American Express Flying Blue Platinum Card

American Express
Flying Blue Platinum Card

Spaar automatisch voor vluchten bij KLM, Air France of Delta met de American Express Flying Blue Card. Met de AMEX FB Platinum Card spaar je voor elke uitgegeven euro 1,5 Mile.

Lees onze ervaring met de American Express Flying Blue Platinum Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Flying Blue Platinum Card

Over American Express Flying Blue Platinum Card

In Nederland heeft American Express twee type creditcards uitgebracht, de reguliere AMEX kaarten en de Flying Blue AMEX kaarten. Met de Flying Blue kaarten is American Express een exclusieve samenwerken aangegaan met KLM/Air France en Flying Blue.

Flying Blue XP en Miles

De Flying Blue Platinum Card is één van de populaire Flying Blue kaarten, en tevens de kaart met de meeste uitgebreide voordelen. Door de samenwerking tussen American Express en Flying Blue, ontvang je jaarlijks 60XP (Experience Points) die je helpen bij het behalen of behouden van je Flying Blue status. Tevens ontvang je voor elke uitgegeven euro met de kaart 1.5 Miles. Dit kan bij bepaalde uitgaven zelfs oplopen tot 2 Miles per euro. Deze Miles kun je inwisselen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. 

Gespreid betalen

Daarnaast hebben de AMEX Flying Blue kaarten het voordeel dat je vliegtickets gespreid kan betalen. Heb je een vliegtickets geboekt via KLM, dan heb je de mogelijkheid om deze in 3 gelijke termijnen te betalen, zonder rente!

Verzekeringen

Uiteraard mag je van een Travel Card verwachten dat er een reisverzekering is inbegrepen. De Flying Blue Platinum Card kent drie verzekeringen; Aanvullende reis- en annuleringsverzekering, een Aanvullende reisongevallen- reisongemakkenverzekering. Bij alle verzekeringen zijn partner én kinderen meeverzekerd mits de reis is betaald met de creditcard. Naast de reisverzekeringen biedt deze creditcard ook een aankoopverzekering aan met 90 dagen Geld-Terug-Garantie voor de aankopen die zijn betaald met de creditcard.

Platinum privileges

American Express biedt Platinum-kaarthouders exclusieve privileges. Een van deze privileges is dat het delen van je Platinum Flying Blue status met je partner zodat je samen kunt genieten van de voordelen. Daarnaast biedt deze kaart je de Platinum Lifestyle Service waarbij je leuke cadeaus kunt ontvangen in de vorm van onvergetelijke ervaringen, waar ook ter wereld.

Bestedingslimiet

Waar je bij andere creditcards een vast bestedingslimiet hebt, is dit bij alle American Express creditcards anders. Aan de hand een profiel, inkomen en uitgavenpatroon wordt gekeken wat je maandelijkse limiet is. Uiteraard groeit dit limiet mee n.a.v. je lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. 

Tijdelijk 50% korting

Vraag je kaart via CardMapr aan, en krijg het eerste jaar 50% korting. Daarnaast ontvang je 20.000 Miles die je kunt besteden aan vliegtickets en hotelovernachtingen. Je kunt de kaart voor het einde van het jaar kosteloos opzeggen.

Netwerk

American Express

Type creditcard

Credit

Jaarlijkse bijdrage

€600,- per jaar

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

€60.000,-

Aankoopverzekering

240 dagen

Eerste jaar 50% + tijdelijk 20.000 Miles

Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express creditcard

De American Express Flying Blue Platinum Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

 • Persoonlijke bestedingslimiet
 • Toegang tot voorverkoop bij Ticketmaster
 • Jaarlijks 60 Flying Blue XP cadeau
 • Sparen voor upgrades en vluchten
 • Gespreid betalen bij KLM tickets
 • Eerste jaar 50% korting en 20.000 Miles
 • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
 • Extra privileges bij Hertz autoverhuur
 • Flying Blue Platinum status delen met partner
 • Platinum Lifestyle Service inbegrepen
 • De meeste extra miles per euro

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Flying Blue XP (Experience Points) zijn punten die u nodig heeft om een Flying Blue-status te behouden, of een level omhoog te gaan. U ontvangt XP punten door te vliegen, of door een Flying Blue American Express kaart aan te vragen.

