Museumstoomtram Hoorn-Medemblik map

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

9.2 · 1636 recensies

Van Dedemstraat 8, Hoorn

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Over deze locatie

Aan de Van Dedemstraat 8 in het gebied 'Hoorn Noord - Buurt 12 03' in Hoorn ligt Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 1.636 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 9.2.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een American Express (AMEX), Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 32 locaties in Hoorn waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied Hoorn Noord - Buurt 12 03 hebben we nog 1 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Assasin Lukas
Google Maps Logo

Een heel mooi gerenoveerd station met mooie locs. Ze worden heel goed onderhouden en dat zie je. Als het weer slecht is zit je alsnog lekker warm in de wagens. Een prachtige reis door west-friesland langs een aantal stations die ze ook gerenoveert hebben. Wat heel fijn is is dat er in Wognum een andere trein komt uit Medemblik die je terug naar hoorn brengt want als je in hoorn woont kun je niet terug lopen. Echt een aanrader om met de kids heen te gaan.

Assasin Lukas 3 weken geleden
Evert Meerveld
Google Maps Logo

Prachtige plek om te zijn daarvoor 5 sterren De vrijwilligers zijn erg gedreven en hebben passie voor hetgeen wat ze doen ... Maarrrr het trein ritje mag van mij iets meer flair hebben ..40 min heen tuut tuut en weer terug ..erg saai als je uitstapt ...je mag ef naar de wc en dat was het dan ook ... Mag van mij iets comecieeler worden ..zowel onderweg als keer punt Verder was het een leuke ervaring ..

Evert Meerveld 4 weken geleden
Paul Smit
Google Maps Logo

Een onvergetelijke ervaring die ik jong en oud van harte aanbeveel. Uiteraard begin je in Hoorn bij het mooie stationnetje, een replica van het originele station dat ooit afgebroken werd. Na een kopje koffie met overheerlijk appelgebak begint de verkenning van het museumterrein. Er is van alles te zien. De bijzonder vriendelijke medewerkers van de stoomtram geven geduldig antwoord op al je vragen. Bezoek de loods waar op dit moment de Arend, een replica uit 1938 van de eerste stooklocomotief, gerestaureerd wordt. Het origineel werd gesloopt in 1857. Het seinhuis mag je ook bezoeken. Voor kinderen is iets leuks bedacht namelijk een stoomsafari verpakt in een koffertje met opdrachten. Dat koffertje krijgen ze mee op reis in de tram. Opvallend is het enthousiasme waarmee de bezoekers door de medewerkers van de stoomtram worden rondgeleid. En dan is het zover. Je stapt in één van de rijtuigen eerste, tweede of zeer spartaans, de derde klas. De locomotief blaast stoom en de tram zet zich langzaam in beweging. Aan board zal het reizigers aan niets ontbreken want sinds kort heeft de tram een restauratierijtuig oud van buiten maar hypermodern van binnen. De techniek is mooi weggebouwd en je denkt nog steeds in een zeer oud rijtuig te zitten. Alles is echter aanwezig van gekoelde dranken tot vers gebakken poffertjes. Pinnen kan ook. De reis naar Medenblik duurt 1 uur en 15 minuten. Onderweg wordt gestopt bij het stationnetjes Wognum-Nibbixwoud, Twisk en Opperdoes. Desgewenst mag je even op de bok van de locomotief klimmen en krijg je uitleg van de machinist en de stoker. Het is verbazend hoe mooi het materiaal onderhouden wordt. Eenmaal in Medemblik is er 1,5 uur om het vernieuwde Bakkerij museum te bezoeken. Vervolgens kun je met de tram terug naar Hoorn. Veel leuker is in Medemblik de boot naar Enkhuizen te nemen. Die boot heet de Friesland. Het is een oude veerboot die zeer luxe is ingericht. Hij vaart dit jaar helaas voor de laatste keer. Dus pak die kans. Eenmaal aangemeerd in Enkhuizen kun je het Zuiderzeemuseum bezoeken. Dat bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Bij mooi weer kies je voor het buitenmuseum dat lijkt op het openluchtmuseum van Arnhem maar is kleiner. Het verschil met Arnhem is dat er een dorp is nagebouwd zoals dat er 150 jaar geleden heeft uitgezien. Acteurs beelden de bewoners uit. Vergeet niet de verse gerookte zalm te proeven. Als het Zuiderzeemuseum om 17.00 uur sluit wordt je met een boot teruggebracht naar de aanlegsteiger bij het station van Enkhuizen. Aldaar pak je de trein van de NS terug naar Hoorn. Je hebt dan een heerlijke dag gehad en 3 musea bezocht.

Paul Smit 1 maand geleden
chiel voswijk
Google Maps Logo

Wat we konden zien vanaf de loopbrug was leuk, helaas geen activiteit en volgens mij alleen via afspraak een rit mogelijk.

chiel voswijk 1 maand geleden
Peter-Paul de Winter
Google Maps Logo

Prachtig museumbedrijf, de moeite waard om te bezoeken. Je krijgt een mooi beeld van de lokale tram in al haar facetten.

Peter-Paul de Winter 4 maanden geleden
American Express

Betaal met American Express creditcards bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Goed nieuws! Bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in Hoorn kun je betalen met een American Express (AMEX) creditcard.

Je ontvangt voor iedere uitgegeven euro Flying Blue Miles of AMEX Rewards. Wissel deze FB Miles of AMEX Rewards in voor vliegtickets, upgrades, hotelovernachtingen of giftcards.

  • Sparen voor gratis vliegtickets
  • Vliegtickets gespreid betalen
  • Gratis reis- en annuleringsverzekering
Vergelijk American Express creditcards
American Express Flying Blue Gold Card (transparent png) American Express Platinum Card (transparent png) American Express Green Card (transparent png)
City Guide

Wat te doen in Hoorn

Benieuwd wat je naast Museumstoomtram Hoorn-Medemblik nog meer in of rondom Hoorn (Hoorn Noord - Buurt 12 03) kunt doen? De onderstaande locaties liggen in de buurt.

Ontdek leuke restaurants, hotels of activiteiten om te doen in of rondom Hoorn Noord - Buurt 12 03.