Mauritshuis map

Mauritshuis

9.4 · 9723 recensies

Plein 29, Den Haag

Mauritshuis
Mauritshuis Mauritshuis
Mauritshuis Mauritshuis
Mauritshuis

Over deze locatie

Aan de Plein 29 in het gebied 'Voorhout' in Den Haag ligt Mauritshuis. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 9.723 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.4.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Mauritshuis accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 256 locaties in Den Haag waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Voorhout hebben we nog 22 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Kitty B.
Google Maps Logo

Prachtig pand met als vaste collectie voornamelijk 17e eeuwse schilderijen zoals van Rembrandt, Rubens, Potter, van Ruysdael, Van Dyck enz. Het pand heeft 3 verdiepingen waarvan de 2 bovenste de vaste collectie bevatten en in een ander deel de tijdelijke tentoonstelling. Je kunt via de entree hal (ondergronds) ook in de brasserie komen. Garderobe, toiletten en souvenirwinkel zijn ook ondergronds. . De app van het Mauritshuis, met info over de schilderijen, was wat rommelig en viel om de haverklap uit. Persoonlijk vind ik een audiotour waarbij je de gewenste informatie kunt scannen prettiger werken. . Er kwamen telkens groepen met een gids voorbij waarvan 1 van de gidsen luidkeels haar verhaal vertelde, dat was nogal storend. . Je kunt een groot deel van de dag bezig zijn met de vaste collectie, als je echt alles wilt lezen en beluisteren maar dat is natuurlijk geen must.

Kitty B. 2 maanden geleden
Patrick Dirksen
Google Maps Logo

Vooral bijzonder wanneer je realiseert dat een privé huis betrof. Hier daalt het 17e eeuws historisch perspectief in: hoe met de dividenden van grootschalige slavenhandel een paleis kan bouwen naast het centrum van de macht. De aanwezige kunst komt voor mij secundair, meisje met de parel wel een must-see. Met €17,50 naar mijn mening wel prijzig, zeker als je voor de tijdelijke tentoonstelling moet bijbetalen. Aanrader voor iedereen met een Museumkaart.

Patrick Dirksen 2 maanden geleden
Zoulikha AQARIAL
Google Maps Logo

Altijd fijn om weer in het Mauritshuis te zijn. Dit keer was ik daar speciaal voor de tentoonstelling In volle bloei die gehouden wordt ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van het Mauritshuis. De tentoonstelling was speciaal gewijd aan de allermooiste bloemstillevens uit de 17de eeuw. Het is belangrijk dat je deze tentoonstelling op een rustig moment bezoekt zodat je de schilderijen, die rijk zijn aan interessante details en informatie en met hoge precisie zijn geschilderd, op je gemak kunt bewonderen. Ik vond zo bijzonder dat de meeste schilderijen gemaakt waren door vrouwelijke kunstenaars van dat eeuw. Een feest van kleuren en vrolijke en vaak verrassende composities. Een aanrader.

Zoulikha AQARIAL 2 maanden geleden
Ren D
Google Maps Logo

Prachtig museum! Ontzettend van genoten; mooi gebouw, goede collectie. De vaste collectie is verdeeld over twee verdiepingen, opgedeeld in diverse (vrij kleine) ruimtes. Dat vond ik heel prettig, daardoor voelde het heel fijn om er te zijn. Aan het einde van de middag (15:30) was het er ook vrij rustig en hadden we voldoende ruimte en tijd om de topstukken te bewonderen. Tijd in het museum (inclusief tentoonstelling): 1 uur en 45 min.

Ren D 2 maanden geleden
Ronald van Eldijk
Google Maps Logo

Jammer dat er een stroomstoring was waardoor het hele museum ontruimt moest worden, maar daar kunnen zij ook niks aan doen. Daardoor gingen we eerst andere dingen doen in Den Haag en later weer terug, maar toen was het wel drukker dan 's morgens. Verder een hele mooie collectie, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ronald van Eldijk 10 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Den Haag

Den Haag, ook wel The Hague en 's-Gravenhage genoemd. Hét centrum van de Nederlandse politiek. Den Haag is een gezellige en sfeervolle stad. Er is hier veel cultuur te ontdekken.

Krijg alvast een kleine impressie van onze City Guide over Den Haag. Meer van dit lees je in onze Den Haag City Guide.