Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Zaandam

Zaandam is een leuke stad, die niet te groot is. Ondanks dat barst Zaandam van gezellige terrassen en restaurants. Maar Zaandam staat voornamelijk bekend om haar Zaanse huisjes. Zaandam is een stad die je moet hebben gezien!

Zaandam heeft 72 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Zaandam kunt doen en beleven.

City Guide Zaandam

Zoals eerder benoemd staat Zaandam bekend om haar Zaanse huisjes, maar dat is niet het enige waar Zaandam om bekend staat. Zo heb je ok de Dam tot Damloop, die helemaal van Amsterdam tot Zaandam loopt. Dit evenement bestaat al sinds 1985 en is zeker de moeite waard om een keer bij te wonen. Zaandam is een stad met geschiedenis. Zo stonden er vroeger walvissen op het wapen van Zaandam. Dit was een referentie naar de walvisvaarders, die in de 17e en 18e jouw naam voor zichzelf maakte. Zaandam had in die tijd dan ook meerdere scheepswerven en dat viel tsaar Peter de Grote van Rusland op en  bezocht dan vaak Zaandam. De Zaandamse scheepsbouw was befaamd. 

  • De Zaanse Schans
  • Dam tot Dam hardloopwedstrijd
  • Historische gebouwen
  • tsaar Peter huisje

Leuke dingen om te doen in Zaandam

Zaandam is een stad die goed te bereiken is met openbaar vervoer. Stap de trein uit en loop zo de binnenstad in. Je kan direct je dagje uit beginnen! 

Wil je meer over Zaandam leren? Het Zaans Museum is dan zeker iets voor je. Hier leer je meer over de rijke geschiedenis van Zaandam. Ontdek Jan Verkade, leer over de walvisvaarders eb de Zaankanters

Ontspan en geniet van het prachtige Volkspark. Vooral in de zomer is dit een pracht gezicht. Neem de kinderen gratis mee naar dit park en ontspan.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Zaandam?

Zaandam heeft verschillende soorten restaurant in haar warme binnenstad. Zo kan genieten van een cocktail en sushi, maar ook van een culinair gangen menu. Liever Aziatische all you can eat tapas? In Zaandam kan het allemaal. 

Novels Zaandam
8

Novels Zaandam

Heerlijke cocktails, goede sushi, stevige burgers en vriendelijk personeel. Novels Zaandam is de plek waar je je helemaal thuis zal voelen.

Restaurant Castell
10

Restaurant Castell

Passie, ambacht en verse producten, zijn de bouwstenen van Restaurant Castell. Eet hier culinair e en overheerlijke gerechten in een fijne omgeving.

Foody Kitchen
8

Foody Kitchen

De Aziatische keuken in het hartje van Zaandam. Bij Foody Kitchen kan je genieten van Aziatische tapas tot je er bij neervalt.

Overnacht in de mooiste hotels in Zaandam

In Zaandam kan je erg uniek overnachten. Zo kan je bij het Zaan Hotel Amsterdam Zaandam overnachten in een grote versie van een Zaans huisje of overnacht bij Inntel Hotels, waar je overnacht in een stapeling van Zaanse huisjes. Naast de uitstraling van deze hotels, is een overnachting in een van deze hotels, erg relaxt en comfortabel.

 

City Guides

City Guides in Noord-Holland

Wil je een dag in Zaandam combineren met een andere stad in Noord-Holland? Met onze City Guides van populaire steden in Noord-Holland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Zaandam.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Zaandam? Laat het ons weten via de contactpagina.