American Express Platinum Metal Card

American Express Platinum Metal Card

Schiphol Privium en loungetoegang voor 2. Ontvang 1,2 Reward per uitgegeven Euro. Spaar voor vliegtickets, upgrades en cadeaus.

Lees onze review en ervaring met de American Express Platinum Metal Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Platinum Metal Card

Over American Express Platinum Metal Card

Met de American Express Platinum Card doet American Express er alles aan om je het platinum gevoel te geven. De nieuwe stijlvolle metalen creditcard kent vele voordelen.

AMEX Reward Points

De American Express creditcards staan bekend om de spaarprogramma’s. Waar je bij de uitgegeven AMEX Flying Blue kaarten kan sparen voor KLM Miles, spaar je bij de reguliere AMEX kaarten voor Reward Points.

Ten opzichte van de Flying Blue kaarten heb je nu de mogelijkheid om je Reward Points vrij te besteden. Denk hierbij aan vliegtickets bij meerdere airlines, hotelovernachtingen, giftcards en andere kortingen.

Loungetoegang met Schiphol Privium

Voor men die vaak vliegt via Schiphol biedt de kaart een gratis Schiphol Privium Plus abonnement voor twee personen. Privium Plus biedt je snelle security en grenspassage aan, en heb je toegang tot de Privium ClungLounge op Schiphol. 

Je auto parkeren op Schiphol kan vooraan in de Privium Excellence garage in P1 en P3. 

Hotel privileges en upgrades

Geniet van exclusieve privileges bij meer dan 1.200 stijlvolle hotels en resorts op de mooiste bestemmingen ter wereld, ter waarde van gemiddeld € 500 per verblijf.

Daarnaast ontvang je bij o.a. Hilton Honors, Marriott Bonvoy en andere loyaliteitsprogramma automatisch een Gold status.

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een uitgebreide creditcard verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De American Express Platinum Card kent twee reisverzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering en een Aanvullende reisongevallenverzekering. Bij beide verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard.

Daarnaast heeft de kaart ook een aankoopverzekering zonder eigen risico. 

 

Netwerk

American Express

Type creditcard

Credit

Jaarlijkse kosten

€702,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

€60.000,-

Aankoopverzekering

240 dagen

1e jaar 50% korting t.w.v. €351

Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express Platinum Metal Card creditcard

De American Express Platinum Metal Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
  • Schiphol Privium voor 2 personen
  • Onbeperkt toegang tot 1.200 lounges voor 2 personen.
  • Hotels privileges en upgrades bij meer dan 13.000 hotels
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Uitgebreide verzekeringen
  • Eerste jaar 50% korting
  • Snel betalen met Apple Pay

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

In tegenstelling tot de AMEX Flying Blue creditcards, spaar je met de reguliere kaarten voor Membership Rewards Points. De punten zijn in te wisselen via American Express voor o.a. vliegtickets, hotelovernachting, giftcards en andere kortingen.

De waarde van AMEX Rewards Points zijn verschillend en hangen af van de partners waar je deze punten kunt inwisselen. 

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Met een American Express (AMEX) creditcard kun je net als met een pinpas van je bank geld opnemen uit een geldautomaat. Hier worden helaas wel extra kosten voor in rekening gebracht. 

Wat zijn de kosten voor het opnemen van geld met American Express?

Voor het pinnen met een American Express creditcard worden extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten bedragen 3,5% over het opnamebedrag met een minimum van € 4,50.

Bij de Blue Card, Green Card is activering van Express Cash pas mogelijk vanaf 1 jaar lidmaatschap. Hierdoor kun je in het eerste jaar nog geen gebruik maken van het opnemen van geld met een creditcard.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Platinum Metal Card creditcard. Heb je deze American Express zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Hoe veel sterren geef je deze creditcard?

Prachtige metal card van amex

Lees verder

5/5

Sinds kort een metalen kaart ipv plastic. Schiphol Privium is een aanrader als je veel te vinden bent op schiphol

Lees verder

5/5

Overnachting 831 locaties
Restaurant 778 locaties
Mode 632 locaties
Woonwinkel 539 locaties

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Platinum Metal Card creditcard. Met CardMapr vind je locaties waar je kunt betalen met jouw American Express.

Je kunt natuurlijk altijd creditcard vergelijken voor de beste voordelen op basis van je wensen en uitgaven.

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Platinum Metal Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken

Artikelen over American Express Platinum Metal Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Platinum Metal Card creditcard.

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming Tips & Tricks

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming

Veel ondernemers hebben het idee dat het accepteren van creditcards in hun onderneming extreem duur en overbodig is. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn om creditcards te accepteren binnen je onderneming.

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review) Reviews

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Je hebt ze vast al gezien in grote steden; de groene deelscooters van GO Sharing. Wij leggen in onze review uit wat GO Sharing is en wat onze bevindingen zijn.

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis Creditcards

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis

Plannen voor een mooie roadtrip door Europa of Amerika met een gehuurde auto? Hier zijn tips als je een auto of camper gaat huren met een creditcard in het buitenland.

American Express Platinum Metal Card creditcard aanvragen

Via de onderstaande knop kun je direct een American Express Platinum Metal Card aanvragen. Vaak ontvang je via CardMapr extra kortingen of bonussen.

American Express Platinum Metal Card

American Express Platinum Metal Card

€702,- per jaar

1e jaar 50% korting t.w.v. €351

Bij deze merken betaal je met een creditcard