Wat is Apple Pay?

17 juni 2020

Apple Pay is een revolutionair betaalsysteem dat het betalen met een creditcard vergemakkelijkt. Je kunt Apple Pay gebruiken om betalingen te verrichten met een iPhone,Apple Watch,iPad of Mac. Apple Pay werkt door middel van NFC (Near Field Communication) technologie, waardoor je betalingen kunt doen zonder je kaart te hoeven uitgeven.

Met Apple Pay kun je betalingen doen met je creditcard, zonder dat je de kaart zelf hoeft te gebruiken. Je kunt een creditcard toevoegen aan je Apple Wallet-app en vervolgens je creditcard gebruiken bij betalingen. Ook kun je een code gebruiken die je ontvangt wanneer je Apple Pay instelt.

Apple Pay RevolutApple Pay

Apple Pay maakt het ook mogelijk om veilig betalingen te verrichten. Het systeem gebruikt een 'token' om betalingen te verifiëren, waardoor je gegevens niet zichtbaar zijn voor anderen. Ook is er een melding bij elke betaling die je doet, waardoor je altijd weet wanneer je een betaling hebt gedaan.

Apple Pay schakel je gemakkelijk in door naar de Wallet app te gaan, vervolgens op het + icoon te drukken en voor Betaalkaart of creditcard te kiezen. Hier kun je je gewenste bank uitkiezen. Je scant gemakkelijk je creditcard en verifieert de gegevens. Je zult een bevestigingscode moeten invoeren en voilà! Je creditcard is toegevoegd aan je Apple Wallet.

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 18 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Entry Card
Revolut Standaard
Mastercard Black
RaboCard
Visa World Card Gold
American Express Business Entry Card
Curve

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.