Welke parkeer app is de beste? Wij vergelijken de beste mobiele apps voor parkeren

Bjorn

17 september 2020

Bjorn Welke parkeer app is de beste? Wij vergelijken de beste mobiele apps voor parkeren

Parkeren bij een parkeerautomaat is verleden tijd. Als je zoekt op "parkeren" in de App Store dan is de keuze groot. Maar welke parkeer app is nou de beste? Wij vergelijken de beste parkeer apps op dit moment waar je kan betalen met een creditcard.


Wat is een parkeer app? 

Parkeer je nog steeds bij een parkeerautomaat? Zonde van je tijd en vaak weggegooid geld. Bij veel parkeerautomaten dien je op voorhand aan te geven tot hoe laat je wilt parkeren, ook als je dit nog niet weet.  Is je afspraak eerder afgelopen? Jammer van je parkeerticket, want je resterende tijd heb je al betaald. Weggegooid geld dus!

Met een mobiele parkeer app gaat dit anders. Je start de parkeersessie via de app van jouw aanbieder, en stopt deze vervolgens wanneer je weer wegrijd. Op basis van het parkeertarief en de duur (tot op de minuut) wordt bepaald hoe veel je kwijt bent. 

Het uurtarief van een parkeerzone is even duur als bij een parkeerautomaat. Deze tarieven worden bepaald door de gemeente, en niet door een parkeer app. Een parkeer app zorgt er alleen voor dat je makkelijk en snel kunt parkeren.

Hoe werkt parkeren via een app?

  • 1. Je zoekt de parkeerzone op waar je wilt parkeren. Deze code bevindt zich vaak op de zijkant van een fysieke parkeerautomaat, maar is ook zichtbaar in de app.
  • 2. Start de parkeersessie in de juiste parkeerzone.
  • 3. De parkeersessie loopt. Tijd om te shoppen!
  • 4. Bij terugkomst stop je de parkeersessie
  • 5. De parkeerkosten worden via automatische incasso of van je creditcard afgeschreven. Je ontvangt netjes een factuur met de gemaakte parkeerkosten.

Populaire parkeer apps vergelijken

We hebben de populairste parkeer apps uit de App Store en Play Store vergeleken. Uiteraard vergelijken we bij CardMapr alleen locaties en diensten waarbij betaald kan worden met een creditcard. Bij de onderstaande parkeerapps kan betaald worden met een creditcard.

🚗 Parkmobile Yellowbrick ANWB Flitsmeister Stadsparkeren
Registratiekosten Geen €5 Geen Geen Geen
Kosten per parkeersessie €0,30* €0,34* €0,28 €0,25 €0,30*
Kosten extra kenteken €1,- Geen Geen Geen €1,-
Toeslag creditcard Geen Geen Geen Geen Geen
SMS herinnering €0,25 €0,35 €0,35 n.v.t €0,25

*prijs is op basis van een account zonder betaald abonnement.

Yellowbrick parkeerappParkmobile parkeerappFlitsmeister Parkeerapp

Parkeerabonnementen

Verschillende parkeer apps zoals Parkmobile en Yellowbrick bieden naast het standaard gratis abonnement, ook een betaald abonnement aan. Zo betaal je bij Parkmobile €2,50,- per maand om ongestoord te kunnen parkeren zonder de kosten van parkeersessies (30 cent), en bij Yellowbrick €0,75 per week

Naast een parkeerabonnement betaal je uiteraard nog steeds het uurtarief die bij een parkeerzone hoort. Parkeer je wekelijks betaald? Overweeg dan een abonnement, want deze kosten heb je er zo uit. 

Makkelijk parkeren in parkeergarages

Met Yellowbrick en ANWB kun je zelfs parkeren in 180 parkeergarages van Q-Park. Met de Yellowbrick Q-Park kaart (kosten: €5) kun je elke Q-Park parkeergarage uitrijden zonder eerst je uitrijkaart bij een betaalautomaat te betalen. De kosten van je parkeersessie wordt namelijk automatisch op je factuur gezet.

Parkeren in Amsterdam

Wie merken dat alle apps doen wat ze moeten doen, namelijk een parkeersessie starten. Maar voor je een parkeersessie kunt starten, zal je eerst een parkeerplek moeten vinden. Parkmobile heeft sinds kort de mogelijkheid om rustige parkeergebieden te bekijken in Amsterdam. Zo is het vinden van een parkeerplek in hartje Amsterdam een stuk makkelijker. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in Amsterdam.

Welke parkeer app is de beste?

In de parkeer-wereld is Flitsmeister een vrij nieuwe speler. Met 1.8 miljoen gebruikers is het een populaire app onder de weggebruikers. Sinds de aankondiging in 2019, is het bedrijf hard bezig om handige functies toe te voegen aan de app. Bij Flitsmeister kun je gratis kentekens toevoegen, automatisch stoppen van parkeersessies en betaal je de laagste kosten per parkeersessie

Aangezien Flitsmeister enorm snel innoveert én meerdere functies in één app heeft, kiezen wij voor Flitsmeister! 

 

Welke parkeer app gebruik jij?