Kan ik een creditcard aanvragen?

30 mei 2022

De vraag of jij een creditcard kan aanvragen, is simpelweg ja. In vergelijking met landen als Amerika is het aanvragen van een creditcard in Nederland vrij makkelijk.

Bij creditcards op krediet wordt meestal een controle gedaan en willen creditcardmaatschappijen zekerheid hebben dat je elke maand netjes je uitgaven kan betalen. Bij het aanvragen van een creditcard op krediet wordt controleerd op:

  1. Je inkomen (bruto)
  2. Bekende BKR-registraties
  3. Woonlasten

Kan ik een creditcard aanvragen met BKR

Heb je - om welke reden dan ook - een BKR-registratie, dan is het aanvragen van een creditcard en een hoge BKR lastiger. Heb je een BKR door bijvoorbeeld een hypotheek, dan telt deze gelukkig niet mee.

Creditcardmaatschappijen kijken vooral naar (meerdere) leningen die actief zijn. Bij een negatieve BKR-registratie kom je daarom vaak niet in aanmerking voor een creditcard op krediet. 

Gelukkig zijn zogeheten prepaid-creditcards een perfecte oplossing. Dit zijn creditcards die je opwaardeert of direct gekoppeld staan met je bankrekening. Het betalen met een prepaid creditcard kan alleen als er voldoende tegoed op de kaart staat.

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 0 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
American Express The Gold Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Entry Card
Revolut Metal
Visa World Card Gold
Visa World Card Business Gold
Visa World Card Business
Plutus Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.