Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Leiden

Leiden is een van de gezelligste steden van Zuid-Holland. De stad bruist van de studenten en gezelligheid. Naast alle barren en restaurants heeft Leiden ook veel cultuur en groen.

Leiden heeft 114 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Leiden kunt doen en beleven.

City Guide Leiden

Je zult al snel verliefd worden op Leiden. Alles is rond de grachten te vinden en dus op loopstand te bereiken. Een van de mooiste parken van Leiden is dan toch wel het Van Der Werfpark. Hier kan je genieten van de rust in de drukke stad.

  • Studentenstad
  • Rijke historie
  • Leuke parkjes
  • Cultuurstad

Leuke dingen om te doen in Leiden

Leiden kan je erg goed leren kennen lopend, maar nog leuker is het om met een rondvaart te doen! De gids verteld je met alle liefde over zijn mooie leiden. Leuk om te bezoeken is Hortus botanicus. Hier werd namelijk de eerst Nederlandse tulp geplant. Als je een stukje verder loopt, kom je uit bij de Oude Sterrenwacht. De Oude sterrenwacht is het oudsten bestaande universitaire observatorium ter wereld. 

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Leiden?

Het barst in Leiden van de leuke restaurants! Veel van deze leuke restaurants zijn gelegen aan de grachten van Leiden. Annie's is een van de drukste restaurants van Leiden. Hier moet je zeker in de zomer even hebben gezeten!

Loetje Leiden
8

Loetje Leiden

Denk je aan Loetje, dan denk je aan biefstuk. Ook in Leiden eet je o.a. deze specialiteit. Voor ontbijt, lunch of dinner ben je bij Loetje aan het juiste adres.

SHABU SHABU Leiden
8

SHABU SHABU Leiden

Bij Shabu Shabu kan je 2 uur lang genieten van onbeperkt sushi eten. Shabu SHabu doet niet alleen sushi serveren. Ook hebben ze meerdere vegetarische en andere warme hapjes.

Scott’s TAVERN
8

Scott’s TAVERN

Midden in het centrum van Leiden bevindt zich Bistro Raphael. Hier kan je gezellig genieten van een burger, BLT of een van de andere heerlijke gerechten.

Annie's
8

Annie's

De hotspot van Leiden, hier kan je op het water heerlijk eten, lunchen of een drankje doen. Vooral in de zomer kan je hier heerlijk borrelen.

Trattoria Italiana City Hall
8

Trattoria Italiana City Hall

Hier kan je echt super lekker uiteten. Met een variatie van Italiaanse gerechten zal je hier de hele avond kunnen genieten van de lekkerste gerechten en dranken.

Koetshuis De Burcht
8

Koetshuis De Burcht

Je hebt pas Leiden echt gezien als je bij de Burcht rondgekeken hebt. Gelukkig kan je daarna heerlijk eten bij Koetshuis de Burcht VOF

Overnacht in de mooiste hotels in Leiden

Wil je genieten van luxe, maar tegelijk details van het verleden ervaren? Dat kan bij Steenhof Suites. Dit Hotel is nog precies in de oude status, met het comfort van het heden. 

Beste Western City Hotel is perfect in de binnenstad gelegen en vlakbij is er genoeg parkeerruimten. Ook is het hotel goe die bereiken met het openbaar vervoer.

City Guides

City Guides in Zuid-Holland

Wil je een dag in Leiden combineren met een andere stad in Zuid-Holland? Met onze City Guides van populaire steden in Zuid-Holland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Leiden.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Leiden? Laat het ons weten via de contactpagina.