Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Valkenburg

Valkenburg, ook wel Valkenburg aan de Geul genoemd, is een stad met veel historie. Door zijn ligging midden in de heuvels, wordt deze stad omringt door natuur. Met haar schattige bruggetjes en rivier, zul je al snel verliefd worden op Valkenburg.

Valkenburg heeft 33 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Valkenburg kunt doen en beleven.

City Guide Valkenburg

In 2021 is helaas Valkenburg de dupe geweest van wateroverlast. Gelukkig is Valkenburg weer volledig hersteld en kan je hier weer genieten van haar schoonheid. Valkenburg is een zeer oude stad, die al sinds de 11de eeuw haar naam heeft. Echter woonde er al voor de 11de eeuw mensen in de Geulvallei. 

  • Historische stad
  • Geulvallei
  • Toeristische trekpleister
  • Mooi wandelgebied

Leuke dingen om te doen in Valkenburg

De Geulvallei hebben we al eerder benoemd. Dit is een mooi natuurreservaat waar je goed kan wandelen. Dit loop je dan gedeeltelijk ook op de Ingendael. De Geul ligt hiernaast. 

Valkenburg barst ook van de bezienswaardigheden. Zoals Kasteel Den Halder. Dit is een kasteel die direct aan de Geul gelegen is. Dit werd dan vroeger als verdedigingstoren gebruikt. Kasteel Den Halder is dan ook zeker een bezienswaardigheid die je moet hebben gezien.

Liever een actieve activiteit? Bij AGOGO Valkenburg kan je namelijk lasergamen, van een kabelbaan af gaan, de rodelbaan trotseren, van de Tubingbaan afglijden en nog veel meer! Dit is een perfect uitje voor met de kinderen. Ook is AGOGO perfect voor groepsactiviteiten in Valkenburg. 

Even lekker tot ontspanning komen bij Thermae 2000. Hier kan je je lichaam even tot rust laten komen. Met een sauna, spa en activiteiten, kan jij jouw lichaam op jouw manier rust geven. ook kan je bij Thermae 2000 overnachten en lunchen/dineren. Dit is zeker een aanrader na een dagje wandelen.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Valkenburg?

Valkenburg staat ook bekend om zijn lekkere eten. Zo kan je hier genieten van tapas, hippe tentjes en nog veel meer! In Valkenburg kan je genieten!

Restaurant Bueno Valkenburg
8

Restaurant Bueno Valkenburg

Houd jij ook zoveel van tapas? Dan is Bueno iets voor jou! Met meer dan 50 overheerlijke koude, warme en Vega tapasgerechten, is er voor iedereen wel iets!

Restaurant RUW Valkenburg
8

Restaurant RUW Valkenburg

RUW is een modern en hip restaurant, waar je terecht kan om heerlijk te dineren, een goede cocktail te drinken of om te overnachten.

Mexicaans restaurant El Castillo
8

Mexicaans restaurant El Castillo

Proef de Mexicaanse sfeer bij restaurant El Castillo. Hier geniet je van Mexicaanse A La Carte of snuffel tussen de buffet gerechten. Bij El Castillo kan iedereen terecht!

Overnacht in de mooiste hotels in Valkenburg

Net buiten het centrum van Valkenburg. Dit is perfect voor wanneer je met de auto bent, maar het is vanaf het centraal station ook prima te lopen. Als je Fletcher Hotel-Restaurant De Burghoeve uit loopt, loop je zo de Ingendael op. 

Aan de andere kant van de rivier heb je het Black Label Hotel Valkenburg. Dit is al wat dichter bij het centrum van Valkenburg. Hier kan je relatief goedkoop, maar fijn overnachten. Restaurant RUW is tevens ook in dit gebouw gevestigd.

Je lichaam en lekker slapen kan bij Thermae 2000. Nadat je naar de sauna of spa bent geweest, kan je hier blijven overnachten in luxe. Zo kom je volledig ontspannen weer terug! Een perfect cadeautje voor je vriend of vriendin!

City Guides

City Guides in Limburg

Wil je een dag in Valkenburg combineren met een andere stad in Limburg? Met onze City Guides van populaire steden in Limburg ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Valkenburg.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Valkenburg? Laat het ons weten via de contactpagina.