Creditcard vergelijken in Nederland

City Guide 2024 Assen

Assen bezoeken? Ontdek de beste plekken om te verblijven, eten, drinken, winkelen en spelen in onze stadsgids voor 2022.

Assen heeft 59 locaties waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, Mastercard of VISA. In deze City Guide lichten we de leukste restaurants, hotels en attracties uit die je in Assen kunt doen en beleven.

City Guide Assen

Wie Assen zegt, zegt TT Assen. Maar vaak wordt de schoonheid van de binnenstad van Assen vergeten. Niet alleen de binnenstad is mooi, maar ook de natuur die om Assen heen ligt.

Assen is het hart en de basis van Drenthe. Vanuit hier is heel Drenthe goed te bereiken. Echter is Assen een hele leuke stad om te bezoeken. Rond Assen heb je mooie natuurgebieden waar je goed kan wandelen.

  • Dunst bevolkte provincie van Nederland
  • Vele natuurgebieden
  • Hunebedden
  • Goed te bereiken met OV

Leuke dingen om te doen in Assen

Wil je Drenthe echt beter leren kennen? Dan kan dat in het Drents Museum. Hier vertellen ze je alles over de Drentse cultuur en historie. Zo kan je er meer leren over de hunebedden. Hunebed D16 is namelijk 15 minuten rijden van Assen verwijderd. 

Wil je een compleet dagje uit? Bij de Bonte Wever Assen kan dat. Dit hotel heeft twee restaurants, namelijk Buffetrestaurant Flinck  en restaurant Dapper. Naast twee restaurants heeft dit hotel een zwembad, een fitness,  eenschoonheidssalon en een bowlingcentrum. Zo hoef je bijna niet weg van de Bonte Wever.

Eventjes een luchtje scheppen in het park? Dat kan in het Pittelose Park. Hier kan je genieten van het groen van Assen.

Wat zijn de leukste, beste en lekkerste restaurants in Assen?

Assen heeft een variatie aan restaurants. Zo kan je in Assen heerlijk sushi, a La Carte of All you can eat tapas eten. Villa Tapas is een van onze aanraders, door de lekkere gerechten en sfeer door de kas. 

Restaurant & Grandcafé Liff
8

Restaurant & Grandcafé Liff

Diner, lunch of borrel lekker bij Liff. Hier hebben ze een uitgebreide kaart met gangen menu's of a La Carte. In dit gezellige restaurant in Assen kan je lekker eten en door haar liggen goed te combineren.

Yume Sushi Assen
8

Yume Sushi Assen

Lekker Japans eten? Dan ben je bij Yume Sushi Assen op het goede adres. Hier kan je genieten van een groot assortiment aan sushi en warme, maar ook koude, gerechten. Voor iedereen wat wils.

Villa Tapas Assen
8

Villa Tapas Assen

Villa Tapas is een All you can eat tapas restraunt, die midden in een kas is gevestigd. Zo kan je heerlijk om je heen kijken, tijdens het dineren.

Overnacht in de mooiste hotels in Assen

Overnacht in alle luxe bij Van der Valk Hotel Assen. Hier kan je je helemaal in de watten laten leggen, na een dag shoppen. Met een grote parkeerplaats, kan je gemakkelijk je auto kwijt. Ook heb je bij Van der Valk Hotel Assen de mogelijkheid om je elektrische auto op te laden van een van hun oplaadpunten.

Zoals al eerder genoemd is De Bonte Wever een hele ervaring. Bij De Bonte Wever kan je namelijk bowlen, zwemmen, is er een fitness, een schoonheidssalon en twee restaurants aanwezig. Zo zou je eigenlijk niet het terrein af te gaan om een dagje weg of weekendje weg te gaan. Echter is Assen te leuk om niet te ontdekken!

City Hotel De Jonge is perfect voor wanneer je midden in het bruisende centrum van Assen wil overnachten. Dit Hotel is enkele minuten verwijderd van het station en andere leuke gelegenheden. Zo kan je volop genieten van het mooie Assen. 

City Guides

City Guides in Drenthe

Wil je een dag in Assen combineren met een andere stad in Drenthe? Met onze City Guides van populaire steden in Drenthe ontdek je nog meer mooie restaurants, hotels, hotspots of dingen om te doen in de buurt van Assen.

Onze City Guides worden samengesteld door ons team, locals en tips vanuit de CardMapr community. Heb je zelf een tip voor Assen? Laat het ons weten via de contactpagina.