Fries Museum map

Fries Museum

8.6 · 3657 recensies

Wilhelminaplein 92, Leeuwarden

Fries Museum
Fries Museum Fries Museum
Fries Museum Fries Museum
Fries Museum

Over deze locatie

Aan de Wilhelminaplein 92 in het gebied 'Zaailand' in Leeuwarden ligt Fries Museum. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 3.657 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 8.6.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Fries Museum accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een American Express (AMEX), Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 93 locaties in Leeuwarden waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Zaailand hebben we nog 6 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Suzanne Kruyswijk
Google Maps Logo

Een museum met potentie, die niet helemaal ten volle wordt gebruikt. Bij de tentoonstelling À la Campagne werd online bijvoorbeeld een 'familiespoor' met brieven van de schilders aangeboden. Een erg leuke manier van kijken naar de schilderijen vond ik. Daarom even gevraagd bij de infobalie, daar wist een hele vriendelijke medewerker niks vanaf maar hij was zelf ook wel benieuwd! Dus bij de kassa gevraagd of ze daar het spoor voor mij hadden. Stond ik blijkbaar bij de filmkassa, waar drie medewerkers stonden te kletsen omdat er geen rij stond. Maar even dat familiespoor aangeven mochten ze blijkbaar niet. De rij voor de museum kassa was daarentegen wél heel lang. Logisch ook, want met een ticket moest je gewoon in dezelfde rij staan als zonder ticket. Die vooraf gekochte tickets moesten (om onbekende reden) aan de kassa nog gescand worden. Dus uiteindelijk bij de juiste kassa gekomen: Het antwoord op mijn vraag? 'Waarom? Dat is voor een familie. Ik zie hier geen familie.' Heel bijzonder, maar prima. Ik was daar met mijn ouders, dus ik wees waar zij stonden te wachten. Toen kreeg ik hem mee, met de opmerking 'hij is wel heel moeilijk hoor'. Ik denk dat mijn ouders en ik, een 20 jarige, dat prima zelf kunnen ervaren. De brieven waren ontzettend leuk, echt een mooie toevoeging op de tentoonstelling. Overigens geen speurtocht of opdracht zoals de mevrouw aan de kassa deed lijken, maar wel met leuke vragen om over te praten met jongere kinderen. Doodzonde dat het pakketje in het museum niet wordt aangeraden en dus alleen voor familie's beschikbaar is? Nog even terug geweest naar de informatiebalie (die los van de kassa stond), waar een meneer ons wel enthousiast heeft gemaakt voor het museum. We mochten zelfs een poster meenemen. (Kwam wel weer meteen een medewerker aanlopen om te vragen of hij dat wel mocht doen, bijzonder negatief sfeertje, want het bleek uiteindelijk gewoon de bedoeling). Dat soort enthousiaste mensen als die man verwacht je ook achter de kassa. Nog één negatief puntje, de Rembrandt waarover uitgebreid over werd geadverteerd bleek niet te hangen. Was prettig geweest als dat van te voren ergens had gestaan, zodat we niet teleurgesteld werden tijdens het museumbezoek. Al met al best genoten van de collectie en tentoonstelling, maar een tweede bezoek zie ik niet snel gebeuren.

Suzanne Kruyswijk 1 maand geleden
Frederik van Dijk
Google Maps Logo

Ticket online kopen was zo klaar, maar moest als nog in de rij voor " fysieke kaartjes". Huh!? Rij was niet lang, je krijgt er nog wat extra info en deze keer voor de kinderen ook nog een opdracht blad. "In de kunde" komen (kennismaken) met oud Friesland. Van schilderijen tot zilver werk met uitleg over, koeien, schepen, edelen en de friese taal. De vaandeldrager van Rembrandt was het tijdelijke topstuk. Maar ook de franse schilders, Monet, Gauguin, Maris en vele andere (ook Nederlandse) hangen er. Boven een iets modernere stijl met een verhaal. "Zoek het nest " was de opdracht voor de kinderen. Ook de oorlogsjaren krijgen aandacht. Verhalen en voorwerpen. De wand met "ausweis" is indrukwekkend. Al met al, leerzaam, mooi en indrukwekkend.

Frederik van Dijk 2 maanden geleden
C De Jong
Google Maps Logo

Mei 2022 tentoonstelling het Verhaal van Friesland. Bij binnenkomst doe je een stap terug, omdat er zo veel spullen staan! Het doet denken aan een etalage uit het voormalige Oostblok. Alles wat ze te bieden hebben, staat in de vitrine. Er is geen lijn of structuur te vinden. Aan het einde dan de Vaandeldrager. Jammer! De tentoonstelling van Esher, Alma Tadema en Mata Hari waren prachtige tentoonstellingen.

C De Jong 2 maanden geleden
N. N. Maassen
Google Maps Logo

Mooi gebouw. Dit museum Bezocht met 2 kinderen (8 en 11 jaar). Het werd duidelijk dat dit geen museum voor kinderen is. Te veel leeswerk, weinig doe-dingen. Paar luisterdingen maar zelfs die duurden eindeloos. Zelf vroeger als kind het verzetsmuseum bezocht en hier goede herinnering aan, maar in de huidige opzet voor de kinderen echt niks aan! Veel te veel foto’s en alleen een paspoort die je in een bakje kunt doen voor de kids. Qua kindvriendelijkheid zijn in dit museum nog grote slagen te maken! Nu vooral aantrekkingskracht op senioren die uren de tijd hebben om de ellenlange teksten te lezen. Kinderen konden wel knutselen aan een tafel ih restaurant gedeelte maar was erg onaantrekkelijk. Ook kregen ze wel knutselplaat etc maar door het museum rondlopen was gewoonweg totaal niet leuk voor de kinderen. Dus trek een persoon aan die wel snapt wat kinderen leuk vinden, er zijn genoeg musea net goede voorbeelden! De museumwinkel was gelukkige het positieve einde van ons bezoek, erg leuke spullen!

N. N. Maassen 2 maanden geleden
Geert van Lonkhuyzen
Google Maps Logo

Na de fenomenale Alma Tadema-tentoonstelling, de interessante expositie over Mata Hari en niet te vergeten het prachtige overzicht van werk en leven van Escher, heeft het Fries Museum opnieuw twee toppers in huis! De Vaandeldrager van Rembrandt is een must see voor elke Nederlander. A la Campagne is een prachtige impressionistenshow. Het licht, de kleuren en de veelzijdigheid binnen deze stroming worden op onnavolgbare wijze neergezet! Van harte aanbevolen!!

Geert van Lonkhuyzen 3 maanden geleden
American Express

Betaal met American Express creditcards bij Fries Museum

Goed nieuws! Bij Fries Museum in Leeuwarden kun je betalen met een American Express (AMEX) creditcard.

Je ontvangt voor iedere uitgegeven euro Flying Blue Miles of AMEX Rewards. Wissel deze FB Miles of AMEX Rewards in voor vliegtickets, upgrades, hotelovernachtingen of giftcards.

  • Sparen voor gratis vliegtickets
  • Vliegtickets gespreid betalen
  • Gratis reis- en annuleringsverzekering
Vergelijk American Express creditcards
American Express Flying Blue Gold Card (transparent png) American Express Platinum Card (transparent png) American Express Green Card (transparent png)
City Guide

Wat te doen in Leeuwarden

Benieuwd wat je naast Fries Museum nog meer in of rondom Leeuwarden (Zaailand) kunt doen? De onderstaande locaties liggen in de buurt.

Ontdek leuke restaurants, hotels of activiteiten om te doen in of rondom Zaailand.