American Express app gemakkelijk je saldo checken

Daniël

4 maart 2020

Daniël American Express app gemakkelijk je saldo checken

American Express app is erg handig om je saldo, uitgaves en facturen te bekijken. Hun design is mooi en overzichtelijk. Maar deze is nog lang niet perfect.


Met de AMEX app krijg je een notificatie wanneer er een betaling is gedaan. Dit geld voor online en offline aankopen. Maar dit is niet heel veel anders dan een andere bankieren app. Zoals veel bankier apps valt er nog veel te veranderen. 

Wat is de AMEX app? 

In het kort is het de American express app. Hier kan je alles betreft financiële zaken van je AMEX kaart zien. Helaas is dit nog erg beperkt. In de AMEX app krijg je direct te zien hoeveel je al gespendeerd hebt en hoeveel je nog moet betalen. Elke maand word het te betalen bedrag van, de door jouw gekozen kaart afgeschreven. In de app komt vervolgens in het groen het afgeschreven bedrag. Je saldo is nu weer 0 euro. In de AMEX app is het al wel mogelijk je kaarten gemakkelijk te activeren. Ook kun je er gemakkelijk je pincode veranderen. Meest belangrijke functie die er momenteel is dat je je kaart kan tijdelijk kan blokkeren. Mocht je deze dus kwijt zijn kan je voor de zekerheid je AMEX kaart blokkeren, zodat niemand er geld van af kan halen.

Wat mis ik in de AMEX app? 

Helaas kan je nog niet alle aankopen categoriseren, waardoor je een overzicht zou kunnen krijgen van hoeveel geld je op bepaalde categorieën spendeert. Ook ontbreekt er momenteel nog een aankoop tijd. Momenteel kan je alleen de datum van de aankoop zien. Op design gebied missen we nog een dark-mode. Op het moment zijn er heel veel apps die dit al wel hebben. AMEX heeft momenteel ook nog geen toegang to Apple wallet. Het zou heel erg mooi staan om je gouden, zilveren of platinum kaart in je wallet te kunnen stoppen. Met de opkomst van de Apple Card is dit nog te betwijfelen of dit überhaupt ooit zal gebeuren. Wij hopen het.

Momenteel is alleen nog in 10 landen het mogelijk om te reserveren en betalen in de AMEX app. Dit zou een erg goede toevoeging zijn aan de Nederlandse versie. Wanneer dit naar Nederland komt is nog onbekend. Wij hopen zo snel mogelijk.

Zelf gebruik ik de Flying Blue - American Express Gold card. Wil je graag meer lezen over deze kaart en wat nou precies de voordelen zijn? Klik dan hier om naar de blog over American Express Gold cards te gaan. Of vraag deze direct aan via de button hieronder.

Creditcard

American Express
Flying Blue Gold Card

€170,- per jaar

Natuurlijk kan je een uitgebreider overzicht en meer instellingen zien op de website van American Express. Klik hier om naar de login te gaan van American Express.

De American Express app kan je hier downloaden voor IOS en Android.

Wat mis jij nog in de AMEX app?