Het gevoel van timing, de gehele avond, maar zeker in het begin, mist compleet. 5 minuten na aankomst staan er 5 man rond onze tafel om in een record tempo onze amuses te serveren, de ene amuse nog smakelozer dan de ander. Hebben jullie zo'n haast om de sprinter te halen naar Hertogenbosch richting Den Haag om wel lekker te eten ofzo?
Je verwacht bij een sterretent dat de eerste amuse meteen een smaakbeleving is. Helaas kregen we een weeïge, sponsachtige smakeloze amuse in de kleur van kots. Ik weet eigenlijk niet eens meer waar het naar zou moeten smaken, net als zoveel gerechten bij Vigor.
De zeetong met zuurkool, pinda en uitjes was bijna niet binnen te houden. Als je de hele avond tegen je tafelgenoot zegt hoe geweldig we een andere tent vinden dan doe je echt wat fout als sterrenrestaurant.
Een open keuken in je zaak is tof maar het uitzicht van koks die lijken alsof ze in een strafkamp in Noord Korea werken niet. Er is een verschil tussen een gefocusde blik en een blik van 'ik heb helemaal geen passie en zin in mn werk hier bij Vigor'. Het gebrek aan passie proef je de gehele avond. De sommelier vergeleek de chef nog even met Messi maar de Messi van Vigor speelt in de Kelderklasse.
De bediening behoorlijk goed is. Je wordt vriendelijk ontvangen, ze zijn attent, het personeel is op elkaar ingespeeld en kent de kaart tot detail. Ook het interieur en de zaak is leuk (fix wel even de wastafel die los zit in het herentoilet). De eikenhouten vloer in combinatie met het zwarte plafond en de mooie open keuken met toffe verlichting is fraai. Daarmee is al het positieve wel zo'n beetje gezegd.
Ik ben het menu, nu een dag later inmiddels, bijna compleet vergeten. Er is me gewoon geen enkele positieve smaakbeleving bijgebleven. De prijs/kwaliteit was erbarmelijk.
De smaken zuur en umami bestaan niet bij Vigor. Het spelen met verschillende texturen was ook ver te zoeken en de textuur krokant werkelijk (ondanks 8 gangen) niet te vinden. Daarnaast lijken bepaalde componenten in gerechten "gerecycled" te worden wat het menu erg saai maakt.
Om de hoek bij café Zuid hebben we voorafgaand aan ons bezoek een biertje gedronken. Achteraf gezien hadden we op het terras moeten blijven om te bieren en bitterballen.
Een oprechte vraag: hebben we pech gehad en hadden jullie een mindere avond? Hebben we de Vigor waar andere mensen enthousiast over zijn simpelweg niet geproefd die avond?
Het servies wat lokaal gemaakt wordt is aardig en de gerechten zien er soms leuk uit. Voor een sterrenrestaurant laat de presentatie van de gerechten wel echt de wensen over, er is zo weinig contrast, kleur of verfijndheid te zien.
De non alcoholische, mierzoete, druivensap met bubbels was het hoogtepunt van de avond. Ik vroeg nog of ik een fles ergens kon kopen maar mij werd verteld dat je er alleen aan kon komen als horecaondernemer. Google Paul Giraud Jus de Raisin en het tegendeel is waar. Ik heb een paar flessen besteld. Thuis smaken ze lekkerder.
Eenmaal bij het dessert aanbeland vielen we echt van onze stoelen. Er staat Rozenbottel | piment en yogurt. Het eerlijke verhaal: een tomaten, paprika(zaden) spread met onkruid tussen je tanden.
Om de kater maar enigzins weg te spoelen zijn we onderweg naar huis maar even langs de McDrive gereden voor een 'fatsoenlijk' dessert. Wat hebben we een partij gelachen onderweg terug naar Den Haag.
David L. één jaar geleden