Waar kan ik betalen met American Express (AMEX)?

13 juli 2020

Als het aankomt op betalen in de winkel of via het internet zijn er natuurlijk talloze opties om voor te kiezen. Van iDeal tot aan een bankoverschrijving, van Klarna tot aan een creditcard betaling.

Eén van de meest populaire betalingsvormen die nog altijd door veel mensen wordt gebruikt is American Express. De kans is groot dat jij wat meer te weten wilt komen over deze aanbieder voor het betalen van de leukste aankopen. Je bent namelijk niet voor niets hier op de site terecht gekomen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we dé informatie over betalen met American Express voor jou op een rijtje gezet!

Wat is American Express ook alweer?

Voordat we ingaan op de manieren waarop je kan betalen met American Express en over de locaties waar dit mogelijk is doen we er verstandig aan om even stil te staan bij American Express zelf. We zien namelijk dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat. American Express, ook wel bekend onder de naam AMEX, is een Amerikaanse financiële onderneming die met name creditcards uitgeeft, betalingen verwerkt en zich richt op het wereldwijde reisverkeer. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York en het bedrijf bestaat al sinds 1850. Dit maakt het dan ook gelijk dé meest populaire keuze op het gebied van creditcard aanbieders.

Een vraag die wellicht in je hoofd opkomt, is wat het voordeel is van het betalen met American Express. Het grootste voordeel van AMEX is het feit dat je door jouw betalingen Flying Blue Miles of Reward points krijgt voor iedere euro die je uitgeeft. Dit maakt het mogelijk om aanzienlijk wat geld te besparen op de lange termijn als je vaak het vliegtuig pakt. Een ander groot voordeel van American Express is de enorme mate van acceptatie en de hoge mate van betrouwbaarheid.

Waar je maar ook bent op de wereld, vaak is het wel mogelijk om te betalen met American Express. 

American Express creditcardsAmerican Express Flying Blue Gold

Accepterende locaties voor American Express

Nu vraag je je natuurlijk af waar je precies kunt betalen met American Express. Zoals je hierboven al hebt gelezen wordt American Express op ontzettend veel plekken geaccepteerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te betalen met American Express voor je online bestellingen bij bekende winkels als Bol, Amazon en de Mediamarkt. Doordat deze bedrijven zijn aangesloten krijg je voor elke gespendeerde euro ook punten in handen. Maar dat is nog lang niet alles, ook in fysieke winkels is het vaak mogelijk om gebruik te maken van American Express voor het betalen. Ga bijvoorbeeld eens een lekker hapje eten bij Loetje in Amsterdam. Of zet je auto neer bij het centraal station in Den Haag om bij het parkeren gratis Flying Blue Miles te sparen. De mogelijkheden zijn eindeloos voor American Express. 

Indien je op de hoogte wilt blijven van het laatste overzicht met accepterende locaties dan heb je geluk. Het overzicht op onze site wordt namelijk met regelmaat voorzien van nieuwe aanbieders. Door dit goed bij te houden weet je precies waar ook jij kunt betalen met een American Express Flying Blue Gold Card. Op onze kaart zie je precies waar je jouw American Express kaart kunt gebruiken. Of je nu een dagje naar Groningen gaat of dat je familie gaat bezoeken in Limburg, op alle plekken in Nederland zijn er accepterende locaties te vinden. Door vandaag nog onze kaart te raadplegen weet je zeker dat ook jij alles uit je American Express creditcard weet te halen.

Nog veel meer te weten komen over betalingsopties? 

Als het goed is weet je dankzij de info uit dit artikel alles wat je moet weten over het betalen met American Express. Door de vele voordelen is dit nog altijd één van de beste manieren om je aankopen mee te doen. Wil je nog veel meer te weten komen over het betalen met behulp van creditcards en over de locaties waar dit allemaal mogelijk is? Blijf dan zeker even hangen bij ons op de site. Hier vind je namelijk nog veel meer handige info die je als consument op weg kan helpen. Door je goed in te lezen weet je zeker dat je uitkomt bij de betalingsmethode die precies past bij wat jij handig vindt!

Creditcards vergelijken

We hebben dit artikel geschreven omdat het relevant is voor minstens 11 creditcards op CardMapr.

Of je nu opzoek bent naar een creditcard voor vakantie of voor je online aankopen, er is altijd wel een kaart die past bij je doel. Een creditcard aanvragen kan gemakkelijk via onze website.

Alle creditcards vergelijken
N26 creditcard - Standard
MasterCard Classic
bunq Travel Card
bunq Metal Card
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Green Card
American Express Blue Card
MasterCard Classic
bunq Travel Card
American Express Blue Card
ANWB Visa Classic Card
Visa World Card Business
ANWB Visa Silver Card
ICS GO Card
American Express Business Entry Card

Handig om te weten

Binnen de categorie American Express hebben we al meerdere handige artikelen geschreven. Klik op de artikelen hieronder om meer te lezen.