Rijksmuseum van Oudheden map

Rijksmuseum van Oudheden

9 · 4360 recensies

Rapenburg 28, Leiden

Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden

Over deze locatie

Aan de Rapenburg 28 in het gebied 'Pieterswijk' in Leiden ligt Rijksmuseum van Oudheden. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 4.360 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Rijksmuseum van Oudheden accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 90 locaties in Leiden waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Pieterswijk hebben we nog 13 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Rini van der Maat-Zuilhof
Google Maps Logo

Een must voor iedereen die de geschiedenis van Nederland, de Romeinen, Egypte en/of het Nabije Oosten wil leren jennen. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Online je ticket bestellen wordt aangeraden met een tijdslot van een half uur. Ik heb beide keren dat ik er dit jaar was niet hoeven wachten bij de kassa ook niet toen er een groep het museum in wilde tegelijk met mij. Vriendelijke en erg behulpzaam personeel. Goede, redelijk uitgebreide informatiebordjes bij het tentoongestelde. Het ligt aan een gracht midden in het centrum. Parkeren is alleen voor vergunninghouders of een dagkaart à €25,--. Aan de rand van het centrum zitten meerderen parkeergarage die aan de Haagweg heeft een pendelbusje die je heen(het museum) en terug (de parkeergarage). Voor terug hoef je al even te bellen. Goed bereikbaar met ov. Het centrum van Leiden is hemelsbreed maar 1km. Het heeft een lift waardoor je op alle verdiepingen kunt komen zonder dat je ook maar één traptrede te hoeven lopen om in alle tentoonstellingsruimte te kunnen komen. Kluisjes zijn aanwezig. De wc, incl de invalide wc, zijn schoon. Maar het centrum is hemelsbreed maar 1km groot. Er is een redelijk uitgebreide horecagelegenheid in het museum. Een aanrader is ook de gratis audiotour (neem wel een eigen koptelefoon of oortjes mee). Er is een winkeltje met voornamelijk museum georiënteerde spulletjes, ook hebben ze er redelijk hoeveelheid geschiedenis kinderboeken met onderwerpen zoals die in het museum tentoongesteld worden.

Rini van der Maat-Zuilhof 1 maand geleden
Marie-José Jansen
Google Maps Logo

Dit is een heel interessant museum. Met de mjk of als lid van de Vriendenloterij kun je zelfs gratis erheen. Let wel op wanneer je met de auto gaat: langs de gracht parkeren kost €20,- Je rugzak moet in een kluisje, handtas mag wel mee. Op de benedenverdieping is een mooie tentoonstelling over Egypte. Op de eerste verdieping Grieken en Etrusken en op zolder zie je wat er allemaal in Nederland is opgegraven. Inclusief de beroemde gouden helm die in de Peel werd gevonden. Ook de vazen collectie is indrukwekkend en er zijn prachtige beelden te zien. Pronkstuk vond ik ook de tempel in de centrale hal. Ook zijn er Egyptische grafplaten die opnieuw zijn samengesteld zodat het net lijkt alsof je in een grafkamer in een piramide ofzo loopt. Heel indrukwekkend. Ontzettend leerzaam en interessant voor kinderen maar ook heel mooi voor volwassen. De audiotour is aan te raden. Kijk ook zeker even in de boekwinkel en neem wat lekkers in het museumcafé.

Marie-José Jansen 1 maand geleden
N H
Google Maps Logo

Mooi museum, netjes en goed georganiseerd. Het is groot en ze hebben erg veel van de vaste expositie. De verdere tentoonstellingen zijn ook bijzonder ruim opgezet. Voor mij iets te veel van hetzelfde wel, maar zeker mooi. Pronkstuk is het stuk in de entree hal. Moeite waard als je van de oudheden houdt!

N H 3 maanden geleden
Jasper Luijten
Google Maps Logo

De Oudheden waren van verschillende plekken en heb ook nieuwe verhalen gehoord die niet echt in de standaard geschiedenis lessen waren te vinden!😃 Mooi gebouw ze hebben het soort van pleintje wat er in het midden zat overdekt en dicht gemaakt waar door je de gebouwen waar ze in zitten op een mooie manier verbonden. Gaf een leuk zicht in het trappenhuis wat in het midden is bij het oude plein. Ook erg toegankelijk met de rolstoel.

Jasper Luijten 5 maanden geleden
B Habibi
Google Maps Logo

Prachtig museum in een oud pand op Rapenburg Leiden. Gratis toegang als je lid bent van de Vriendenloterij, wij hadden met vier personen gratis toegang op één pasje. Wel van tevoren geregeld. Op 8 minuten lopen is een grote parkeergelegenheid (niet gratis) met een toilet vlakbij de slagboom (gratis). Het museum is opgebouwd over twee panden en drie verdiepingen, elke verdieping is interessant, zelf vond ik het Egyptische deel het mooist. Je kunt een digitale gids gebruiken, er is een shop met leuke hebbedingetjes, lockers zijn aanwezig, toiletten zijn schoon en het museum is mindervaliden-geschikt, lift aanwezig, invalidentoilet aanwezig. Medewerkers zijn vriendelijk en gespitst op veiligheid. Toegang met tijdssloten, mondkapjes verplicht, overal ontsmettingsmiddelen. Leuk voor een keer.

B Habibi 6 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Leiden

Benieuwd wat je naast Rijksmuseum van Oudheden nog meer in of rondom Leiden (Pieterswijk) kunt doen? De onderstaande locaties liggen in de buurt.

Ontdek leuke restaurants, hotels of activiteiten om te doen in of rondom Pieterswijk.