Waarom accepteren veel restaurants geen American Express?

19 januari 2022

Veel restaurants accepteren geen American Express, omdat ze denken dat dit nog duurder is dan MasterCard en Visa. Niks is minder waar.

Bij elke transactie betaald een restaurant een bepaalde transactiekosten. Zo betaald de ondernemer bij het betalen met je pinpas ook transactiekosten. Dit is 0,056 cent per transactie. Bij MasterCard en Visa is er een percentage per transactie. Dit is 1,6%. Hierdoor lijkt het soms alsof de ondernemer veel moet afstaan. Dit is echter alleen wanneer er grotere transacties worden gedaan. Bij American Express ligt deze start transactie lager. Dit is vanaf 1,5%. Hier kijken ze naar het jaaromzet van de ondernemer. 

Zo hoog liggen de kosten dus niet voor een ondernemer en creditcards accepteren heeft dan ook veel voordelen voor een ondernemer.

Bron: CCV

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 11 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
N26 creditcard - Standard
American Express Green Card
American Express Flying Blue Entry Card
MasterCard Gold
de Bijenkorf Card
ING Creditcard
Visa World Card Gold
American Express Business Green Card

Handig om te weten

Binnen de categorie American Express en Creditcards en Restaurants hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.