Wat is het verschil tussen American Express Business Card en Corporate Card?

2 april 2022

Ben je opzoek naar een zakelijke creditcard van American Express, dan kom je uit bij de Business Cards of Corporate Cards. Deze 6-tal creditcards zijn bedoelt voor zakelijke uitgaven met de voordelen die je van American Express kent. Zo zijn je aankopen verzekerd en ontvang je bij de meeste kaarten Membership Rewards Points voor je uitgaven.

Business Card of Corporate Card aanvragen?

American Express kent twee soorten zakelijke creditcards. De Business Card is bedoelt voor eenmanszaken en MKB. Is je omzet jaarlijks meer dan 1 miljoen euro, dan raadt AMEX de Corporate Card aan.

Welke American Express Business Cards zijn er?

Voor eenmanszaken en MKB heeft AMEX 3 verschillende kaarten. Veelal vergelijkbaar met de consumentenkaarten. Opvallend is dat er geen American Express Platinum Business Card bestaat, maar dat de hoogste kaart een Gold Card is.

  1. Business Entry Card
  2. Business Green Card
  3. Business Gold Card

Welke American Express Corporate Cards zijn er?

Voor bedrijven met een jaarlijkse bedrijfsomzet van meer dan 1 miljoen euro, wordt de Corporate Card aangeraden. Ook hierin kent AMEX 3 verschillende kaarten.

  1. Corporate Card
  2. KLM Corporate Card
  3. Corporate Gold Card

Conclusie

Ben je van plan om zakelijke uitgaven te gaan doen met een creditcard, en ben je al bekend met American Express? Vergelijk de zakelijke creditcards van AMEX en bekijk welke kaart het beste past binnen jouw bedrijf.

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 3 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
MasterCard Classic
American Express The Gold Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Gold Card
Revolut Premium
ABN Amro Creditcard
Visa World Card Gold
Knab creditcard

Handig om te weten

Binnen de categorie American Express en Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.