Wat te doen bij (bijna) verlopen Flying Blue Miles bij KLM?

26 februari 2023

Heb je bij KLM en Air France nog Flying Blue miles die binnenkort verlopen? Met deze handig truc verleng je de vervaldatum en voorkom je dat je miles verlopen.

Vlieg je niet zo vaak met KLM, Air France, Transavia of andere partners van Flying Blue, dan is de kans groot dat je miles komen te vervallen. Standaard zijn je KLM-punten 24 maanden geldig indien er geen activiteit is geweest op je account.

Wil je weten hoelang je miles geldig zijn? Door simpelweg in te loggen kom je er achter hoelang je miles geldig zijn. Bovenaan je Activiteitenoverzicht op klm.nl vind je dit terug. Tevens kun je ook inloggen met een KLM-account op de website van flyingblue.nl, op je dashboard zie je miles transacties terug.

Een kwalificerende activiteit op je account zorgt ervoor dat alle punten worden verlengd met 24 maanden. Onder kwalificerende activiteiten vallen o.a. een vlucht of het gebruik van een Flying Blue American Express creditcard.

Verlengen met kwalificerende vluchten

Het verlengen van miles kan alleen door vluchten met KLM, Air France en andere Flying Blue partners. Let wel op dat een vliegticket het verschil kan maken of deze kwalificerend is of niet. Zo heeft Transavia drie verschillende type vliegtickets, namelijk; basic, plus en max. Bij Transavia worden miles alleen verlengd als je een plus of max vliegticket hebt.

Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je een vliegticket boekt bij KLM en deze betaald met geld - dus niet punten - je altijd miles ontvangt en daarmee automatisch ook worden verlengd. De vuistregel is daarom ook; ontvang je miles, dan worden je miles met 24 maanden verlengd.

KLM vliegtuigAmerican Express Flying Blue Gold creditcard

Verlengen met een Flying Blue American Express creditcard

Een andere manier om je punten te verlengen is door een aankoop te doen met een Flying Blue American Express creditcard. De naam van deze kaart verklapt het al, want dit is een creditcard van American Express in samenwerking met Flying Blue.

Omdat elke aankoop betaald met deze creditcard wordt gezien als een kwalificerende activiteit, worden al je miles maandelijks met 24 maanden verlengd. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je punten verlopen, want dat is onmogelijk als je minstens 1 keer in de 2 jaar je creditcard gebruikt. In de praktijk gebruik je zo’n American Express creditcard wekelijk, want je kunt er op duizenden plekken in Nederland mee betalen zoals Kruidvat, Jumbo Supermarkten en zelfs de ALDI.

De goedkoopste Flying Blue American Express creditcard is het eerste jaar helemaal gratis en daarna € 6,25 per maand. Dit haal je er overigens makkelijk uit aangezien je door gebruik te maken van deze kaart ook weer nieuwe punten ontvangt. Je wekelijkse boodschappen worden dus beloond met miles als je deze kaart gebruikt.

Daarnaast ontvang je in de meeste gevallen ook nog een welkomstbonus van een paar duizend miles. 

Conclusie

Heb je Flying Blue miles (punten) bij KLM die bijna verlopen? Dan heb je twee opties, namelijk vliegen OF gebruik maken van een American Express creditcard.

Voor veel mensen is spontaan een vlucht boeken met de huidige ticketprijzen niet altijd een optie. Daarom blijft vaak maar één optie over, namelijk gebruik maken van een Flying Blue American Express creditcard.

De American Express Flying Blue: Silver Card is dan de beste optie. Deze creditcard is het eerste jaar helemaal gratis. Het enige wat je moet doen om je punten bij KLM te verlengen is door de kaart te gebruiken in een winkel.

Wil je het beste waar voor je geld, dan kun je beter de American Express Flying Blue: Gold Card nemen. Deze creditcard is het eerste jaar € 99,- maar hier ontvang je wel 30.000 miles cadeau. Genoeg voor enkeltje naar New York!

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 4 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
American Express The Gold Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Flying Blue Entry Card
ABN Amro Creditcard
Visa World Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Flying Blue hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.