Verzetsmuseum Amsterdam map

Verzetsmuseum Amsterdam

8.8 · 1703 recensies

Plantage Kerklaan 61, Amsterdam

Verzetsmuseum Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam Verzetsmuseum Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam Verzetsmuseum Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam

Over deze locatie

Aan de Plantage Kerklaan 61 in het gebied 'de Plantage' in Amsterdam ligt Verzetsmuseum Amsterdam. Zoek je in de categorie musea een hotspot waar je kunt betalen met een creditcard, dan ben je hier aan het juiste adres. Ruim 1.703 klanten lieten een review achter met een gemiddelde beoordeling van 8.8.

Betalen met een creditcard

Goed nieuws, Verzetsmuseum Amsterdam accepteert creditcards! Je kunt hier op locatie betalen met een Visa en Mastercard creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om hier te betalen met een betaalpas.

Deze locatie is 1 van de 864 locaties in Amsterdam waar betaald kan worden met een creditcard. In het gebied de Plantage hebben we nog 13 andere hotspots gevonden waar je kan betalen met een creditcard.

Dit zeggen anderen

Reviews

Anna vS
Google Maps Logo

Indrukwekkend, het stuk over nederlands indie was ook goed te begrijpen met een heel duidelijk verhaallijn. Verzetsmuseum junior was erg leuk voor mijn dochter. Ze wilde letterlijk alles lezen. De verhalen van verschillende kinderen waren goed uitgelegd en goed te begrijpen.

Anna vS 2 weken geleden
Niehland Reil
Google Maps Logo

Ik blijf maar met een knagend gevoel rondlopen in de buurt van dat museum. Het verlaat me ook niet, hoe nobel de opzet van een museum dat zich richt op 1 klein onderdeel van een oorlog ook is. Een klein onderdeel kan echter plotseling ook groot worden. Vooral wanneer de omstandigheden zich daartoe lenen, dan kan de lotsbestemming van de slachtoffers wijzigen in een vingerknip. Op papier in ieder geval. Is iemand die verzet pleegt dapper? Altijd, zou je toch zeggen maar dat is niet zo. Is bv ´Willem Engel´ dapper, of Piet Hein of zelfs Prins Harry? Hoe langer de na-oorlogse periode van rust en welvaart duurt des te diffuser de zwart-wit verhalen uit een 80 jaar later niet meer te bevatten tijd worden. De directeur van een grote Nederlandse bank biedt zijn excuses aan voor wat de bank van zijn bed-over-over-over-´grootbank´ ooit heeft gedaan. Of nagelaten. Omdat zoveel mensen dagelijks nog de pijn van de slavernij ervaren. Dat is het nadeel van welvaart. Dat je lang blijft hangen aan verschrikkelijke gebeurtenissen uit het verleden: politionele acties, opportunistisch vergeten Molukkers, slavernijplantages, apartheid, handelsverdragen van ooit met autocraten en dictators als Idi Amin en Ghadaffi. Verzet tegen het onrecht van vandaag zet zoden aan de dijk, een verzetsmuseum bezoeken leidt tot reflectie. Daar kunnen weliswaar mooie dingen uit voortkomen maar het is tevens vrijblijvend. Je moet tenslotte een kaartje kopen en hebt zelf het initiatief genomen, dat pleit je tevens vrij. De verzethelden bewonder ik; alles opzij zetten en je leven geven voor vrijheid, doe het maar eens na. Dan reflecteer ik en denk aan de energieprijzendiscussie terwijl het Azov bataljon een stille dood sterft door gebrek aan munitie uit het westen. Zou dat nu werkelijk helpen een museum?

Niehland Reil 1 maand geleden
A Google User
Google Maps Logo

Het is een museum waar de betrokkenheid van de medewerkers vanaf spat. Waar ik mij echter enorm aan stoorde is de hoeveelheid prikkels. Dit museum is absoluut niet geschikt voor prikkelgevoelige hersenen. Van alle kanten komt informatie, licht en vooral veel geluid. De audiotour voegt daarom ook niets toe. Werkelijk overal komen geluiden vandaan. Er is veel interessants te zien; door de hoeveelheid geluiden is het lastig concentreren.

A Google User 1 maand geleden
Carolien Tolsma
Google Maps Logo

Last minute naar dit museum gegaan. Zeer interessant en goed opgezet. Je loopt door de tijd heen en hoort verschillende verhalen en gebeurtenissen uit de 2e wereldoorlog. Hierdoor snap je waarom mensen bepaalde dingen wel of niet deden en krijg je een goed beeld van Nederland in die tijd. Uiteindelijk moeten haasten omdat het museum ging sluiten, nog maar een keertje een bezoekje plannen voor het laatste gedeelte dan maar...?

Carolien Tolsma 1 maand geleden
Eric van D.
Google Maps Logo

Een enorm belangrijk museum, met een fantastische collectie. Opa's, neem je kleinkinderen mee. Als je alles met belangstelling wil bekijken, red je het nauwelijks op één dag, zoveel is er te zien. Maar ik heb ook een hoop verbeterpunten. Het is één grote ruimte; een grote galmbak. Filmgeluiden door elkaar, een kakofonie, en die gaat maar door. Een zeer irritant gepiep in een van de filmpjes, een ramp voor mensen met gehoorproblemen. Visueel: overal slecht licht, kleine lettertjes, onleesbaar. Waarom zijn al die tekstbordjes zo klein? Slecht licht in de vitrines, bijna niets is comfortabel te bekijken. Vitrines met het rode licht: deze teksten zijn niet te lezen. Handgeschreven brieven zijn al nauwelijks te ontcijferen, en zeker niet in slecht licht. Waarom geen getypte versie ernaast met groot lettertype? Dus graag grotere letters en meer licht. Verder is het er niet warm. Dus collectie is 5 sterren, presentatie kan veel beter.

Eric van D. 2 maanden geleden
Janwismeijer@gmail.com J54an
Google Maps Logo

Een aanrader ...het verhaal van onderdrukking en vernedering duidelijk uitgelegd door middel van foto's, verhalen en spullen uit die tijd

[email protected] J54an 6 maanden geleden
Theo Obdam
Google Maps Logo

Verplicht eigenlijk voor groep 8. Voor mij wederom ook goed om de huidige tendenzen (antisemitisme, racisme) te herkennen en het gesprek hierover aan te gaan

Theo Obdam 7 maanden geleden
City Guide

Wat te doen in Amsterdam

Het bruisende Amsterdam. Een stad die over de hele wereld bekend is. De stad die vol charme zit, met haar grachten, gezellige horeca en genoeg musea.

Krijg alvast een kleine impressie van onze City Guide over Amsterdam. Meer van dit lees je in onze Amsterdam City Guide.