Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Alkmaar

Alkmaar is een echte kaasstad. Maar Alkmaar heeft veel meer te bieden dan lekkere kaas. Het barst ban de leuke cafe's, musea en restaurants. Alkmaar is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Alkmaar heeft 91 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Alkmaar kunt doen en beleven.

City Guide Alkmaar

Het centrum van Alkmaar barst van mooie oude gebouwen. Als je door de leuke winkelstraten loopt, zul je de monumenten ongetwijfeld zien. Amsterdam is maar 35 minuten met de trein. Zo is een dagje Amsterdam en Alkmaar dus goed te combineren. 

  • Kaasstad
  • Oud centrum
  • Dichtbij Amsterdam

Leuke dingen om te doen in Alkmaar

Alkmaar is een hele goede winkelstad, maar dat niet alleen. In Alkmaar kan je goed uit de voeten om een museum, rondvaart of andere leuke activiteit te doen. 

Liever wat meer rust? Het strand is vanaf Alkmaar, maar 20 minuten rijden! Zo kan je een dagje strand en een dagje Alkmaar erg goed combineren.

Voor de voetbalfans kun je een leuke stadion tour krijgen in het AFAS Stadion. Dit is de thuisbasis van AZ. Ontdek hier de rijke geschiedenis van deze eredivisieclub. 

Kom tot rust in het Park Oosterhout of het Alkmaarder Hout. Dit zijn beide parken die relatief goed te bewandelen zijn van het centrum.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Alkmaar?

Alkmaar heeft vele leuke terrassen en restaurants. In Alkmaar kan je Italiaans, lekker traditioneel of wat informelere uit eten gaan! Alkmaar heeft het allemaal.

Happy Italy Alkmaar
8

Happy Italy Alkmaar

Bij Happy Italy kan je met het hele gezin genieten van heerlijke pizza's, pasta's en desserts. Proef het Italië in Alkmaar.

Proeflokaal Bregje Alkmaar
8

Proeflokaal Bregje Alkmaar

Bij Proeflokaal Bregje Alkmaar kan je genieten van traditionele gerechten. Met haar variatie aan gerechten en dranken is er voor ieders wat wils.

De Eendracht Alkmaar in ´t IJkgebouw
8

De Eendracht Alkmaar in ´t IJkgebouw

Bij De Eendracht in 't IJkgebouw kan je genieten van een goed en traditioneel menu. Hier hoef je niet alleen voor het eten naar toe te gaan. Ze hebben vaak evenementen zoals pubquizzen en elke vrijdag een vrijmibo.

Overnacht in de mooiste hotels in Alkmaar

Blijf een of meerdere nachten slapen in Alkmaar. Zo kan je bij The Fallon Hotel, net buiten het centrum, genieten van groen en de luxe die dit hotel te bieden heeft. 

Liever wat meer in de stad zelf zitten? Dan zit je bij Wolf Hotel Kitchen & Bar goed uit de voeten.  Dit Hotel is namelijk midden in Alkmaar gelegen. Ook kan je in dit hotel dineren en lekker borrelen. 

Bij Hotel Alkmaar zijn ze toegewijd aan het creëren van een comfortabele, uitnodigende sfeer voor al onze gasten. Ze besteden aandacht aan elk detail om uw familie een plezierig en rustgevend verblijf te bezorgen. Het vriendelijke team staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en het hoogste niveau van service te bieden.

City Guides

City Guides in Noord-Holland

Wil je een dag in Alkmaar combineren met een andere stad in Noord-Holland? Met onze City Guides van populaire steden in Noord-Holland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Alkmaar.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Alkmaar? Laat het ons weten via de contactpagina.