Nieuwe Kerk map

Nieuwe Kerk

9 · 2538 recensies

Markt 80, Delft

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk

Over deze locatie

Aan de Markt 80 in het gebied 'Centrum' in Delft ligt Nieuwe Kerk. Zoek je in de categorie kerk een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 2.538 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Nieuwe Kerk accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 60 locaties in Delft waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Centrum hebben we nog 442 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Dennis ! (Denenes)
Google Maps Logo

Nieuwe Kerk (Delft) Bijna alle overleden leden van het Huis Oranje-Nassau zijn bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. Grafmonument Koninklijke grafkelder Uitbreiding grafkelder Monumenten en gedenktekens De belangrijkste bezienswaardigheid in de kerk is het grafmonument van Willem van Oranje. Verder is hier het praalgraf van Hugo de Groot en zijn er vele gedenktekens van hier rustende Oranjes. Over de bouw van de kerk In 1381 werd begonnen met de bouw van de Nieuwe Kerk. Aanvankelijk werd de kerk uit hout opgetrokken. Drie jaar later startte men met de bouw van het stenen gebouw in Gotische bouwtrant, dat in 1430 gereed kwam. De naam van de architect is niet bekend. De totale lengte van de kerk is 100 meter. In 1396 werd begonnen met de toren. Die werd een eeuw later voltooid, in 1496. Zij is 109 meter hoog. De oorspronkelijke gebrandschilderde ramen zijn in de 16e en 17e eeuw vernield. De huidige zestien ramen in het koor en transept dateren uit de eerste helft van de vorige eeuw. Het orgel is uit 1839.

Dennis ! (Denenes) 3 weken geleden
Jessica Eekels
Google Maps Logo

Heb mooiere kerken gezien. De entree was 10 euro incl de toren en entree voor de oude kerk. Toren beklimmen was wel een gedoe. Ontzettend smal, vrij druk. Je gaat via 1 trap op en af, heel weinig ruimte. Boven op de toren als je wat dikker bent pas je nergens tussen zowat. Ook aan mensen voorbij gaan geen doen helemaal bovenin.

Jessica Eekels 4 weken geleden
Rob
Google Maps Logo

Wat een prachtige kerk. Mooi ingetogen maar ook krachtig interieur. Interessant om te zien hoe de grafkelders zijn ingericht. Met toegangskaartje kun je zowel de oude alsook de nieuwe kerk bezoeken. Aanrader!

Rob 2 maanden geleden
Hans van Gemerden
Google Maps Logo

Een heerlijke plek om je verbonden te weten met meer dan 700 jaar (kerk)geschiedenis. Mooie kerk!

Hans van Gemerden 6 maanden geleden
Wim Vermaas
Google Maps Logo

Prachtig historisch kerkgebouw met graven van ons koningshuis. Op dit moment worden er opgravingen verricht daarna wordt de grafkelder uitgebreid. Zéker een bezoek waard.

Wim Vermaas 6 maanden geleden
Sylvia Deflers
Google Maps Logo

Een prachtige kerk ,straalt veel vrede en rust uit ,heerlijk om er even te kunnen bidden,geeft ook veel informatie met videofilmpjes aan de muur

Sylvia Deflers 6 maanden geleden
Paul Masteling
Google Maps Logo

Mooie kerk. Op dit moment wel een verbouwing aan de gang ( uitbreiding grafkelder) dat is wat storend. Prachtig glas in lood en een zeer prettige sfeer.

Paul Masteling 9 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Delft

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfs blauw aardewerk. Iedereen kent de blauw witte aardewerk schaaltjes wel. Delft is meer dan alleen haar aardewerk, het is namelijk een mooie, culturele, bruisende stad, die het ontdekken zeker waard is!

Krijg alvast een kleine impressie van onze City Guide over Delft. Meer van dit lees je in onze Delft City Guide.