Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards

Bjorn

29 juni 2020

Bjorn Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards

Goed nieuws voor klanten van supermarktketen Dirk. Je kunt nu je boodschappen betalen met een American Express creditcard.


Betalen met een creditcard in een supermarkt

Waar American Express creditcardhouders voorheen enkel nog terecht konden bij ALDI en Jumbo, kan men nu ook betalen met een American Express bij alle supermarkten van Dirk van de Broek. 

Transactiekosten bij Dirk voor het gebruik van creditcards

Sinds deze maand is het mogelijk om zonder transactiekosten boodschappen te doen bij Dirk met een American Express creditcard. Voorheen kon dit enkel met MasterCard en VISA waarbij men rekening moest houden met €0,50 transactiekosten. Vanaf heden kunnen creditcardhouders van een MasterCard, VISA of AMEX boodschappen doen zonder extra te moeten betalen.

American Express bij Dirk van de Broek

Dirk, voorheen beter bekend als Dirk van de Broek is een supermarktketen die vooral actief is in en rondom Amsterdam, Rotterdam en leiden. Met 122 winkels hebben ze naast Albert Heijn en Jumbo een groot marktaandeel in Nederland. 

Benieuwd naar een Dirk bij jou in de buurt? Gebruik CardMapr om te ontdekken waar je kunt betalen met een creditcard van American Express, MasterCard of VISA.

Waarom betalen met een American Express creditcard?

Het spaarprogramma van een American Express of een American Express Flying Blue creditcard is vrij uniek in Nederland. Voor elke uitgegeven euro met deze kaart ontvangen kaarthouders Reward Points of Flying Blue Miles. Deze punten kunnen ingeleverd worden voor vliegtickets, hotelovernachtingen of cadeaukaarten.

Nu je bij Dirk van de Broek kunt betalen met een American Express creditcard, spaar je dus automatisch voor AMEX Reward Points of Flying Blue Miles. Met een American Express Flying Blue Gold Card (eerste jaar gratis), spaar je gemiddeld 200 miles per maand voor het doen van boodschappen. 

Betalen met American Express bij Albert Heijn

Waar andere supermarktketens elkaar volgen door creditcards te accepteren, lijkt Albert Heijn dit (nog) uit te stellen. Zelfs in toeristische steden als Amsterdam en Den Haag, worden creditcards van American Express, MasterCards en VISA bijna niet geaccepteerd. Erg onhandig voor de toeristen die gewend zijn overal te kunnen betalen met een creditcard.

Toch zijn er enkele Albert Heijn supermarkten waar betaald kan worden met een creditcard van van American Express, MasterCard en VISA. Deze bevinden zich bijvoorbeeld op Schiphol Plaza en Paleis op de Dam.

Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in. Tot die tijd ben je welkom bij ALDI, Jumbo en Dirk.

Creditcard

American Express
Flying Blue Gold

Eerste jaar gratis