Kan ik American Express Membership Rewards overboeken naar een ander account?

3 augustus 2022

Met American Express kun je via het "Introduceer een vriend" programma vrienden en familie uitnodigen om een American Express creditcard te nemen. Als beloning ontvangen jullie beiden een bonus van duizenden Membership Rewards. Is je introducee je partner, dan wil je deze American Express Membership Rewards misschien wel bundelen en overmaken naar een ander account. 

Het is helaas niet direct mogelijk om AMEX Membership Rewards over te boeken naar een ander account. Door slim met je punten om te gaan is het indirect toch mogelijk om punten van meerdere accounts te gebruiken die je vervolgens kan overboeken naar een programma.

Membership Rewards overboeken

Zoals we al eerder schreven is het niet mogelijk om Membership Rewards naar een ander account over te boeken. Wel kun je je punten overboeken door deze eerst om te zetten naar vliegpunten, hotelpunten of cadeaubonnen. 

Bij het omzetten van Membership Rewards heb je de mogelijkheid om het account op te geven waar deze punten heen moeten. Dit kun je per overboeking doen waardoor je de mogelijkheid hebt om een deel van je punten te geven aan anderen. Hieronder een paar voorbeelden

Vliegtickets

Wil de ontvanger de punten graag besteden aan vliegtickets, dan kun je deze omzetten bij 8 vliegmaatschappijen. Het bekende Flying Blue (Flying Blue Miles) programma van o.a. KLM is uiteraard aangesloten. Daarnaast doen British Airways Executive Club (Avios)  en Delta SkyMiles® (SkyMiles) ook mee. 

Kijk dus goed bij welke airline je vliegtickets wilt kopen en zet vervolgens (een deel) van je punten om naar het bijbehorende programma. 

Hotelovernachtingen

Wil de ontvanger de punten graag besteden aan hotelovernachtingen, dan kun je deze omzetten bij 3 hotelketens. De 3 hotelketens zijn Hilton Honors, Marriott Bonvoy en Radisson Rewards.

Goed om te weten is dat bijvoorbeeld Marriott Bonvoy een grote keten is met 30 verschillende hotelbrands onder zich. Je kunt je punten dus gebruiken bij alle hotels in dit programma. Dit geldt dus ook voor Hilton Honors met 18 hotelbrands en Radisson Rewards met 9 hotelbrands. 

Cadeaubonnen

Als laatste kun je er voor kiezen om je punten om te zetten naar een cadeaubon. Denk aan Bol.com, RestaurantCadeau of Zalando. Let op: bij het omzetten van Membership Rewards naar cadeaubonnen krijg je - over het algemeen - weinig voor je punten. Dit houdt in dat je veel punten moet omzetten om een cadeaubon te krijgen. Je kunt daarom je punten beter gebruiken voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 4 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
Revolut Metal
Mastercard Black
Visa World Card Gold
Visa World Card Business Gold
ANWB Visa Silver Card
Knab creditcard

Handig om te weten

Binnen de categorie American Express en Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.