Wat betekenen American Express, Mastercard en Visa?

5 juli 2020

American Express, Mastercard en Visa zijn drie van de meest voorkomende betaalkaarten die door consumenten worden gebruikt om aankopen te doen. Deze betaalkaarten zijn ontwikkeld om het winkeleneenvoudiger,veiliger en meertoegankelijk te maken. Maar wat betekenen deze verschillende kaarten precies?

American Express

American Express, vaak afgekort als Amex, is een financiële dienstverlener die al meer dan honderd jaar bestaat. Het bedrijf biedt een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder betaalkaarten, kredietkaarten, spaarrekeningen, verzekeringsdiensten en zakelijke financiële oplossingen. Het bedrijf is vooral bekend om zijn kredietkaarten, die klanten het gemak bieden van een betaalmiddel met wereldwijde aanvaarding. De kaarten zijn ook gekoppeld aan een aantal voordelen, waaronder kortingen bij verschillende winkels en restaurants, reis- en verzekeringsvoordelen, cashback-programma's en meer. American Express staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, waardoor klanten altijd kunnen rekenen op een hoog niveau van ondersteuning.

Visa

Visa is een wereldwijde creditcardprovider die consumenten toegang biedt tot betaaloplossingen. Visa-creditcards bieden consumenten een snelle en veilige manier om online of in winkels te betalen. Visa-creditcards worden uitgegeven door financiële instellingen, waaronder banken, en moeten worden gekoppeld aan een bankrekening. Gebruikers kunnen hun kaart gebruiken om online aankopen te doen, bestellingen te plaatsen via telefoon of post of betalingen ter plaatse te verrichten met een pinautomaat. Visa-creditcards bieden ook extra beveiliging, waaronder fraudepreventie, verzekeringsdekking en cashback-beloningen.

Mastercard

Mastercard is ook een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Ze bieden een breed scala aan betaalproducten, waaronder prepaid kaarten, betaalkaarten, creditcards en reisverzekeringen. Mastercard kaarten worden geaccepteerd in meer dan 210 landen en meer dan 35 miljoen verkooppunten over de hele wereld.

Conclusie

Al met al zijn American Express, Visa en Mastercard de drie meest voorkomende betaalkaarten ter wereld. Ze bieden consumenten een breed scala aan betaalproducten, waarmee ze veilig, eenvoudig en overal kunnen betalen.

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 38 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
bunq Metal Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Flying Blue Entry Card
Revolut Metal
Visa World Card Platinum
Visa World Card Gold
Knab creditcard
Plutus Card

Handig om te weten

Binnen de categorie Creditcards hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.