Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Leeuwarden

Leeuwarden is een stad vol charme. Hier kan je ronddwalen en de vele monumenten bekijken, genieten van de historie en/of van een biertje genieten in een van haar leuke speciaalbier café's.

Leeuwarden heeft 103 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Leeuwarden kunt doen en beleven.

City Guide Leeuwarden

Leeuwarden is ook wel de stad van honderd namen. Geniet hier van de Friese gastvrijheid en leuke babbel. Leeuwarden barst van de kunst op straat, zoals kunstschilderingen en barst tevens ook van de feestjes en evenementen. Er is altijd wel iets te beleven in Leeuwarden!

  • Historische binnenstad
  • Vele monumenten
  • Winkelstad
  • Goed te bereiken met openbaar vervoer
  • Culturele hoofdstad van Europa in 2018

Leuke dingen om te doen in Leeuwarden

In Leeuwarden is er zoveel te zien en te beleven. Dit is bijna te veel om op te noemen. Loop lekker een rondje en bekijk de Leunende Toren van Leeuwarden. Deze staat schever dan de Toren van Pisa.

Even tot rust komen? Dat kan in het Prinsentuin stadspark. Hier kan je ontsnappen aan de drukke stad en de groene kant van Leeuwarden ontdekken.

Op een regenachtige dag kan je een voorstelling bekijken in het Neushoorn of de Friese historie bekijken in het Neushoorn. Of geniet van een speciaalbier van De Markies. Het speciaalbier café die 12 taps heeft en meer dan 200 fles bieren!

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Leeuwarden?

Leeuwarden barst van de leuke restaurants. Zoals culinaire restaurants en restaurants die je meenemen naar Italië. Laat je in Leeuwarden verassen en verwennen bij haar diverse restaurants.

Loetje Leeuwarden
8

Loetje Leeuwarden

Denk je aan Loetje, dan denk je aan biefstuk. Ook in Leeuwarden eet je o.a. deze specialiteit. Voor ontbijt, lunch of dinner ben je bij Loetje aan het juiste adres.

Restaurant élevé
10

Restaurant élevé

Geniet hier van gerechten met regionale maar ook nationale invloeden. Tijdens het dineren kan je bij Restaurant élevé genieten van een prachtig panoramisch uitzicht.

Pizzeria Burgemeester van Napels
8

Pizzeria Burgemeester van Napels

Geniet van overheerlijke pizza's en pasta's, in een sfeervol maar stoer interieur. Laat Napels je verassen en geniet in het Hartje van Leeuwarden van de Italiaanse keuken.

Overnacht in de mooiste hotels in Leeuwarden

Oranje Hotel Leeuwarden is tegenover het station gelegen. Hierdoor is deze erg bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo kan je na het inchecken onbezorgd de stad verkennen. Het Hotel is dan ook maar een paar minuten van het centrum lopen. Hier overnacht je in een stijlvolle kamer.

Wil je wat meer buiten de stad zitten, dan is Ster Logies perfect voor je. Dit hotel is goed te bereiken vanaf de snelweg en heeft genoeg openbaar vervoer opties om toch de stad in te komen. Hier kan je voor een relatief lage prijs overnachten.

Liever in alle luxe, midden in het centrum van Leeuwarden overnachten? Dan is Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof perfect voor jou. Je overnacht in een oud paleis voor een relatief goede prijs. Zo geniet je van luxe en kan je het mooie Leeuwarden ontdekken.

City Guides

City Guides in Friesland

Wil je een dag in Leeuwarden combineren met een andere stad in Friesland? Met onze City Guides van populaire steden in Friesland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Leeuwarden.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Leeuwarden? Laat het ons weten via de contactpagina.