Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Maastricht

Maastricht staat bekend om zijn bourgondische levensstijl, historische binnenstad en gezellige bewoners. Maastricht is al tweeduizend jaar ononderbroken bewoond. Hierdoor heeft Maastricht een rijke geschiedenis.

Maastricht heeft 152 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Maastricht kunt doen en beleven.

City Guide Maastricht

Een van de gezelligste steden van Limburg. In Deze stad komt oud en nieuw samen. Ideaal voor als je wil shoppen is Maastricht een aanrader. 

  • Historische binnenstad
  • Bourgondische levensstijl
  • Shop stad

Leuke dingen om te doen in Maastricht

Naast shoppen, is Maastricht ook goed om wat cultuur te zien. Zo kan je bij museum Bonnefanten, leuke en intressante tentoonstellingen zien. Het gebouw zelf is al een erg interessant gebouw, door zijn met zink beklede koepeltoren.

Even weg van de drukke stad? Bij het Stadspark kan je heerlijk tot rust komen. loop door de eeuwenoude stadsmuur en geniet van al het moois dat Maastricht heeft.

Ook erg leuk om te bezoeken is Maastricht Underground. Hier kan je je ogen uitkijken in de grotten. Neem een stapje terug in de tijd en ontdek hier de Grotten Zonneberg en de Grotten van Sint Pietersberg.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Maastricht?

Een van de dingen waar Maastricht bekend om staat is Bourgondisch leven. Zo heeft Maastricht heel veel leuke en erg lekkere restaurants. Van lekker bourgondisch tot culinair.

Gauchos Grill Restaurant Maastricht Aan het Vrijthof
8

Gauchos Grill Restaurant Maastricht Aan het Vrijthof

Bij Gauchos Maastricht kan je genieten van, op Argentijnse manier bereide steaks.

Restaurant Rantrée Maastricht
10

Restaurant Rantrée Maastricht

Bij Restaurant Rantrée geniet van een geweldig uitzicht, terwijl je geniet van je gangen menu. Hier kan je terecht voor culinaire en lekkere gerechten.

Restaurant Tout à Fait
10

Restaurant Tout à Fait

Tout à Fait is al sinds 1999 een welbekend restaurant. Hier eet je de heerlijkste seizoens gebonden gerechten. Dit culinair hoogstaand restaurant heeft dan ook een Michelin-ster sinds 2002.

Michelin Restaurant Danyel
10

Michelin Restaurant Danyel

Heerlijke Franse gerechten in het hartje van Maastricht. Geniet van een regelmatig wisselende menukaart of van een gangenmenu. Restaurant Danyl gebruikt alleen echt verse ingrediënten.

Harry's
10

Harry's

Bij Restaurant Harry's geniet je van stijlvol en lux dineren. Laat je verwennen met gegrild vlees, verse vis en een uitgebreid assortiment aan wonen en cocktails.

Restaurant Château Neercanne
10

Restaurant Château Neercanne

Geniet van gerechten over de hele wereld. Hier eet je als een vorst. Het restaurant is gevestigd in Château Neercanne, hierdoor is dineren of lunchen een hele ervaring.

Overnacht in de mooiste hotels in Maastricht

Na een unieke overnachting bij Château Neercanne. Vervolgens kan je lekker lunchen bij l’Auberge de Neercanne. Dit terras is het enigste kasteelterras van Nederland. 

Wil je liever wat meer in de binnenstad zitten? Dan heb je genoeg keuze. Zo kan je bij Designhotel of Bastion Hotel vanuit het hotel lopend naar de bezienswaardigheden.

City Guides

City Guides in Limburg

Wil je een dag in Maastricht combineren met een andere stad in Limburg? Met onze City Guides van populaire steden in Limburg ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Maastricht.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Maastricht? Laat het ons weten via de contactpagina.