American Express komt met € 300,- dinnertegoed en tijdelijk hoge bonus bij aanvraag van een creditcard

Bjorn

17 juli 2022

Bjorn American Express komt met € 300,- dinnertegoed en tijdelijk hoge bonus bij aanvraag van een creditcard

American Express Platinum kaarthouders hebben er voortaan een extra voordeel bij. Jaarlijks ontvang je € 300,- dinnertegoed. Daarnaast is er weer een hoge welkomstbonus bij het aanvragen van een nieuwe AMEX creditcard.


American Express heeft vaker promoties rondom haar kaarten, maar een bonus van 60.000 Membership Rewards is bijzonder. Deze actie loopt t/m 24 augustus 2022 en geldt alleen voor nieuwe aanvragen.

Naast de welkomstbonus ontvangen Premium kaarthouders nu elk kalenderjaar € 300,- dinnertegoed. Dit geldt ook voor bestaande American Express kaarthouders!

Nieuw: ontvang € 300,- dinnertegoed

Nieuw voor American Express Platinum kaarthouders is het jaarlijkse dinnertegoed. Per kalenderjaar krijg je € 300,- dinnertegoed, waarvan € 150,- te besteden bij geselecteerde Nederlandse restaurants en € 150,- bij geselecteerde buitenlandse restaurants

Heb je altijd al eens kennis willen maken met gastronomie en willen eten bij een restaurant met een Michelin-ster? Dan is dit dé perfecte manier om betaalbaar kennis te maken. AMEX heeft een lijst gepubliceerd met alle 1.400 geselecteerde restaurants. Deze hebben wij in een American Express: Dinner Offer lijst gezet. Zo zie je direct welk restaurant bij jou in de buurt zit.

Tel je het dinnertegoed op bij de tijdelijk 60.000 Membership Rewards (t.w.v. € 240) die je ontvangt bij een kaartaanvraag, dan heb je de kosten van deze Platinum Metal Card er al bijna uit. 

Waarom American Express Platinum Metal Card?

De Platinum Metal Card van AMEX heeft - vergelijken met simpele creditcards - een hoge jaarlijkse bijdrage, maar daar krijg je wel € 3.175 aan voordelen voor terug. De kaart is echt bedoelt voor men die van reizen houdt, of juist meer wil gaan reizen.

Bij elke uitgegeven euro ontvang je 1.5 Membership Rewards die je vervolgens kunt gebruiken voor gratis vluchten, upgrades, hotelovernachtingen of kortingen. Bij populaire locaties als Jumbo, Kruidvat, HEMA en ALDI kun je betalen met een AMEX creditcard zonder extra kosten.

Naast het sparen en uitgeven van punten wordt het reizen ook een stuk comfortabeler. Je vakantie begin je zonder lange wachtrijen en met loungetoegang door middel van Schiphol Privium. Op bestemming kun je vaak rekenen op een hotelvoordelen zoals kamerupgrades, hoteltegoed of late uitcheck

Voordelen 

  • Gratis Schiphol Privium voor jou en (reis)partner
  • Onbeperkt toegang tot 1300 luchthavenlounges wereldwijd
  • Gratis upgrades bij hotelketens zoals Hilton en Marriott t.w.v 
  • Jaarlijks € 300,- dinnertegoed bij ruim 1400 restaurants wereldwijd 
  • Uitgebreide verzekeringen 

American Express aanvragen met bonus

Voor particulieren geeft American Express twee versies van haar kaarten uit. De reguliere (classic) creditcards en de Flying Blue creditcards. Dat laatste is een samenwerking met het loyaliteitsprogramma van KLM en Air France. Voor beide versies is er op dit moment een promotie beschikbaar.

Classic American Express kaarten

Tot en met 24 augustus kun je gebruik maken van de beste aanmeldbonus ooit. Je ontvangt namelijk 60.000 Membership Rewards bij een Platinum Metal Card. Deze promoties komen in Nederland zelden voor, en met de €300,- dinnertegoed heb je de kosten voor het eerste jaar er al bijna uit.

Flying Blue kaarten

De Flying Blue kaarten die AMEX uitgeeft zijn: Platinum, Gold, Silver en Entry. Net als bij de reguliere kaarten, zijn de opvallende bonussen alleen voor de Flying Blue Platinum Card en Flying Blue Gold Card beschikbaar.