Het Scheepvaartmuseum map

Het Scheepvaartmuseum

9 · 8446 recensies

Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum

Over deze locatie

Aan de Kattenburgerplein 1 in het gebied 'Marine-Etablissement' in Amsterdam ligt Het Scheepvaartmuseum. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 8.446 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Het Scheepvaartmuseum accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 874 locaties in Amsterdam waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Marine-Etablissement hebben we nog 4 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Alexander Van Dijk
Google Maps Logo

Het Scheepvaartmuseum is heel leuk en leerzaam, hier zie je de historie van onze scheepvaart. Het schip waar je in mag is erg indrukwekkend en er is ook een voorstelling voor de kleine bezoekers. Je kan beneden in het ruim zien wat dit schip allemaal vervoerde en hoe de bemanning sliep, je mag zelf even in een hangmat liggen. Zo zie je ook de keuken en de vertrekken van de kapitein en de passagiershutten. Verder in het museum zie je met goud beklede schip van de koning. En in de andere ruimtes zijn tentoonstelling van de spullen die ze vroeger gebruikte op het schip of wat ze mee hadden genomen. Er is ook een restaurant waar je even iets te drinken en eten kan bestellen en kan je binnen of op het plein op een terrasje zitten Er zijn liften in het pand aanwezig en er zijn invalide toiletten, beneden in de kelder heb je toiletten en kluisjes die je gratis mag gebruiken om je spullen in de doen, je mag geen ( rug-) tassen meenemen in het museum. Al met al zeker een aanrader om een keertje te kijken

Alexander Van Dijk 1 maand geleden
Anneke Van Leeuwen
Google Maps Logo

M'n oudste kleindochter (1 van de 7) heeft genoten (dus oma & opa ook). Vooral het echte grote schip "Amsterdam". "Wat waren ze vroeger klein zeg" zei ze. Ook de 4 dim. film vonden we indrukwekkend. Alsof je het echt meemaakte. En.......niet te vergeten het personeel was erg aardig/attent/informatief. Voor iedereen dus de moeite waard.

Anneke Van Leeuwen 1 maand geleden
Jarno Stroomberg
Google Maps Logo

Erg leuk museum voor liefhebbers van schepen, maar ook voor wat minder enthousiaste personen. Er is een (optionele) audiotour aanwezig in veel talen. Ook ligt er een mooie replica van een oud schip uit de gouden eeuw achter het museum dat zeker het bekijken waard is (zit bij het museum in). Al met al dus een goed uitje voor zo'n 1,5 tot 3 uur.

Jarno Stroomberg 1 maand geleden
Timothy Timmerman
Google Maps Logo

Vroeger was dit museum geweldig. Je kon dwalen door de zalen en iets leren over scheepvaart. Waar kunnen kinderen zien en beleven en daardoor leren over hoe de scheepvaart zich heeft ontwikkeld, hoe het was om op de schepen te werken, waar het naar toe gaat? Wat de impact is van de enorme containerschepen die nu over oceanen varen ?Waarom is er een hele zaal waar Amsterdamse yuppies klagen over het feit dat ze met hun bootje willen varen en zwemmen in het IJ? Waarom wordt er op het VOC schip zo weinig uitgelegd? Sorry het is een zielloos en saai museum geworden. Zeker geen aanrader!

Timothy Timmerman 3 maanden geleden
Martijn Kuntzel
Google Maps Logo

Mooi museum. Op de binnenplaats is het al gelijk indrukwekkend. Tof om te zien hoe het er ongeveer op een VOC schip uit zag. De audio tour werkt prettig en is in meerdere talen beschikbaar. Mocht je je jas in de kluis willen doen, bezoek in de winter eerst het schip buiten 😉 Verder ook handig om het bonnetje die je dient te scannen voor je kluisje in je broekzak te bewaren. Er waren al mensen die het bonnetje in hun jaszak hadden gedaan en de jas in de kluis hadden gestopt..

Martijn Kuntzel 4 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Amsterdam

Het bruisende Amsterdam. Een stad die over de hele wereld bekend is. De stad die vol charme zit, met haar grachten, gezellige horeca en genoeg musea.

Krijg alvast een kleine impressie van onze City Guide over Amsterdam. Meer van dit lees je in onze Amsterdam City Guide.