American Express Flying Blue Platinum Card

7 · 4 reviews

American Express

Spaar automatisch voor vluchten bij KLM, Air France of Delta met de American Express Flying Blue Card. Met de AMEX FB Platinum Card spaar je voor elke uitgegeven euro 1,5 Mile.

 • Jaarlijks 60 Flying Blue XP cadeau
 • Sparen voor upgrades en vluchten
 • Gespreid betalen bij KLLM
American Express Flying Blue Platinum Card

Over deze kaart

In Nederland heeft American Express twee type creditcards uitgebracht, de reguliere AMEX kaarten en de Flying Blue AMEX kaarten. Met de Flying Blue kaarten is American Express een exclusieve samenwerken aangegaan met KLM/Air France en Flying Blue.

Flying Blue XP en Miles

De Flying Blue Platinum Card is één van de populaire Flying Blue kaarten, en tevens de kaart met de meeste uitgebreide voordelen. Door de samenwerking tussen American Express en Flying Blue, ontvang je jaarlijks 60XP (Experience Points) die je helpen bij het behalen of behouden van je Flying Blue status. Tevens ontvang je voor elke uitgegeven euro met de kaart 1.5 Miles. Dit kan bij bepaalde uitgaven zelfs oplopen tot 2 Miles per euro. Deze Miles kun je inwisselen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Gespreid betalen

Daarnaast hebben de AMEX Flying Blue kaarten het voordeel dat je vliegtickets gespreid kan betalen. Heb je een vliegtickets geboekt via KLM, dan heb je de mogelijkheid om deze in 3 gelijke termijnen te betalen, zonder rente!

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een Travel Card verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De Flying Blue Platinum Card kent drie verzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering, een Aanvullende reisongevallen- reisongemakkenverzekering. Bij alle verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard. Naast de reisverzekeringen biedt deze creditcard ook een aankoopverzekering aan met 90 dagen Geld-Terug-Garantie voor de aankopen die zijn betaald met de creditcard.

Platinum privileges

American Express biedt Platinum-kaarthouders exclusieve privileges. Een van deze privileges is dat het delen van je Platinum Flying Blue status met je partner zodat je samen kunt genieten van de voordelen. Daarnaast biedt deze kaart je de Platinum Lifestyle Service waarbij je leuke cadeaus kunt ontvangen in de vorm van onvergetelijke ervaringen, waar ook ter wereld.

Bestedingslimiet

Waar je bij andere creditcards een vast bestedingslimiet hebt, is dit bij alle American Express creditcards anders. Aan de hand een profiel, inkomen en uitgavenpatroon wordt gekeken wat je maandelijkse limiet is. Uiteraard groeit dit limiet mee n.a.v. je lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. 

Tijdelijk 50% korting

Vraag je kaart via CardMapr aan, en krijg het eerste jaar 50% korting. Daarnaast ontvang je 30.000 Miles die je kunt besteden aan vliegtickets en hotelovernachtingen. Je kunt de kaart voor het einde van het jaar kosteloos opzeggen.

Dit moet je weten

Specificaties

Wil je een American Express Flying Blue Platinum Card creditcard aanvragen? Bekijk alle specificaties en kom erachter of American Express kaart bij je past.

Kenmerken

Jaarlijkse bijdrage €660,- per jaar
Bestedingslimiet Persoonlijk
Minimum inkomen €60.000,-
Wisselkoersopslag 2.30%
Type kaart Credit
Creditcardmaatschappij American Express logo American Express
Spaarsysteem Ja
Welkomstbonus Ja
BKR-toetsing Ja

Verzekeringen

Aankoopverzekering 240 dagen
Fraudeverzekering Ja
Reisverzekering Ja
Annuleringsverzekering Ja
Vluchtvertragingsverzekering Ja
Bagageverzekering Ja
Autohuurverzekering Ja
FAQ

Veelgestelde vragen

Voordelen

Voordelen van een American Express Flying Blue Platinum Card

De American Express Flying Blue Platinum Card is één van de 11 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express Flying Blue Platinum Card creditcard op rijtje gezet.

 • Persoonlijke bestedingslimiet
 • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
 • Jaarlijks 60 Flying Blue XP cadeau
 • Sparen voor upgrades en vluchten
 • Gespreid betalen bij KLM tickets
 • Eerste jaar 50% korting en 36.000 Miles
 • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
 • Extra privileges bij Hertz autoverhuur
 • Flying Blue Platinum status delen met partner
 • Platinum Lifestyle Service inbegrepen
 • De meeste extra miles per euro
 • Snel betalen met Apple Pay
American Express logo

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Flying Blue Platinum Card creditcard zijn er nog 11 andere American Express kaarten. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Entry Card
American Express Business Gold Card
American Express Business Green Card
American Express Business Green Card
American Express Business Gold Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Blue Card
American Express Green Card
American Express The Gold Card
American Express Platinum Metal Card
Ontdekken

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Flying Blue Platinum Card creditcard. Op CardMapr staan 7.470 locaties waar je kunt betalen met een American Express.

Bekijk alle American Express locaties

We schreven over American Express Flying Blue Platinum Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 4 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Flying Blue Platinum Card creditcard.