Bij genoeg Flying Blue XP punten heeft U toegang tot de KLM Lounge op Schiphol Airport en heeft u voorrang (Sky Priority bij het boarden van uw vlucht.

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Met Flying Blue Miles kunt u sparen voor upgrades en vliegtickets bij o.a. KLM.

Door met een Flying Blue American Express kaart uw uitgaven te doen, spaart U automatisch voor elke uitgegeven euro een aantal Miles.

Vraagt u een American Express kaart via CardMapr aan, dan ontvangt u tot 20.000 Miles cadeau.

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Flying Blue Platinum Card creditcard. Heb je deze creditcard zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Hoe veel sterren geef je deze creditcard?

Er zijn nog geen reacties. Schrijf de eerste!

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Flying Blue Platinum Card creditcard. Gebruik CardMapr bij het vinden van creditcard locaties in jouw stad!

Supermarkt 1367 locaties

Supermarkten

Verse groente, brood of vlees. Vanaf vandaag doe je hier je (dagelijkse) boodschappen. Wat eten we morgen?

Drogisterij 1003 locaties

Drogisterijen

Medicijnen en persoonlijke verzorgings- en huishoudproducten. Steeds verrassend, altijd voordelig!

Overnachting 780 locaties

Hotels

Overnacht in een hostel, hotel, (luxe) suite of ga voor een eigen appartement. Bij ketens als Van der Valk, Hilton en NH Collection heb je genoeg opties. Welterusten!

Mode 604 locaties

Modewinkels

Shop till you drop. Scoor je nieuwe outfit bij deze winkels.

Opticien 595 locaties

Opticiens

Voor een nieuwe bril of contactlenzen bij hier aan het juiste adres. Vanaf vandaag zie je weer haarscherp!

Restaurant 571 locaties

Restaurants

Geen zin om te koken? Gaan we voor een mals biefstukje, Italiaase pizza, maaltijd salade of bepaalt de chef het? Met deze lijst aan restaurants vind jij ongetwijfeld een restaurant bij jou in de buurt. Eetsmakelijk!

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Flying Blue Platinum Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Artikelen over American Express Flying Blue Platinum Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 6 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Flying Blue Platinum Card creditcard.

Flying Blue Miles sparen terwijl je Netflix, Videoland of Disney+ streamt Flying Blue

Flying Blue Miles sparen terwijl je Netflix, Videoland of Disney+ streamt

Er bestaan steamingdiensten waarmee je tijdens het kijken van je serie ook nog eens Miles spaart! Met een American Express creditcard blijf je KLM Miles sparen, ook als je niet mag vliegen.

Flying Blue Promo Rewards in Maart 2021 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in Maart 2021

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand maart. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.

Betalen met een American Express creditcard nu ook bij Kruidvat en Trekpleister American Express

Betalen met een American Express creditcard nu ook bij Kruidvat en Trekpleister

Betaal nu ook met een American Express creditcard bij drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister.

Tijdelijk 10 euro cashback bij Makro met een American Express creditcard American Express

Tijdelijk 10 euro cashback bij Makro met een American Express creditcard

American Express creditcards zijn vanaf nu te gebruiken bij Makro Nederland. Ontvang tijdelijk €10 cashback bij groothandel Makro als je betaalt met je AMEX creditcard.

Flying Blue Promo Rewards in November 2020 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in November 2020

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand november. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.

Flying Blue Promo Rewards in Oktober 2020 Flying Blue

Flying Blue Promo Rewards in Oktober 2020

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand oktober. Goedkope vliegtickets naar Europese bestemmingen met KLM of Air France.