Gratis KLM-huisje ontvangen met een (gratis) Business Class vliegticket, hoe doe je dat?

23 april 2023

KLM huisjes zijn iconische miniatuurhuisjes die door de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) worden geproduceerd en uitgedeeld aan passagiers in de World Business Class op intercontinentale vluchten. Deze huisjes zijn replica's van historische Nederlandse gebouwen en zijn met de hand beschilderd.

Wat zijn KLM Delfts blauwe huisjes?

KLM Delfts blauwe huisjes zijn kleine, met de hand beschilderde aardewerken replica's van historische Nederlandse gebouwen, gevuld met jenever. Ze zijn een kenmerkend geschenk van KLM aan haar passagiers in de World Business Class. Deze traditie is in 1952 begonnen als onderdeel van de viering van het 50-jarig jubileum van de luchtvaartmaatschappij. Sindsdien brengt KLM elk jaar op 7 oktober, haar verjaardag, een nieuw huisje uit.

De huisjes zijn gebaseerd op echte gebouwen in Nederland, voornamelijk uit de 17e en 18e eeuw, en zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Ze zijn gemaakt van Delfts blauw aardewerk, een traditionele Nederlandse kunstvorm die wereldwijd bekend staat om zijn kenmerkende blauwe kleur en gedetailleerde schilderingen.

De KLM Delfts blauwe huisjes zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot zeer gewilde verzamelobjecten. Er zijn momenteel meer dan 100 verschillende huisjes in omloop, en verzamelaars zijn vaak bereid om aanzienlijke bedragen te betalen om hun collectie compleet te maken. De waarde van de huisjes varieert, afhankelijk van de zeldzaamheid en de staat van het huisje. Sommige zeldzame of vroege exemplaren kunnen honderden euro's waard zijn, terwijl nieuwere en meer algemene huisjes voor enkele tientjes kunnen worden verkocht.

KLM Huisjes

Wanneer krijg je een KLM-huisje? 

Een gratis KLM-huisje wordt aangeboden aan passagiers die reizen in de World Business Class op intercontinentale vluchten met KLM. Deze miniatuurhuisjes worden doorgaans uitgedeeld door het cabinepersoneel tijdens de vlucht, als een blijk van waardering voor het kiezen van KLM en als een uniek aandenken aan de reis. Het is belangrijk om te vermelden dat deze huisjes exclusief zijn voor intercontinentale vluchten en niet worden aangeboden op Europese vluchten. Je ontvangt ze overigens ook bij World Business Class vliegtickets gekocht met Flying Blue Miles.

Hoewel ze voornamelijk bedoeld zijn voor passagiers in de World Business Class, is het soms ook mogelijk om ze te bemachtigen via speciale evenementen of promoties. Toch blijft het reizen in KLM's World Business Class op intercontinentale vluchten de meest gebruikelijke manier om een gratis KLM-huisje te ontvangen.

Gratis World Business Class vliegticket

Wist je dat je met een American Express Flying Blue Gold creditcard super makkelijk kunt sparen voor gratis vliegtickets? Het werkt als volgt: elke keer dat je geld uitgeeft met deze kaart, krijg je Flying Blue miles. Dus hoe meer je uitgeeft, hoe meer miles je spaart!

En nu komt het leuke gedeelte: die gespaarde miles kun je inwisselen voor bijvoorbeeld een gratis Business Class ticket! Zo heb je een gratis World Business Class ticket én een gratis KLM-huisje. 

Tijdens het schrijven van dit artikel heeft American Express een promotie waarbij je 30.000 Flying Blue Miles ontvangt bij het aanvragen van deze kaart. Een Business Class vliegticket naar New York (JFK) kost bijvoorbeeld 56.000 Flying Blue Miles. 

 

 

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 4 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Silver Card
MasterCard Gold
Mastercard Black
ABN Amro Creditcard
Revolut Plus
American Express Business Green Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Flying Blue en Vliegtickets hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.