitgaven. Wanneer je creditcard wordt afschreven is vaak aan het begin van de volgende maand.

De betaling vindt vaak plaats middels automatische incasso. De creditcardmaatschappij schrijft alle gemaakte kosten automatisch van je bankrekening. Je betaalt geen rente wanneer je elke maand deze betaling voldoet.

Creditcard incasso mislukt

Meestal probeert de creditcardmaatschappij nog een tweede keer om het bedrag van je rekening te schrijven. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van een mislukte incasso met het verzoek om dit in orde te maken.

 

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 28 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
MasterCard Classic
American Express Platinum Metal Card
American Express Flying Blue Gold Card
MasterCard Gold
Mastercard Black
ING Creditcard
Visa World Card Gold
Knab creditcard

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.