Wat is een persoonlijk bestedingslimiet bij een creditcard?

17 juni 2020

Een persoonlijke bestedingslimiet bij een creditcard is een limiet die door de creditcardmaatschappij wordt vastgesteld. Het bedrag dat je kan uitgeven met je credit card hangt van meerdere factoren af. Deze limiet is gebaseerd op uw inkomsten, uw credit score en uw bestaande schulden. Het is belangrijk om binnen uw persoonlijke uitgavenlimiet te blijven om een gezonde credit score te behouden en te voorkomen dat u in de schulden raakt. U kunt uw persoonlijke uitgavenlimiet verhogen of verlagen op meerdere manieren, afhankelijk van de creditcardmaatschappij.

Hoe kan ik mijn bestedingslimiet verhogen?

Je kunt je persoonlijke bestedingslimiet kun je op meerdere manieren verhogen. Pas echter wel op, want je hebt kans dat je hierdoor gemakkelijker geld gaat uitgeven, wat je misschien niet hebt. Het is wel handig om je bestedingslimiet te verhogen wanneer je bijvoorbeeld een auto gaat huren of op een langere tijd in het buitenland gaat reizen. 

Mijn RaboCard bestedingslimiet verhogen

De Rabobank creditcard hanteert een maximale limiet van € 10.000. Echter, hangt de vergroting af van de hoogte van je inkomsten en type creditcard dat je gebruikt.   

Mijn ING creditcard bestedingslimiet verhogen

Bij de ING kun je met de ING creditcard een limiet hebben van maximaal € 5.000. Dit kan gemakkelijk via de ING-website. Het is erg gemakkelijk en binnen enkele minuten gedaan.

Mijn American Express creditcard bestedingslimiet verhogen

American Express en Flying Blue werken met een ander systeem dan de andere banken. Hoe meer je namelijk uitgeeft per maand, des te meer je bestedingslimiet wordt. Zo kan je bestedingslimiet op je American Express Flying Blue Gold Card veranderen over tijd. Ook heeft het bestedingslimiet te maken met wat voor American Express of Flying Blue creditcard je hebt.

Tip

American Express heeft een tool gemaakt waar je je bestedingslimiet kan checken!

Mijn Mastercard of Visa creditcard bestedingslimiet verhogen

Mastercard en Visa creditcards worden alleen uitgegeven (binnen Nederland) door de gebruikelijke banken. Je kunt dan ook alleen bij je Bunq creditcard, ING creditcard en alle andere Mastercard of Visa creditcards je bestedingslimiet verhogen via de bank. 

Hoe kan ik mijn bestedingslimiet verlagen?

Dit kan zeker! Je kunt je bestedingslimiet op bijna dezelfde manier verlagen als hierboven genoemde manieren. Over het algemeen moet je contact opnemen met je bank en zullen ze je helpen om je bestedingslimiet te verlagen. Echter, kan dat bij bijvoorbeeld de RabCard niet onder de € 1.000 komen en bij de ING-creditcards ook niet onder een bepaald minimum. 

 

Benieuwd naar welke creditcard met een bestedingslimiet bij je past? We hebben alle creditcards op een rijtje gezet!

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 11 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
Revolut Metal
MasterCard Gold
Visa World Card Gold
ANWB Visa Silver Card
American Express Business Entry Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards en Flying Blue en American Express hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.