Dit zijn de beste restaurants volgens de MICHELIN Gids 2022

Bjorn

10 juni 2022

Bjorn Dit zijn de beste restaurants volgens de MICHELIN Gids 2022

De MICHELIN Gids van 2022 is bekend en wij waren bij de uitreiking. Culinair uiteten doe je bij deze Michelinrestaurants met één, twee of drie sterren. Ontdek de beste restaurants van Nederland.


Elk jaar publiceert MICHELIN een lijst met de beste restaurants van Nederland op gebied van gastronomie. Door coronamaatregelen vond de bekendmaking vorig jaar digitaal plaats en was de uitreiking van dit jaar enkele maanden uitgesteld.

Op maandag 30 mei was het zo ver, de MICHELIN Star Revelation in het DeLaMar theater te Amsterdam. CardMapr was te gast bij de uitreiking van dit evenement.

Wat is de MICHELIN Gids?

In 1900 begonnen de gebroeders Michelin een gids met restaurants en hotels om chauffeurs te wijzen op locaties waar gegeten of overnacht kon worden. In 1923 kwam de eerste gids uit in Frankrijk waarbij restaurants 1 Michelinster konden winnen. Hier kwam in de jaren 30 de andere twee bekende sterren bij.

Sinds 1957 kunnen ook restaurants in Nederland sterren verdienen. Het verdienen van een ster wordt door top-chefs gezien als een blijk van waardering. Restaurants worden elk jaar opnieuw getest om te bepalen of een restaurant zijn ster nog waard is.

Waar de (anonieme) inspecteurs van Michelin precies op letten, blijft een raadsel, maar het spreekt voor zich dat het eten top moet zijn. Het restaurant weet niet wanneer de keuring zal plaatsvinden, en kan latere beoordelingen ook niet inzien. Daarom moeten ze ervoor zorgen dat gasten altijd de beste ervaring krijgen.

Zoals eerder genoemd bestaat de gids uit drie categorieën - ook wel MICHELIN sterren - genoemd. Ze worden in de gids als volgt beschreven:

⭐️ 1 MICHELIN ster

‘Een uitstekende keuken in zijn categorie en een stop waard’.

Nederland telt dit jaar 94 restaurants met één Michelinster. Er zijn 10 nieuwkomers in de lijst met het behalen van 1 ster.

 1. De Juwelier (Amsterdam)
 2. De Kas (Amsterdam)
 3. Lars Amsterdam (Amsterdam)
 4. Zoldering (Amsterdam)
 5. Atelier (Gulpen)
 6. Pikaar (Hilvarenbeek)
 7. Noor (Hoogkerk)
 8. Alma (Oisterwijk)
 9. 't Ganzenest (Rijswijk)
 10. Vigor (Vught)

⭐️⭐️ 2 MICHELIN sterren

‘Een verfijnde keuken die een omweg waard is’. 

Nederland telt dit jaar 21 restaurants met twee Michelinsterren. Er zijn 3 nieuwkomers in de lijst met het behalen van 2 sterren.

 1. Flore (Amsterdam)
 2. De Nieuwe Winkel (Nijmegen)
 3. Julemont (Wittem)

⭐️⭐️⭐️ 3 MICHELIN sterren

‘Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is’.

Nederland telt maar twee restaurants met deze hoge waardering. Er zijn opnieuw geen veranderingen in de lijst met 3 sterren.

 1. De Librije (Zwolle)
 2. Inter Scaldes (Kruiningen)
MICHELIN restaurant Gids 22 uitreikingWinnaars Michelin gids 2022Winnaars 2 en 3 sterren Michelin gids 2022

Alle MICHELIN restaurants in één overzicht

We hebben op CardMapr een lijst gemaakt met alle MICHELIN restaurants in 2022. Alle al toegevoegde restaurants zijn door ons team geverifieerd op het accepteren van creditcards.

Via de onderstaande link zie je alle restaurants op een map en zie je direct waar bij jou een Michelin restaurant in de buurt zit.

Bekijk hier het overzicht