Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard?

9 april 2022

Wil je een creditcard aanvragen, dan kan een creditcardaanvraag een week tot 2 weken duren. Hoe lang het duurt voor je een creditcard in huis hebt hangt van meerdere factoren af. Wij vertellen je waar je op moet letten.

Allereerst is het belangrijk om te weten of je een prepaid (debit) of een credit creditcard hebt aangevraagd. Bij een prepaid (debit) stort je een tegoed op je creditcard en bij een credit wordt dit maandelijks van je rekening geschreven.

Credit (krediet)

Een creditcard op krediet (credit) werkt als een maandelijkse lening zonder rente. Je kunt de kaart direct gebruiken en aan het eind van de maand dient dit bedrag betaald te worden. Vaak schrijven creditcardmaatschappijen of banken dit automatisch van je rekening. 

Omdat je op krediet aankopen kunt doet, wil een creditcardmaatschappij zekerheid hebben dat je in staat bent om dit maandelijks terug te betalen. Daarom wordt bij het aanvragen van deze creditcards een BKR toetsing gedaan. 

Hoe lang het duurt voor je een creditcard kan gebruiken hangt af van dit proces. Van creditcardaanvraag tot aan het ontvangen van de kaart duurt gemiddeld 10 werkdagen.

Debit (prepaid)

Het voordeel van een debit creditcard is dat - in de meeste gevallen - een creditcardmaatschappij geen BKR toetsing hoeft te doen. Je bepaald namelijk zelf hoeveel je kunt uitgeven, want dit zet je immers zelf op je kaart.

Gemiddeld heb je een debit (prepaid) creditcard binnen enkele werkdagen tot een week in huis.

Aanvraag met spoed

Bij enkele maatschappijen kun je met spoed een creditcard aanvragen. Heb je met spoed een creditcard nodig, dan kun je eerst contact opnemen alvorens je een creditcard gaat aanvragen. Ondanks de spoed kan dit alsnog een week duren. 

Vervangende creditcard

Indien je al klant bent en je huidige creditcard vervangen moet worden, neem dan zo snel mogelijk contact op met de creditcardmaatschappij. Omdat je al in het systeem staat kan de productie van een nieuwe kaart sneller gestart worden. 

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 36 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
MasterCard Classic
bunq Travel Card
American Express Green Card
Revolut Metal
Visa World Card
Visa World Card Panda
ANWB Visa Silver Card
ICS GO Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.