Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland. Lelystad is echter een relatief nieuwe stad. Deze stad is pas gebouwd in 1950 na een drooglegging. Ondanks dat bruist Lelystad van de leuke dingen, mooie natuurgebieden en winkels.

Lelystad heeft 77 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Lelystad kunt doen en beleven.

City Guide Lelystad

Lelystad is een relatief kleine stad vergeleken met Almere of andere omliggende steden. Ondanks dat is er aardig veel te doen in Lelystad. Lelystad staat dan ook bekend om haar water, Aviodrome en de Oostvaardersplassen. 

  • Goed te bereiken met het OV
  • Vele natuurgebieden
  • Gelegen aan het Markemeer
  • Bataviastad

Leuke dingen om te doen in Lelystad

In Lelystad is genoeg te doen. Zo kan je een hele dag zoet zijn met shoppen in Bataviastad. Benieuwd naar welke winkels en restaurants Bataviastad heeft? Wij hebben voor jou een hier lijst gemaakt! Liever wat meer rust en schoonheid opzoeken? Dat kan bijvoorbeeld bij de Oostvaardersplassen, Nationaal Park Nieuw Land of de Marker Wadden.

Bij de Oostvaardersplassen lopen nog steeds wilde dieren rond en met geluk kan je die dus zien. Ben je wat meer va de vogels en wil je water om je geen? Dan zijn de Marker Wadden wat voor je. Hier heb je talloze vogels die je kan spotten

Naast natuur heb je nog meer te zien in Lelystad. Zo is er een 26 meter hoge stalen reus geplaatst in de Bataviahaven. Hij kijkt al hurkend vanaf Bataviahaven naar het Markermeer. Dit kunstwerk is gemaakt door Antony Gomley.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Lelystad?

Geniet van alle soorten restaurants die Lelystad te bieden heeft. Zo kan je genieten van lokale producten of geniet van een hapje eten, nadat je naar Bataviastad bent geweest. Liever midden in het centrum wat eten? Dat kan ook zeker! Voor elke gelegenheid wel iets.

Next Restaurant
8

Next Restaurant

Next Restaurant is gevestigd in een voormalig bierbrouwerij en is op 20 meter Bataviastad. Hier kan je heerlijk eten op hun terras met ruim 110 zitplaatsen.

Boerkok
10

Boerkok

Bij Boerkok kan je echt Flevoland ervaren. Zoals ze zelf zeggen, kom je bij Boerkok echt thuis. Hier eet je lokale gerechten en op vrijdag en zondag koken ze buiten op de BOER-BQ.

Grand Café 0320
8

Grand Café 0320

Grand Café 0320 is gelegen in het hartje van Lelystad. Bij Grand Café 0320 kan je terecht voor een zeer goede burger, lekkere borrelhapjes, maar ook voor een goede lunch.

Overnacht in de mooiste hotels in Lelystad

Lelystad heeft een beperkt aantal Hotels. Ondanks dat kan je bij Leonardo Hotel Lelystad goed uit de voeten. Dit hotel is namelijk in het centrum van Lelystad gevestigd. Zo kan je wandelend naar de leuke uitgaanspleintjes of theaters. 

Bij Onze Kas, kan je genieten van de natuur en even volledig tot rust komen. Dit Bed & Breakfast met restaurant is gelegen net buiten Lelystad. Echter is dit goed te bereiken met de auto. Het Bed & Breakfast heeft een zwembad en is relatief dichtbij Bataviastad. 

City Guides

City Guides in Flevoland

Wil je een dag in Lelystad combineren met een andere stad in Flevoland? Met onze City Guides van populaire steden in Flevoland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Lelystad.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Lelystad? Laat het ons weten via de contactpagina.