Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Groningen

Misschien wel een van de leukste studentenstad van Nederland. Vooral het nachtleven van Groningen is iets wat je moet hebben meegemaakt. Groningers staan ook bekend om hun gezelligheid.

Groningen heeft 156 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Groningen kunt doen en beleven.

City Guide Groningen

Groningen is een stad vol gezelligheid. Er is een overvloed aan leuke cafeetjes en restaurants. Groningen staat ook bekend om haar bierbrouwerijen. Zoals Brouwerij Marinus. Ook kan je in Groningen heerlijk wandelen. Net buiten de binnenstad heb je leuke bosgebieden. Hier kom je helemaal tot rust. 

  • Studentenstad
  • Shopstad
  • Vele monumenten 

Leuke dingen om te doen in Groningen

Groningen is de perfecte stad voor een kroegentocht. Iemand die van speciaalbier houdt zal in Groningen helemaal uit de voeten kunnen. Dit omdat veel kroegen en cafe's hun eigen bier brouwen. 

De rijke geschiedenis van Groningen kan je uitgebreid ontdekken bij het Groninger Museum. Hiervoor hoef je niet ver te lopen. Het museum is namelijk recht tegenover het Centraal Station.

Shoppen kan je hier ook erg goed. Dit door de grote voetgangerszone in de binnenstad. Ben je wat meer van de antiek? Dan is de Vismarkt perfect voor je. Wekelijks staan hier verschillende marktkraampjes.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Groningen?

Happy Italy Groningen
8

Happy Italy Groningen

Traditionele pizza en pasta. Hier kan je met het hele gezin genieten van de Italiaanse keuken.

Restaurant De Beren Groningen
8

Restaurant De Beren Groningen

Knusse en warme inrichting die ervoor zorgt dat je stukje vlees en biertje nog even wat lekkerder smaken. Geniet bij De Beren van biefstuk, saté en sliptong.

The Commons Groningen
8

The Commons Groningen

The Commons Groningen is gevestigd in The Student Hotel. Combineer je verblijf met een heerlijk hapje of ga gewoon eens langs!

Overnacht in de mooiste hotels in Groningen

Ga voor een luxe ervaring of toch wat goedkoper. Groningen heeft het allemaal. Stap je hotel kamer uit en ga erop uit in de binnenstad. Of toch liever de natuur van Groningen ontdekken. 

The Student Hotel is een echte aanrader. Restaurant The Commons is namelijk gevestigd in dit hotel. Zo kan je heerlijk uiteten en een goede overnachting combineren. 

City Guides

City Guides in Groningen

Wil je een dag in Groningen combineren met een andere stad in Groningen? Met onze City Guides van populaire steden in Groningen ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Groningen.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Groningen? Laat het ons weten via de contactpagina.