Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Delft

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfs blauw aardewerk. Iedereen kent de blauw witte aardewerk schaaltjes wel. Delft is meer dan alleen haar aardewerk, het is namelijk een mooie, culturele, bruisende stad, die het ontdekken zeker waard is!

Delft heeft 73 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Delft kunt doen en beleven.

City Guide Delft

Zoals eerder benoemd staat Delft bekend om haar Delfs blauw aardewerk, maar wat sommige niet weten, is dat Johannes Vermeer geboren in Delft is. Zo is hij bekend van het kunstwerk Meisje met de parel en Het melkmeisje. Beide kunstwerken worden echter niet in Delft tentoongesteld. 

Er is verder nog iets blauws in Delfs. Het Koninklijk Huis heeft namelijk een sterke band met Delft. Dit komt door De Nieuwe Kerk, De Oude Kerk en het Prinsenhof.  

  • Delfs blauw aardewerk
  • Universiteitsstad
  • Het Koninklijk Huis
  • Johannes Vermeer

Leuke dingen om te doen in Delft

Misschien wel een van de interessantste bezienswaardigheden in Delft is de Nieuwe Kerk. Dit is omdat de kerk functioneerde als grafkelder voor de Oranjes. Hier ligt dan ook Willem van Oranje begraven en nog 45 andere leden van het Huis van Oranje en het Huis van Oranje-Nassau. De laatste Oranje die in deze grafkelder is bijgezet, is Prins Bernard. Zondags kan je echter de kerk niet bekijken, want dan wordt er tweemaal een dienst gevoerd. 

Eventjes jezelf helemaal afsluiten van de drukke stad? Waan je in het mooie parken van de Garden of Museum Prinsenhof. Dit park is gelegen aan het Museum Prinsenhof. Hier ontsnap je vooral in de zomer eventjes van de drukte. 

Delft heeft vele bruggetjes. Zo is bijvoorbeeld de Musquetierbrug die uitkijkt op de nieuwe kerk. Zo kijk je over de prachtige grachten van Delft naar de klokkentoren van de Nieuwe Kerk. Maar een van de meest speciale bruggetjes van is dan wel de de visbrug. Dit is een relatief smalle brug met mooie witte omheining. 

Eventjes gratis met de kinderen de drukte van Delft ontsnappen? Het Speeltuin Wilhelminapark  is een goede optie hiervoor. Aanschouw de mooie natuur in een drukke stad!

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Delft?

Delft heeft een variatie van gezellige, heerlijke en culinaire restaurants. Zo kan je snel een pizza eten, een malse biefstuk eten of geniet van meerdere gerechten voor een vaste prijs. 

De Pizzabakkers Delft
8

De Pizzabakkers Delft

Bij De Pizzabakkers kan je overheerlijke ambachtelijke pizza's eten. Geniet van een houtoven gebakken Italiaanse pizza, die met liefde is bereid.

Loetje Delft
8

Loetje Delft

Denk je aan Loetje, dan denk je aan biefstuk. Ook in Delft eet je o.a. deze specialiteit. Voor ontbijt, lunch of dinner ben je bij Loetje aan het juiste adres.

Overnacht in de mooiste hotels in Delft

In Delft kan je heerlijk overnachten. Zo kan je bij Best Western Museumhotels op steenworp afstand van de Garden of Museum Prinsenhof overnachten. Vanaf het hotel is het enkele minuten lopen naar de Oude Kerk en ben je dan al eigenlijk in het centrum van Delft.

Hotel de Emauspoort is een super schattig hotel. Met haar kleurvolle gevel en gezellige uitstraling. Dit hotel is van binnen nog leuker dan van buiten. Het knusse hotel beschikt ook over een binnenplaats, waar je vooral in de zomer lekker kan zitten. 

Net wat meer buiten het centrum van Delft ligt het The Student Hotel Delft. Hier kan je relatief goedkoop overnachten in een modern en hip hotel. Mocht je studerende zijn en graag een nachtje weg willen, is dit het perfecte hotel Met haar vele werkplekken en zelfs presentatie ruimtes, kan je ongestoord verder met je studie tijdens je trip! 

City Guides

City Guides in Zuid-Holland

Wil je een dag in Delft combineren met een andere stad in Zuid-Holland? Met onze City Guides van populaire steden in Zuid-Holland ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Delft.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Delft? Laat het ons weten via de contactpagina.