Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Appingedam

Appingedam is een kleine stad. Met haar twaalfduizend inwoners is dit geen stad zoals je misschien gewend bent. Appingedam is namelijk erg pittoresk, door haar oude huizen en gebouwen.

Appingedam heeft 15 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Appingedam kunt doen en beleven.

City Guide Appingedam

Appingedam staat ook bekend om haar bruggetjes en haar hangende keukentjes. Als je door de Solwerderstraat loopt, zie je voornamelijk mooie historische panden. Boven het water hangen de hangende keukens. Dit is zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Naast historische gebouwen, heeft Appingedam ook leuke winkelstraten, terrasjes en onderscheid Appingedam zich door veel met kunst en cultuur bezig te zijn.

  • Oude dorpskern
  • Beroemde hangende keukens
  • 12 duizend inwoners

Leuke dingen om te doen in Appingedam

Leuk en volledig gratis is de Coopluydenmarkt. Dit is een middeleeuwse markt. Je waant je eventjes in de middeleeuwen, dit omdat er talloze marktkraampjes, ridders in harnassen, handelsgoederen en zelfs heksen! Dit festival is elke eerste vrijdag in Augustus. Dit is zeker de moeite waard om eens mee te maken!

Mocht je ven de rust op willen zoeken of de kinderen laten buiten spelen, dan kan je terecht bij Speelplaats Jonkerslaan. Hier kan je volledig gratis naar toe en ontspannen.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Appingedam?

Appingedam heeft unieke restaurants. Zo kan je lekker aan het water dineren, Sardinië ontdekken of in het Kerkje Nicolaas, van een gangenmenu genieten. 

Paviljoen Overdiep
8

Paviljoen Overdiep

Paviljoen Overdiep is de perfecte plek om te genieten van heerlijk eten, aan het water. Geniet van een gangen menu of van lunch, nadat je een kano hebt gehuurd.

Restaurant De Basiliek
10

Restaurant De Basiliek

Restaurant de Basiliek is gevestigd in het Kerkje Nicolaas. Dit versterkt erg de sfeer en de gerechten, die overigens heel goed zijn. Dit restaurant staat dan ook bekend om haar gangenmenu's en goede wijnen.

Ristorante & Pizzeria "Da Stefania"
8

Ristorante & Pizzeria "Da Stefania"

Proef bij Da Stefania de smaak van Sardinië. Dit familiebedrijf met roots, laat je genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.

Overnacht in de mooiste hotels in Appingedam

Appingedam heeft vrij weinig hotels, waar je met een creditcard kan betalen. Zo is de keuze snel gemaakt.

Hotel Het Wapen van Leiden. Echter is dit niet alleen door de mogelijkheid van betalen met een creditcard, dat we dit hotel hebben uitgekozen. Hotel Het Wapen van Leiden is namelijk een goed hotel. Hier kan je overigens ook dineren bij het All-Inclusive restaurant Gooday. Overigens is Hotel Het Wapen van Leiden op loop afstand van de hangende keukens.

City Guides

City Guides in Groningen

Wil je een dag in Appingedam combineren met een andere stad in Groningen? Met onze City Guides van populaire steden in Groningen ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Appingedam.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Appingedam? Laat het ons weten via de contactpagina.