Bunq Travel Card vs Revolut Card voor op reis (review)

Bjorn

2 mei 2020

Bjorn Bunq Travel Card vs Revolut Card voor op reis (review)

De bunq Travel Card en de Revolut Card zijn beiden geschikt om mee te nemen op reis. We vergelijken en reviewen de prepaid (debit) creditcards en ontdekken welke de beste is.


Een creditcard bij de bank waar ook je spaargeld, betaalrekeningen en verzekeringen in beheer zijn, komt tegenwoordig minder vaak voor. Men kiest er tegenwoordig steeds vaker voor om een creditcard aan te vragen bij een online bank zoals bunq of Revolut

Het aanvragen van een rekening door een bezoekje te brengen bij een vestiging van een bank is verleden tijd. In een digitale wereld horen ook banken die dit wél snappen en zien dat dit onzin en tijdverspilling is. Bij bunq en Revolut begrijpen ze dit, en is het aanvragen van een creditcard binnen 5 minuten gedaan. Maar welke bank is het beste?

Prepaid (debit) creditcard

De bunq Travel Card en Revolut Card zijn prepaid debit cards. Dit houdt in dat je vooraf eerst geld stort op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Met een debit card heb je alle voordelen van een creditcard, zonder de nadelen.

Je bent bewuster van het geld dat je hebt en loopt niet het risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Geen wisselkoersopslag met bunq ZeroFX en Revolut 

Op vakantie heb je vaak te maken met vreemde valuta's zoals Dollars en Ponden. Waar je bij andere banken nog gemiddeld 2% koersopslag/transactiekosten betaalt, is dit met bunq ZeroFX en Revolut verleden tijd. Bij bunq én Revolut betaal je enkel de wisselkoers zonder een wisselkoersopslag.

Voorbeeld:

Je gaat op vakantie naar Amerika en betaalt $100 met bunq of Revolut. Met de huidige wisselkoers van Dollar naar Euro betaal je omgerekend €92,35.

Betaal je de rekening met een ING MasterCard, dan kost dat €103,43 (€94,20 + 2% opslag). €1,85 extra dus.

Aangezien je voor elke transactie opnieuw 2% wisselkoersopslag betaalt, kan dit op een vakantie tot honderden euro's extra oplopen. Zonde! 

bunq and revolut creditcard

Review Bunq Travel Card vs Revolut

Welke prepaid debit card is nou het beste? We hebben beide creditcards vergeleken en hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen Bunq Travel Card

 • ✅ Geen maandelijkse kosten
 • ✅ Verdeel (vakantie) uitgaven automatisch met vrienden
 • ✅ Kan gekoppeld worden aan een bunq Premium account
 • ✅ Wordt gezien als creditcard. Huren van auto’s is geen probleem
 • ✅ Werkt met Apple Pay
 • 🚫 Kaart kost eenmalig €9,99
 • 🚫 Geldopname (pinnen) kost €0,99 per keer (mits je geen bunq Premium hebt)

Voor- en nadelen Revolut

 • ✅ Geen maandelijkse kosten
 • ✅ Kaart is gratis, maar je betaald verzendkosten
 • ✅ Geldopname (pinnen) zonder extra kosten tot €200 per maand
 • ✅ Werkt met Apple Pay
 • 🚫 Na 5000,- per maand betaal je wél wisselkoersopslag
 • 🚫 Klantenservice in het Engels
 • 🚫 Wordt gezien als debit card. Kan voor problemen zorgen bij het huren van een auto

Conclusie: Ik ga op reis en neem mee..

Je koffers, paspoort én een creditcard die bij je past. Ga je vaker in een jaar op vakantie en wil je gebruik maken van een huurauto, dan raden we je een bunq Travel Card aan. Gebruik je een creditcard maar enkele keren in een jaar, dan is een Revolut een prima keuze. Beide prepaid debit creditcards zijn gratis in gebruik, maar hebben een kleine aanschafprijs.

Revolut aanvragen

Tijdelijk kun je via de volgende link een gratis Revolut aanvragen zonder verzendkosten. Hiermee kun je Revolut volledig gratis ontdekken. Klik hier om de link te openen.

Creditcard

Revolut Standaard

Gratis

bunq Travel Card aanvragen

Liever een bunq Travel Card aanvragen? Klik hier om de link te openen.

Creditcard

bunq Travel Card

€ 9,99 per jaar