Domtoren map

Domtoren

9 · 6263 recensies

Domplein 21, Utrecht

Domtoren
Domtoren Domtoren
Domtoren Domtoren
Domtoren

Over deze locatie

Aan de Domplein 21 in het gebied 'Domplein, Neude, Janskerkhof' in Utrecht ligt Domtoren. Zoek je in de categorie dagje uit een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 6.263 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Domtoren accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 249 locaties in Utrecht waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Domplein, Neude, Janskerkhof hebben we nog 28 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Ernst Paul Niessen
Google Maps Logo

De domtoren staat los van het schip van de kerk doordat de domkerk averij opliep in de middeleeuwen als gevolg van noodlottig weer. De open ruimte is nu een plein waar zich een oorlogsmonument bevindt en een muurplaquette gewijd aan de patroonheilige van Utrecht, Sint-Maarten van Tours, die als Romeins soldaat medelijden kreeg met een behoeftige man en zijn rode mantel door de helft sneed met zijn zwaard (dit is de rode geer in het gemeentewapen van Utrecht). Utrecht (Utrecht), NL-UT 🇳🇱

Ernst Paul Niessen 3 weken geleden
Linsey Vsb
Google Maps Logo

Als je online een ticket koopt, moet je nog langs de VVV een papieren ticket ophalen. Dit stond nergens vermeld op het ticket en het papieren ticket werd ook niet meer gecontroleerd achteraf. Organisatorisch kan dit zeker beter. Beter communiceren en niet voor niks papier verspillen. Door het hele gedoe hebben we een kwartier van de rondleiding gemist. Dat terwijl we er al ruimschoots voor aanvang waren. Voor de rest, was het een aangename beleving. Gids was goed geïnformeerd en kon op een boeiende manier vertellen. Slechts 3 sterretjes door slechte organisatie en communicatie.

Linsey Vsb 4 weken geleden
J Wijnhoff
Google Maps Logo

Gedurende de restauratie de Domtoren opgeweest. Zolang hij in de steigers staat kun je zelf 5 meter hoger komen. Het uitzicht is ongelofelijk. De gids (Glen) is erg vriendelijk em weet veel van de toren, de kerk en de stad en kan dit goed vertellen. In een uurtje zijn we naar boven gegaan en stonden we weer beneden, met wat stops tussendoor. Als je in Utrecht bent een echte aanrader, alleen al voor het uitzicht!

J Wijnhoff 1 maand geleden
声の達人SpinjitzuStudio's
Google Maps Logo

Fantastische tour door de toren met een duidelijke uitleg in het Engels en het Nederlands. Bij elke kamer werd er een interessant verhaal verteld met een leuk feitje of een leuke grap hier en daar. Ik was hier 14 mei met mijn Italiaanse uitwisselingsmaatjes en zij kregen zelfs een eigen folder waarin extra informatie in het Italiaans werd verteld. Je werd niet gedwongen om snel te lopen, en als het van de 51 naar de 100 meter meteen te hoog was kon je bij de 70 meter ook nog even een pauze halen. Doordat het in de steigers staat kon je nog een stukje hoger dan normaal en het uitzicht was adembenemend. Echt een aanrader🤝🏼🤝🏼

声の達人SpinjitzuStudio's 1 maand geleden
Ton C. Kroon
Google Maps Logo

Mooiste monument van NL! Hoewel de Domtoren van buitenaf niet goed zichtbaar is vanwege de steigers op dit moment blijft een bezoek erg de moeite waard. De toren heeft een boeiende geschiedenis en stond natuurlijk niet altijd los van de kerk. Er hangt het mooiste en meest indrukwekkende klokglui van Europa. Luidklokken uit het jaar 1505 die nog dagelijks gebruikt worden. (kijk op UtrechtsKlokkenluidersGilde.nl voor meer info) En er is een imposante beiaard met een speeltrommel die ongeveer zo werk als een speeldoosje, alleen dan zo groot dat je er met een paar mensen in kan staan. En tot slot is er natuurlijk het geweldige uitzicht over Utrecht. Maar als het goed weer is kan je ook Amsterdam zien liggen...

Ton C. Kroon 1 maand geleden
Jan K66M
Google Maps Logo

Hoogste kerktoren van Nederland en het hoogste gebouw van Utrecht. De kerktoren is 112,32 m hoog. De kern van de toren is van baksteen en is omgeven door natuursteen. De toren bestaat uit drie gedeelten: 2 vierkante en 1 achthoekige. Bovenop de toren staat een windvaan. Onder de toren is een kelder aanwezig. De toren wordt nu (maart 2022) aan de buitenzijde verbouwd.

Jan K66M 3 maanden geleden
Liset Verberne (The Travel Photographer)
Google Maps Logo

Beste plek voor uitzicht over Utrecht! 😉 Nu de Domtoren in de steigers staat kunnen mensen die slecht ter been zijn ook naar de top met de lift.

Liset Verberne (The Travel Photographer) 3 maanden geleden
Tertia Buis
Google Maps Logo

We zijn er even in geweest maar je moest betalen en daar hadden we niet voldoende tijd voor om daar van te kunnen genieten.

Tertia Buis 9 maanden geleden
Annelies
Google Maps Logo

Zowel op de DOM als DOMUNDER zijn zeker aanraders. DOMUNDER is heel leerzaam en het uitzicht bovenop de dom is prachtig. Tijdens de constructie kan je zelfs nog hoger op de DOM

Annelies 10 maanden geleden
Fitz Usmany
Google Maps Logo

Wat een ervaring te de Domtoren. De Sint Jan, Den Bosch heb ik beklommen, maar omdat de Dom al drie jaar gerenoveerd is, is er een onderhoudslift. Als de bouwvakkers klaar zijn, en nu de bouwvak, wordt het voor bezichtigingen gebruikt. Hadden een bonus. Omdat wij om 18 uur waren, en er een trouwerij gaande was, hebben wij naast de klokken gestaan, toen deze 18:15 uur geluid werden. Normaal kan je daar niet staan, maar wij stonden op het platform ten behoeve van de renovatie. Waanzinnig mooi, twee kerkklokken die luidden....

Fitz Usmany 10 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Utrecht

Het mooie Utrecht, met haar grachtjes en zweer volle straatjes.

Krijg alvast een kleine impressie van onze City Guide over Utrecht. Meer van dit lees je in onze Utrecht City Guide.