American Express Platinum Metal Card

American Express
Platinum Metal Card

Schiphol Privium en loungetoegang voor 2. Ontvang 1,2 Reward per uitgegeven Euro. Spaar voor vliegtickets, upgrades en cadeaus.

Lees onze ervaring met de American Express Platinum Metal Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Platinum Metal Card

Over American Express Platinum Metal Card

Met de American Express Platinum Card doet American Express er alles aan om je het platinum gevoel te geven. De nieuwe stijlvolle metalen creditcard kent vele voordelen.

AMEX Reward Points

De American Express creditcards staan bekend om de spaarprogramma’s. Waar je bij de uitgegeven AMEX Flying Blue kaarten kan sparen voor KLM Miles, spaar je bij de reguliere AMEX kaarten voor Reward Points.

Ten opzichte van de Flying Blue kaarten heb je nu de mogelijkheid om je Reward Points vrij te besteden. Denk hierbij aan vliegtickets bij meerdere airlines, hotelovernachtingen, giftcards en andere kortingen.

Loungetoegang met Schiphol Privium

Voor men die vaak vliegt via Schiphol biedt de kaart een gratis Schiphol Privium Plus abonnement voor twee personen. Privium Plus biedt je snelle security en grenspassage aan, en heb je toegang tot de Privium ClungLounge op Schiphol. 

Je auto parkeren op Schiphol kan vooraan in de Privium Excellence garage in P1 en P3. 

Hotel privileges en upgrades

Geniet van exclusieve privileges bij meer dan 1.200 stijlvolle hotels en resorts op de mooiste bestemmingen ter wereld, ter waarde van gemiddeld € 500 per verblijf.

Daarnaast ontvang je bij o.a. Hilton Honors, Marriott Bonvoy en andere loyaliteitsprogramma automatisch een Gold status.

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een uitgebreide creditcard verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De American Express Platinum Card kent twee reisverzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering en een Aanvullende reisongevallenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard.

Daarnaast heeft de kaart ook een aankoopverzekering zonder eigen risico. 

 

Netwerk

American Express

Type kaart

Credit

Jaarlijkse bijdrage

€702,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

€60.000,-

Aankoopverzekering

240 dagen

1e jaar 50% korting t.w.v. €351

Vraag deze kaart aan

Voordelen

De American Express Platinum Metal Card kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we op een rij gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
  • Schiphol Privium voor 2 personen
  • Onbeperkt toegang tot 1.200 lounges voor 2 personen.
  • Hotels privileges en upgrades bij meer dan 13.000 hotels
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Eerste jaar 50% korting

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

In tegenstelling tot de AMEX Flying Blue creditcards, spaar je met de reguliere kaarten voor Membership Rewards Points. De punten zijn in te wisselen via American Express voor o.a. vliegtickets, hotelovernachting, giftcards en andere kortingen.

De waarde van AMEX Rewards Points zijn verschillend en hangen af van de partners waar je deze punten kunt inwisselen. 

Met een American Express (AMEX) creditcard kun je contant geld opnemen. Voor het pinnen met een American Express creditcard worden extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten bedragen 3,5% over het opnamebedrag met een minimum van € 4,50.

Om contant geld op te nemen met AMEX dient Express Cash geactiveerd te zijn op uw kaart.

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Platinum Metal Card creditcard. Gebruik CardMapr bij het vinden van creditcard locaties in jouw stad!

Supermarkt 654 locaties

Supermarkten

Verse groente, brood of vlees. Vanaf vandaag doe je hier je (dagelijkse) boodschappen. Wat eten we morgen?

Opticien 596 locaties

Opticiens

Voor een nieuwe bril of contactlenzen bij hier aan het juiste adres. Vanaf vandaag zie je weer haarscherp!

Warenhuis 374 locaties

Warenhuizen

Een uitgebreid assortiment van producten uit verschillende branches in de non-foodsector en een levensmiddelenafdeling, verkrijgbaar door middel van zelfkeuze of zelfbediening, in combinatie met goede serviceverlening.

Verzorging 357 locaties

Winkels

Persoonlijke verzorging is belangrijk. Denk aan handel en nagels, mondhygiëne, haarverzorging, make-up, voeten schoeisel en kleding.

Mode 274 locaties

Modewinkels

Shop till you drop. Scoor je nieuwe outfit bij deze winkels.

Bouwmarkt 154 locaties

Bouwmarkten

Eindelijk gaan jullie beginnen aan dat tuinhuis, of jullie eerste kinderkamer schilderen. Deze locaties hebben alles voor jou/jullie projecten.

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Platinum Metal Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Artikelen over American Express Platinum Metal Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 1 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Platinum Metal Card creditcard.

Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards Creditcards

Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards

Goed nieuws voor klanten van supermarktketen Dirk. Je kunt nu je boodschappen betalen met een American Express creditcard.