Gratis Amazon Prime abonnement met een American Express Gold Card

Bjorn

7 april 2023

Bjorn Gratis Amazon Prime abonnement met een American Express Gold Card

Kaarthouders van een American Express Gold Card hebben er een voordeel bij. Een gratis Amazon Prime abonnement ter waarde van € 2,99 in de vorm van een cashback. Lees hier hoe je dit gratis aanvraagt.


Eind vorig jaar introduceerde American Express haar vernieuwde (metal) Gold Card. Met onder andere het jaarlijks dinnertegoed van € 100, zodat men kennis kan maken met fine dining bij geselecteerde restaurants.

AmEx introduceerde deze week een nieuwe cashback voor kaarthouders van een Gold Card. Je ontvangt maandelijks een tegoed dat gelijk staat aan de kosten van een Amazon Prime abonnement. 

Tip

Het Amazon Prime tegoed is alleen voor de American Express Gold Card en niet om de Flying Blue Gold card. Staat er een Air France of een KLM-logo op jouw creditcard, dan geldt deze Amazon cashback niet voor jou. 

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een lidmaatschapsservice van Amazon waarmee je toegang krijgt tot verschillende voordelen, zoals gratis en snelle bezorging op miljoenen producten, toegang tot streaming van films, tv-series en muziek, en exclusieve kortingen op geselecteerde producten.

Voor Nederlanders biedt Amazon Prime veel voordelen, zoals gratis bezorging binnen één dag op meer dan een miljoen producten. Daarnaast is er toegang tot Amazon Prime Video, een streamingdienst met duizenden films en tv-series, waaronder exclusieve Amazon Originals. Ook krijg je toegang tot Prime Gaming, een service gericht op gaming.

In vergelijking met Bol.com Select biedt Amazon Prime meer voordelen, zoals gratis bezorging binnen één dag op meer dan een miljoen producten en toegang tot streamingdiensten voor films, tv-series en muziek. Bol.com Select biedt alleen gratis bezorging binnen één dag op een selectie van producten en heeft geen streamingdiensten.

Amazon Prime kost in Nederland €2,99 per maand of €29 per jaar. In Duitsland kost Amazon Prime €7,99 per maand of €69 per jaar. Dit betekent dat Amazon Prime in Nederland goedkoper is dan in Duitsland.

Voordelen Amazon Prime in Nederland

  • Onbeperkte kosteloze levering zonder minimum bestelbedrag (indien een product verkocht en verzonden is door Amazon zelf)
  • Gratis games en in game-content met Prime Gaming. 
  • Toegang tot de Prime Video-streamingsdienst met Amazon Originals en Exclusives
  • Veilige en ongelimiteerde opslag van foto's met Amazon Photos
Amazon PrimePrime Video

Gratis Amazon Prime met een Gold Card

Als je een American Express Gold Card hebt, krijg je gratis toegang tot Amazon Prime. Dit betekent dat je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen voor je Amazon Prime-abonnement. Bovendien krijg je geld terug voor je Amazon Prime-abonnement, waardoor de maandelijkse kosten van je creditcard goedkoper worden. Dit kan een goede deal zijn als je vaak bij Amazon winkelt en gebruik wilt maken van de voordelen van Amazon Prime.

Hoe werkt het?

Het is belangrijk om je eenmalig te registreren voor deze maandelijkse cashback. Dit kan via de Experiences App van American Express. Dit is niet de standaard app waarmee je je kaartgebruik kunt inzien, maar een speciale app voor aanbiedingen zoals deze.

  1. Download de Experiences App van American Express.
  2. Ga naar Offers, onderin het scherm.
  3. Klik op de Amazone Prima offer.
  4. Klik op Registreeer uw Card en volg deze stappen
  5. Koppel je Gold Card als betaalmiddel aan je Amazon Prime account. 
  6. Je ontvangt nu maandelijks € 2,99 tegoed om je Prime abonnement te betalen. Dit wordt binnen enkele dagen teruggestort op je account. 

Zoals eerder vermeld is deze cashback alleen voor kaarthouders van een AMEX Gold Card. Platinum Metal Cards doen helaas niet mee.